Токсини унищожават щитовидната ви жлеза! Решението? Чудодейна домашна напитка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thyroid-drink

Щитовидната жлеза е контролният пункт на тялото. Тя контролира как тялото използва енергията, прави протеини и контролира чувствителността на тялото към другите хормони.

Количеството хормони, произвеждани от щитовидната жлеза се регулира от стимулиращия щитовидната функция хормон (TSH), произвеждан от предния дял на хипофизната жлеза. Повечето лекари следят само нивото на TSH когато ви изследват за проблеми със щитовидната жлеза. За жалост, това им дава само малка част от информацията за това как функционират хормоните ви.

Щитовидната ви жлеза е като мотора на автомобил – когато не е достатъчно активна, всичко се забавя и това води до напълняване, умора, лоша концентрация, запек, безплодие, снижено либиди, депресия, забавен пулс и ниска телесна температура. Когато е свръхактивна, метаболизма се ускорява и това води до отслабване, безпокойство, безсъние, ускорен пулс и разхлабване на стомаха.

Как работи щитовидната жлеза?

Както вече споменах по-горе, щитовидната жлеза се контролира от хипофизната жлеза, жлеза с големината на грахово зърно, намираща се в основата на мозъка. Хипофизната жлеза непрекъснато проверява количеството щитовиден хормон в кръвта. Съответно тя казва на щитовидната жлеза да прави повече или по-малко хормон, така че количеството винаги да е каквото трябва.
Щитовидната жлеза използва йод за направата на щитовиден хормон. Йодът идва от храната, основно от морските храни и млечните продукти. Той също така се добавя в солта, понеже е трудно човек да си набавя достатъчно йод от храната.

Много неща влияят на функционирането на щитовидната жлеза.

Токсични опасности за щитовидната жлеза

Токсините са в околната среда и ние можем да направим много малко, за да ги елиминираме напълно. Ние можем, обаче, да ограничим излагането си на токсични съединения, снижавайки вероятността да изпитаме проблеми с щитовидната си жлеза. Пиенето на йод също е важна стъпка за предпазване на щитовидната жлеза от токсичните съединения. Научете кои са токсините, които могат да унищожат щитовидната ви жлеза, за да сте готови да се предпазвате от тях

Токсини, които унищожават щитовидната ви жлеза

Пестициди

Изследване откри, че жените, женени за мъже, които използват пестициди в работата си са в много по-голям риск да развият проблеми с щитовидната жлеза от останалите жени.  Друго изследване предупреждава, че около 60 процента от пестицидите, използвани днес вероятно влияе на производството на хормони от щитовидната жлеза. Много противогъбични средства и хербициди доказано снижават щитовидната функция и повишават резистентността към отслабване.

Соя

Фитоестрогените в соевите протеини доказано спират щитовидната пероксидаза. Соята е способна да наруши нормалната щитовидна функция като спре способността на тялото да използва йод, блокирайки процеса, посредством който йодът се превръща в щитовидни хормони, спирайки секретирането на щитовидния хормон и нарушавайки периферното преобразуване на Т4 в Т3. Изследователите откриха също така, че бебетата, хранени продължително време със соево мляко заместител на кърмата имат повишение на нивата на стимулиращия щитовидната жлеза хормон ТSН в сравнение с децата, чието бебешко мляко не съдържа соя. Соята също така обикновено е генетично модифицирана храна (ГМО), което е още една променлива величина, която да взимаме предвид.

Флуорид

Почти 70 процента от водата за домакинствата в САЩ е флуоридирана за борба с кариесите. Много хора обаче не знаят, че флуорида всъщност е бил предписван в същата пропорция като лекарство за свръхактивна щитовидна жлеза през първата половина на 20 век. Според някои съобщения, 2 до 5 мг флуорид на ден в продължение на няколко месеца снижават щитовидната функция и това се превръща в проблем като се има предвид, че на такова количество са изложени хората, които пият флуоридирана вода ежедневно.

Бром

Бромът е токсичен за щитовидната жлеза, но след като се съдържа във всичко от пречистватели на басейни до спагети, намирането на продукти, несъдържащи този  ендокринен дисруптор може да се окаже трудно начинание. Често дори здрави хора могат да имат високи нива на тази забавяща горенето субстанция в телата си.

Перхлорати

Центърът за контрол на заболяванията казва, че почти всички хора на земята има перхлорати в тялото си. Перхлоратите са вторичен продукт от производството на горива за самолети и ракети, фойерверки и въздушни възглавници. За жалост, перхлоратите са водно разтворими и се съдържат във водата, използвана за поливането на хранителните източници. Изследване на ЦКЗ казва, че има пряка връзка между нивата на перхлорати и хормоните в щитовидната жлеза.Трудно е да се избягват всички перхлорати, но можете да ограничите излагането си като винаги пиете филтрирана вода и ядете органични плодове и зеленчуци.

Халогени

Не, не става дума за фаровете на колите, имаме предвид флуорид и хлорид. Прекомерното излагане на тези токсини води до нарушаване на преноса на йод. Флуоридът потиска щитовидната функция като дозата необходима за снижаването й е доста ниска, само 2 до 5 мг на ден. Тези халогени се усвояват с храната, водата и дори от околната среда. Понеже структурата им е сходна с тази на йода, тези халогени се настаняват в йодните рецептори в тялото и правят естествения йод в тялото неефективен.

Пластмаси

Пластмасата е опасна и за околната среда и за тялото. Химикалът, който се освобождава от пластмасовите бутилки, антимон, е само един от проблемите. Изследване, проведено в Университета на Копенхаген откри, че нивата на антимон в соковете в пластмасови бутилки са повече от 2.5 пъти по-високи от считаните за безопасни за чешмяната вода. Бисфенил А (ВРА) и фталатите също показват в изследвания, че снижават щитовидната функция.

Използвайте тази напитка за естествено лечение на щитовидната жлеза

РЕЦЕПТА

1 ч.ч. неподсладен 100% сок от червени боровинки

7 ч.ч. чиста вода

1/2 с.л. смляна канела

1/4 с.л. смлян джинджифил

1/4 с.л. смляно индийско орехче

3/4 ч.ч. прясно изстискан портокалов сок (около 3 портокала)

1/4 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок (около 1-2 лимона)

УКАЗАНИЯ:

Оставете водата да заври; добавете сока от червени боровинки, намалете на слаб огън Добавете канелата, джинджифила и индийското орехче, разбъркайте и оставете да къкри 20 минути; оставете да изстина до стайна температура

Добавете сока от портокал и лимон и разбъркайте… добавете лед и се насладете!

Джийри Парк

 

Източници:

http://blogs.naturalnews.com/7-toxins-destroy-thyroid-homemade-miraculous-thyroid-drink/

http://blogs.naturalnews.com/thyroid-like-bodys-engine-homemade-miraculous-thyroid-drink/

Снимка: plus.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *