3 домашни решения за намаляване на пестицидите в плодовете и зеленчуците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ingredientes cleaner

Днес повече от всякога трябва отговорно да избираме какво ядем, защото съдържание то на химикали и пестициди в храната ни в застрашител но високо.
Пестицидите са субстанции, включващи инсектициди (убиващи насекоми), хербициди (убиващи плевели) и фунгициди (убиващи гъбички).

Тези субстанции проникват в храните и по този начин ни нанасят увреждания. Някои от тях действат като невротоксини (увреждат мозъка и нервната система), канцерогени или разстройващи хормоните вещества (влияят на развитието и на растежа на децата, предизвикват безплодие и т.н.).

Децата са особено чувствителни към тези химикали, защото пропорционално на теглото си децата ядат, пият и вдишват повече пестициди от възрастните.

3 решения, които сами можем да приготвим, за да намалим пестицидите в плодовете и зеленчуците:

Решение 1:

– 20 капки екстракт от семки на грейпфрут
– 1 с.л. сода бикарбонат
– 1 чаша вода
– 1 чаша бял оцет
– 1 нова бутилка с пулверизатор (спрей)

Решение 2:

– 1 с.л. лимонов сок
– 1 чаша вода
– 1 чаша бял оцет
– 1 нова бутилка с пулверизатор (спрей)

Решение 3:

– 1 с.л. сода бикарбонат
– 1/2 лимон
– 1 чаша вода
– 1 чаша бял оцет
– 1 нова бутилка с пулверизатор (спрей)

Препоръки:

  • Купувайте органични плодове и зеленчуци винаги когато това е възможно. За жалост не винаги е възможно да се купуват органични продукти, ето защо следващата ни препоръка е:
  • Белете плодовете и зеленчуците, които не са органични или добре измивайте плодовете и зеленчуците с горните препарати, за да премахвате наслоилите се пестициди от храната си, което също така е много полезно, ако сте силно чувствителни!
  • Правете овесена каша на бебето си у дома с органични плодове и зеленчуци. Ако купувате пакетирана овесена каша, препоръчително е да се уверите се, че е органична.
  • И накрая, бъдете информирани потребители.

Турмалина

 

Източник:

3 Soluciones caseras para reducir pesticidas en frutas y verduras, 6 July 2014

http://www.labioguia.com/3-soluciones-caseras-para-reducir-pesticidas-en-frutas-y-verduras/

Снимка: www.consaborakafe.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *