Екстракт от ябълки се справя с раковите клетки по-добре от химиотерапията

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

manzana

По последни данни, съдържащите се в ябълките олигозахариди убиват до 46% от раковите клетки при рак на дебелото черво ин витро. Ако сравним как действат лекарствата, използвани при химиотерапия, стойността на показания по-горе показател е по-висока. Освен това, олигозахаридите са естествени съединения и се съдържат в плодове и зеленчуци.

Учените определят ябълките като натурален продукт не само за лечение, но и за профилактика на рак на дебелото черво, тъй като те са едни от най-консумираните плодове в много страни в света. Освен това, те показват положителни резултати при лечението на рак на гърдата, яйчниците, белите дробове, черния дроб и на дебелото черво в ранен стадий на тези заболявания.

Олигозахаридите в ябълките вече показаха противораковите си свойства в по-ранни изследвания. Също така извличането им е много евтино – от меласата или отпадните продукти при производството на ябълков сок.

Изследванията са проведени в университета Сиан в Китай. Учените извлекли полизахариди от ябълковата меласа и ги разбили до молекули на олигозахаридите, които след това вкарали в човешки туморни клетки НТ29 (рак на дебелото черво) в различни концентрации и ги сравнили с най-често използваните препарати при химиотерапия. Олигозахаридите, получени от ябълки показали по-добри резултати от химиотерапията. Те задействали процеса на апоптоза т.е. на гибелта на раковите клетки.

Ето пример: при 0,9 мкг на мл (това е примерно 0,9 РРМ) олигозахаридите убиват 17,6% от раковите клетки в дебелото черво за време от около 36 ч, докато препаратите, използвани при химиотерапия убили само 10,9%. Олигозахаридите не засягат здравите клетки, следователно могат безболезнено да се приемат в концентрации превишаващи нужните при химиотерапията.

Освен това, олигозахаридите имат свойството да поддържат здрава микрофлората в червата, регулират имунната система, а също така поддържат нивото на кръвната захар. Също така е радостен фактът, че те се съдържат в много продукти – плодове и зеленчуци, мед, прясно мляко. Въпреки това, трябва да имаме предвид, че трябва да ядем здравословни сурови ябълки, а не продаваните в магазините готови сокове.

Надяваме се, че извличаните от популярния отпаден продукт – ябълкова меласа – озигозахариди могат да бъдат закупени на ниска стойност и по този начин да се използват широко в медицината.

Източник:

http://www.moslanka.ru/ekstrakt-iz-yablok-spravlyaetsya-s-rakovyimi-kletkami-luchshe-chem-himioterapiya/

Снимка: www.rdnattural.es

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *