8-часовата диета: Вижте защо тя се превърна в хит по света

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Осем часовата диета ви позволява да ядете каквото искате, при положение че това става само от 9 часа сутринта до 5 часа следобед. След 5 часа следобед, диетата не позволява никаква храна!

8-chasova-dieta

Американците са пощурели по книгата “The 8 Hour Diet”! Вижте как теглото се топи без да е необходимо да внимавате какво ядете. Автори на книгата са Дейвид Зинченко и Питър Мур, които се кълнат, че диетата е ефикасна.

Най-привлекателното от всичко е че осем часовата диета ви позволява да ядете каквото си пожелаете, при положение че това става от 9 до 5 часа всеки ден. Зинченко и Мур твърдят, че най-голямата заплаха за стройното тяло е преяждането след 17:00 часа или през вечерните часове, когато повечето хора засядат или полягват пред телевизора и ядат.

Диета, полезна при пътуване: ЕДНОДНЕВНАТА диета на Джош Безоуни

„Телата ни не могат да обработват храната, която поглъщаме в по-късните часове на деня и тези калории се натрупват където не трябва – по ханша, бедрата и стомаха”, пишат те в книгата си.

Авторите твърдят, че хората, които спазват тази 8-часова диета могат да свалят по около 4 кг на седмица или 12 кг само за един месец. В промеждутъка от 9:00 до 17:00 часа можете да ядете всичко, но не по-късно от посочения час. Вариант на тази диета позволява ядене между 11:00 и 19:00 часа, но обърнете внимание, че диетата е по-ефикасна между 9:00 до 17:00 часа.

И още една идея за здравословен начин на хранене: Двудневната диета, която действа

Този подход към храненето не е сензационна новина. Много диетолози отдавна твърдят, че не е полезно да се храним след 18:00 часа. Идеята на Зинченко и Мур е разумна, но експерти обясняват, че не трябва наистина да се прекалява и да се яде каквото и да било, все пак добре ще е да не прекаляваме с мазните и бързи храни, които така или иначе не са полезни за здравето. (За справянето с вредните последици от яденето на вредните бързи храни прочетете тук.)

И разбира се ограниченията са единствено за храна, през останалата част от деня можете да пиете вода и леки чайове…

Вие може да не приемате тази идея с отворено сърце, все пак се храните по съвсем различен начин. Освен ако не сте на някакъв специфична и важна за здравето ви диета, въвеждайки поне малки промени в начина си на хранене, като спазването на 12 часова почивка между яденето вечер и закуската или ранна вечеря без ядене след това, несъмнено ще подобрите здравето си и ще постигнете успех със свалянето на килограмите.

Още полезна информация за отслабване и здраве ще намерите в категория Диети в сайта http://zdravivsekiden.com/ .

Източник:

http://www.forhealthylifestyle.com/an-8-hour-diet-find-out-why-it-became-so-famous-worldwide/

Снимка: Mis gafas de pasta

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *