Повече от 30 милиона пчели намерени мъртви в Елмуд, Канада

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hon bee

Наскоро след като 50000 пчели бяха намерени мъртви на паркинг в Орегон, идва потресаващата новина за 37 милиона пчели, открити мъртви в Елмуд, Онтарио, Канада. Дейв Шют, който отглежда пчели в Елмууд е загубил 600 кошера. Той беди инсектицидите, познати като неоникотиноиди, произвеждани от Bayer CropScience Inc. Това се случва също така след скорошен доклад на Сдружението на британските пчелари (BBKA), който посочва най-голямата тяхна загуба на медоносни пчели.  Европейският съюз се намеси и забрани множество пестициди, свързвани с убиването на милиони пчели.

Загубата идва след посаждането на царевица. Неоникотиноидните пестициди се използват за покриване на семената на царевицата  с въздушни сеялки. Това води до пестицидния прах, понесен във въздуха при саденето. Смъртта на милионите опрашващи насекоми бе разследвана от университета Пардю. Учените откриха, че пчелите са показвали невротоксични симптоми. Те анализираха мъртвите пчели и откриха във всяка от тях останки от тиаметоксам/клотиандин. Единственият основен източник на тези съединения е третирането на семената в полетата с посевите.

Измирането на пчелите расте експоненциално. Международен екип учени, воден от холандският университет Ултрехт заключи, че ‘широкомащабната профилактика, използвана в селското стопанство води до устойчивото оставане на изпозваните в нея пестициди в почвата и водата, поемането им от растенията и пренасянето им в цветовете, като така неоникотиноидите поставят опрашващите ги пчели в риск. Това е част от изследването, което доведе до забраната на пестицидите от страна на Европейския съюз, за която споменахме по-горе.

Можем ли наистина да продължаваме да дебатираме това? Тези доказателства, свързващи пестицидите със смъртта на пчелите са съкрушителни. Тук не става дума само за пчелите, но и за множество други насекоми. Последното нещо, от което се нуждаем е и други корпорации да използват друга причина, за да произвеждат и разработват измислени храни! Една причина, използвана за оправдание на ГМОтата е недостига на храна, а ние всички знаем колко важни са пчелите в процеса на набавянето на храната ни. Тук става въпрос за огромен конфликт на интереси: пестицидите, използвани за пръскане на посевите, които убиват пчелите са разработвани от биотехнологичните корпорации като Монсанто.

Време е да свържем две и две, време е да надигнем глас!

Източник: http://www.collective-evolution.com/2013/07/01/over-30-million-bees-found-dead-in-elmwood-canada/#_ Over 30 Million Bees Found Dead In Elmwood Canada, 1 July 2013

Снимка: pics5.imagezone.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *