Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Историята на един онкоболен

Когато Върнън Джонстън е диагнозиран с рак на простатата в 4 стадий, възможностите пред него са малко. Стандартното лечение изисква от него да се подлага периодично на химиотерапия с надеждата, че отровните химически лекарства, които ще бъдат вливани в тялото му ще убиват раковите клетки по-бързо, отколкото ще успеят да убиват здравите, нормални клетки.

Химиотерапията е драстична мярка, която онколозите препоръчват с голямо нетърпение и решение, от което пациентите се страхуват и то съвсем основателно. Често пъти химиотерапията изтощава тялото и уврежда имунната система.

Когато се провали, а тя се проваля често, химиотерапията сериозно намалява шансовете за успех на всички възможни последващи лечения. И въпреки това 9 от 10 пациенти с рак първо предприемат химиотерапия.

В случая на Върнън, ракът на простатата вече е в напреднал стадий и той има метастази в костите. Химиотерапията се очертава да е дълга и скъпа и няма гаранция, че тези лекарства ще са ефикасни.

pH+chart+copy

Ето защо Върнън поема нещата в свои ръце. По съвет на брат си, Върнън решава да повиши pH (потенциала на водорода) на тялото си, за да се бори с рака, който превзема тялото му. За да направи това, той търси да си набави цезиев хлорид.

Цезиевата терапия е добре познат лечебен протокол при лечението на рак. И е също така възможност, която лекарите рядко дават на своите болни от рак пациенти.

Лекуването на рак с цезий е доказало успеваемост в лечението на рака в 50% от случаите. В сравнение с химиотерапията и лъчетерапията, цезиевата терапия дава по-добри резултати. Този процент на излекуване е дори по-впечатляващ като се вземе предвид факта, че повечето пациенти с рак, които пият цезий вече са преминали и са се провалили в лечението си с химиотерапия, лъчетерапия и/или операция.

Вместо да изпробва късмета си с тези ортодоксални протоколи при рак, Върнън просто си поръчва цезиев хлорид.

За жалост цезият така и не пристига. Обаче, Върнън не се отказва от начинанието да повиши pH нивата си и да направи тялото си твърде алкално, така че раковите клетки да не могат да се разпространяват в него. Докато търси алтернативи, той се натъква на евтин и съвсем достъпен алкализиращ източник: сода за хляб.

Този често срещан във всяко домакинство продукт обикновено се добавя в газирани напитки и се използва за неутрализиране на стомашните киселини при лечение на язви и киселинен рефлукс.

Лечението, което Върнън открива изисква смесването на сода за хляб с кленов сироп. Като няма кленов сироп, той смесва содата с меласа.

Върнън Джонстън се бори с рака си с продукти, които има в кухнята си. Усилията му и успеха му са документирани в блога му, като са подходящо описани като „танц с рак”.

Какво представлява содата за хляб?

Содата за хляб е бяло кристално вещество под формата на фин прах. Нарича се също сода бикарбонат. Химическото й име е натриев бикарбонат или натриев водороден карбонат.

Содата за хляб се различава содата за пране (натриев карбонат), макар че на вкус и двете субстанции са леко солени и алкални.

Тази широко използвана сода обикновено се разтваря в минерална вода и се използва като набухвател при печене. Тя действа като набухвател като неутрализира киселинните съставки в тестото. Процесът на неутрализация отделя въглероден двуокис и това довежда до бухването или „надигането” на печивата.

Содата за хляб се използва също така за омекотяване на зеленчуци и за придаване на крехкост на месата.

Като химикал в домакинството, содата за хляб се използва като почистващо средство. Прибавя се в пастите за зъби по сходни причини и защото действа антисептично, неутрализира киселинността, и защото е избелващо вещество, както и вещество, премахващо зъбния камък, а също и почистващо вещество.

Други често срещани продукти за лична хигиена, които съдържат сода са дезодорантите и шампоаните.

Ползите за здравето от содата за хляб

Лечебните употреби на содата за хляб са свързани с повишаването на pH на тялото чрез неутрализиране на киселините в него. Следователно, натриевият бикарбонат се използва като антиацид (за неутрализиране на стомашната киселина и за лечение на язви, киселини и лошо храносмилане), както и за лечение на ацидоза (повишаване нивото на pH на кръвта когато то е близо до 7.0).

Натриевият бикарбонат може да се използва и външно като антисептик за предпазване от образуването на мехури и белези. Накрая, той също така се използва за намаляване сърбежа при алергични реакции на кожата, причинени от растения като отровен бръшлян.

Понеже содата бикарбонат неутрализира стомашните киселини, тя може да се използва за лечение на прекомерна употреба на киселинни лекарства като аспирин и трициклични антидепресанти. Тъй като тя предоставя повече натрий на тялото, тя се използва и за лечението на хиперкалемия (високи нива на калий).

Обаче, прекомерният прием на сода за хляб може също така лесно да причини високи нива на натрий в тялото (хипернатремия) и хипертония. Други заболявания, които могат да възникнат от прекомерната употреба на сода за хляб, включват метаболитна алкалоза, конгестивна сърдечна недостатъчност и едема (задържане на течности в тялото), причинена от високите нива на натрий в кръвта.

Как содата за хляб спомага „лечението” на рак

В основни линии злокачествените тумори представляват образования от бързо растящи клетки. Бързината на растежа на тези клетки означава, че клетъчният метаболизъм също действа с голяма бързина.

Следователно, раковите клетки използват много повече въглехидрати и захари, за да генерират енергия под формата на АТФ (аденозин трифосфат).

Обаче, някои от съединенията, формирани от произведената енергия включват млечна киселина и пирогроздена киселина. При нормални обстоятелства, тези съединения се изчистват и използват веднага щом бъдат произведени. Но раковите клетки имат много по-бърз метаболизъм. Ето защо, тези органични киселини се натрупват непосредствено около тумора.

Високото ниво на извънклетъчна киселинност около туморите е една от главните движещи сили, причиняващи метастазите на раковите тумори.

В основни линии, раковите клетки се нуждаят от киселинна среда, за да растат и да се разпространяват бързо.

Някои онколози, следователно, смятат че като се обгради микросредата на тумора с алкално съединение, pH-то на туморите може да се повиши достатъчно, за да ги умори от глад и да спре растежа и разпространението им.

Любопитното е, че това доста просто решение за справяне с рака се оказва вярно.

И което е още по-забележително е, че няма нужда да се приготвя някакво измислено синтетично лекарство, което да снижава киселинността в непосредствена близост до тумора. Простото и лесно достъпно съединение като содата бикарбонат е достатъчно.

Очевидно е желателно содата бикарбонат да достигне колкото се може по-близо до тумора, тъй като нейното повдигащо pH-то въздействие е необходимо в микросредата на тумора. Ето защо, директното инжектиране на сода бикарбонат в тумора се счита за по-добро решение от оралното й приемане. Обаче, орално приеманата сода бикарбонат е просто по-безопасна и може да се използва у дома.

Клинични доказателства за ефикасността на содата за хляб в лечението на рак

Две изследвания

Изследване от 2009 година, публикувано в списанието Cancer Research, е сред първите, които потвърждават, че алкализиращият ефект на содата бикарбонат може наистина да спре рака.

Чрез инжектиране на сода бикарбонат на група мишки, авторите на изследването успяват да определят как растежа и разпространението на раковите тумори са повлияни от повишаването на pH на засегнатия от рак орган.

Резултатите от изследването показват, че содата за хляб наистина повишава pH и намалява спонтанните метастази при мишки, заразени с рак на гърдата.

Изследователите също откриха, че содата бикарбонат действа като повишава pH извън клетките, а не вътре в тях. Това е важно откритие, защото показва, че содата бикарбонат не пречи на клетъчния метаболизъм дори и когато прави микросредата непроводима за растежа на туморите.

Други заключения на това изследване показват, че содата за хляб:

  • Намалява участието на лимфните възли в преноса на ракови клетки
  • Снижава нивата на циркулиращите туморни клетки
  • Намалява участието на черния дроб и следователно на разпространението на туморните клетки в други органи
  • Спира колонизацията на други органи от циркулиращите туморни клетки

Изследователите отбелязват, че инжектирането на сода бикарбонат в други животински модели на рак показва, че съединението може също така да спира разпространението на рака на простатата, но не и меланомата.

Стъпвайки върху тези резултати, изследователите се опитват да определят дали могат да се получат по-добри резултати като се съчетае натриев карбонат с други лекарства за лечение на рака.

В изследване от 2011 година, публикувано в списанието BMC Cancer, група изследователи проучиха въздействието на дихлорацетат и на комбинацията от дихлорацетат и бикарбонатна сол в миши модел на метастазирал рак на гърдата.

Дихлорацетатът е селективно лекарство при рак, което действа подобно на натриевия бикарбонат. То повишава нивата на pH около раковите клетки като спира разграждането на захарите и производството на киселинни посредници в тези клетки.

Резултатите от изследването показаха, че комбинацията от синтетичното лекарство за рак, дихлорацетат и простото доказало се лекарство от домакинството – орален бикарбонат, не намалява метастазите, нито размера на тумора.

Това изследване показа, че содата бикарбонат е не само по-безопасен и евтин лек при рак, но и че тя е по-ефикасна от дихлорацетата.

Използването на содата за хляб в онкологията

Макар че повечето онколози не препоръчват сода бикарбонат на своите пациенти, те всъщност я употребяват за същите цели в химиотерапията. Като се комбинира това алкализиращо вещество с химиотерапевтичните лекарства, то предпазва органите на тялото да не бъдат унищожени от отровното въздействие на тези лекарства.

В основни линии, содата бикарбонат повишава pH-то около тези жизненоважни органи и предотвратява рака да не се разпространява в тях, както и химиотерапевтичните лекарства да не причиняват дори още по-голямо увреждане.

Д-р Марк Съркас, директор на International Medical Veritas Association, описва подробно връзката между рака и pH, както и използването на содата за хляб като противораково вещество в книгата си, Sodium Bicarbonate – Rich Man’s Poor Man’s Cancer Treatment (Натриевият бикарбонат – Лечение на рака за бедни и богати).

Д-р Тулио Симончини, италиански онколог, редовно лекува своите болни от рак пациенти със сода за хляб. В неговата практика оралното, венозно и аерозолно даване на содата бикарбонат е ефикасно в лечението на рак на гърдата и рак на простатата, както и при други видове рак с изключение на рак на мозъка.

Макар че д-р Симончели смята, че оралното приемане на содата бикарбонат е най-подходящо за видовете рак, засягащи храносмилателния тракт, други онколози и пациенти с рак като Върнън доказват, че орално приеманата сода бикарбонат може действително ефикасно да лекува и рак в дълбоко разположени органи.

Д-р Съркас също препоръчва оралното приемане на содата за хляб. Много от пациентите му спорят дали да я смесват с кленов сироп, меласа, мед, вода или която и да било друга напитка. Тъй като нормалните клетки умират от глад при онкоболните, онкологът препоръчва здравословни енергийни източници като мед, меласа и кленов сироп.

Д-р Симончини от друга страна дава глюкоза венозно със сода бикарбонат със същата цел.

Лечебната формула със сода за хляб при рак

За да се подложите на естественото лечение със сода за хляб у дома вие се нуждаете от кленов сироп, меласа или мед, които да използвате наред със содата за хляб.

В книгата си д-р Съркас документира как един пациент използва сода за хляб и меласа, за да се бори с рак на простатата, който е метастазирал в костите му. Първия ден пациентът смесва 1 ч.л. сода за хляб с 1 ч.л. меласа в чаша вода.

Той пие същата смес още 3 дни, след което слюнката му отчита pH със стойност 7.0, а урината му pH със стойност 7.5.

Насърчен от резултатите, пациентът пие разтвора 2 пъти в ден 5 вместо веднъж дневно. А през ден 6 – 10, той пие 2 ч.л. сода за хляб и меласа по два пъти на ден.

Към ден 10 pH-то на пациента се е повишило на 8.5 и единствените странични ефекти са главоболия и нощно изпотяване (подобно на терапия с цезий).

На следващия ден пациентът е подложен на скенер на костите и на още два медицински теста. Резултатите му показват, че нивото на простатно специфичния му антиген (PSA) или протеина, използван за определяне сериозността на уголемяване на простатата и на рака на простатата, е спадна от 22.3 в момента на поставяне на диагнозата до 0.1.

Друга формула за сода за хляб препоръчва смесването на 90 ч.л. кленов сироп с 30 ч.л. сода за хляб.

За целта кленовия сироп трябва са се загрее, за да стане по-малко лепкав. След това се добавя содата и сместа се бърка 5 минути, докато содата напълно се разтвори.

Този препарат трябва да стигне за около 10 дни на лечение, като за пациентите с рак се препоръчва да пият по 5 – 7 ч.л. на ден.

Трябва да се внимава с пиенето на сода за хляб като лек за лечение на рак. Това е така, защото поддържането на високо ниво на pH само по себе си може да причини метаболитна алкалоза, както и електролитен дисбаланс. Това може да доведе до едема и също да засегне сърцето и кръвното налягане.

В идеалния случай, трябва да се консултирате с лекар преди да започнете лечение със сода за хляб. Онколог, познаващ това лечение ще ви е най-полезен.

Източник:

Stage 4 Cancer Gone With Baking Soda Treatment,  Nov 01, 2013

http://drleonardcoldwell.com/2013/11/01/stage-4-cancer-gone-with-baking-soda-treatment/comment-page-1/

Снимка: www.infolengkapkangenwater.com

Очаквайте още статии за сода бикарбонат.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Статията е информативна и не предполага самолечение. Преди да предприемете самолечение, първо се консултирайте със специалист.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *