За здраве и красота, глухарчета през есента

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dandelion-bsp

Как да използваме глухарчето

Нека отбележим, че едно с многото полезни свойства на глухарчето е детоксикацията, така че можете да го използвате в есенната си програма за засилване на имунитета и за пречистване на организма в очакване на пролетта.

Есента е най-доброто време от годината да си съберете корени от глухарче. Те стават дебели… колкото палеца на ръката. Доста работа се изисква, за да съберете достатъчно корени от глухарчета. Изсушете корените, нарежете ги на парчета с големината на кафеени зърна, изпечете ги във фурната (но не в микровълнова фурна!) и след това ги смелете. Варете смляния корен на кафе. Вкусът е приятен. Не пийте повече от една чаша вечер, иначе ще сънувате странни сънища. Можете да си купите вече изсушени и изпечени корени от глухарче от билковите магазини… но те ги наричат чай.

Стимулираща рецепта с глухарчета

Тази рецепта повишава не само общия, но и сексуалния тонус.

Използвайте изсушени корени от глухарче от билковите магазини или сами извадете и изсушете корени през есента (виж по-горе). Изпечете ги във фурната докато придобият кафяв цвят. След това ги смелете в кафемелачка. Полученото ‘кафе’ смесете с мед или с конфитюр от смокини или от горски плодове в равни части. (Може да добавите и от любимите си ядки – сурови) Приема се по една супена лъжица преди ядене в продължение на 14 дни. Тонизиращият ефект се усеща почти моментално.

 Чаят от глухарче се пие 3 пъти дневно

Две супени лъжици стръкове от глухарчета се запарват 10 минути в половин литър вода. След като изстине се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша половин  час преди хранене. (Идея: Използвайте листата, за да си правите чай. Може да използвате свежи или сушени листа. Може да добавите дори и няколко цветчета. През есента трябва да си ги купувате от билковите магазини!)

Ако се използват корени – Две супени лъжици се варят 5 минути в половин литър вода и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша  30 мин преди хранене.  Разлика е, че корените се варят, а стръковете се запарват.

Диета с глухарче и грейпфрут

Глухарчето е супер диуретик – Идеално средство за отслабваене на манекените Те го употребяват  преди ревюта, за  да не изглеждат подпухнали и подути. Растението стимулира дейността на червата и помага на черния дроб да преработва мазнините. Трудно се  намира чай от глухарче по билковите аптеки, но лесно се приготвя в домашни условия от стръкове или изсушени корени на растението. Грейпфрутът също е високо ценен плод от диетолозите.  И глухарчето и грейпфрутът се използват в комбинация, за да се усили ефекта им ….

Рецептата е лесно изпълнима:

Изяждате половин розов грейпфрут преди всяко хранене и изпивате чаша чай от глухарче (стрък или корен) за десерт. Просто и лесно и без опасното странично действие на някои медикаменти, използвани за тази цел.
Не се налага да се гладува, но не бива да се прекалява с висококалорични храни.

Прочетете още статията ‘Бурен, нали? Не, това е побеждаваща рака суперхрана‘, на която това е продължение, за да разберете каква суперхрана е глухарчето!

Прочетете също и статията Спрете рака в крачка с грейпфрут убиец

Източник: http://chrysalisherbs.com/newsletter/spring-has-sprung-april-2012/

Снимка: www.herbalextractsplus.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *