Двудневната диета, която действа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

two day diet 78652301

Ако се борите с килограмите, чудейки се как ще преживеете седмица след седмица на диета, има добра новина на фронта на отслабването: Ако сте на диета само по два дни на седмица, а през останалото време ядете нормално това може всъщност да ви помогне да отслабнете повече, отколкото ако сте на диета всеки ден. Това може също така да снижи риска ви от рак. Друго преимущество на този нов стил на провеждане на диета: Той сякаш лесно приляга към натовареното ни ежедневие като в същото време спомага за по-елегантната ви талия и за подобряване на здравето ви.

Периодично провеждане на диета, трайни ползи

Нарастваща колекция от изследвания показва ползите от така нареченото „периодично провеждане на диета”. Тези изследвания показаха, че не е необходимо да сте на диета всеки ден от живота си, за да намалите обиколката около корема си и да поддържате теглото си, от вас просто се изисква да внимавате какво ядете в два дни от седмицата. А свалянето на килограмите при периодичното спазване на диетата доказва, че снижава нивата на инсулина, хормон, който насърчава появата на рак. В последното изследване учените от Центъра за превенция в Университетската болница в Южен Манчестър, Англия откриха, че ограничената в два дни диета с ниско съдържание на въглехидрати помага на жените да свалят повече килограми в период от четири месеца от ограничаването на калориите през всичките седем дни в седмицата. В това изследване на всяка от 115-те жени е предписана една от три различни диети:

  • Само в два дни от седмицата те ограничават калориите, които ядат и се хранят с храни с ниско съдържание на въглехидрати. През останалата част от седмицата те ядат каквото си пожелаят.
  • Само през два дни от седмицата те ядат храна с ниско съдържание на въглехидрати и не се ограничават в калориите. През останалата част от седмицата те ядат каквото си пожелаят.
  • Всеки ден от седмицата те ограничават калориите си и се хранят съобразно средиземноморския стил на спазване на диета.

Жените, които следвали диетите, провеждани в два дни от седмицата свалили повече килограми от онези, които спазвали диета всеки ден. Освен това, изследванията на кръвта им показват, че инсулиновата им резистентност е по-малка, което е мерител за това как тялото се справя с кръвната захар. Повишената инсулинова резистентност се свързва, както с рак на гърдата, така и с диабет.

Отслабване

„Изводът е че това е потенциално много интересен подход за всеки притесняващ се за теглото или инсулина си човек”, казва д-р Мишел Харви, д-р по философия и изследовател в центъра Джинезис пред британския вестник The Telegraph, със сдържаността, характерна за сериозните изследователи. „Не става дума за Аткинс”, казва тя, споменавайки диетата на Аткинс, която често се интерпретира, че насърчава консумацията на храни с високо съдържание на наситени мазнини. „Ние ги насърчавахме да ядат нетлъсти, по-здравословни протеини, както и здравословни мазнини”. Това включваше риба (варена и печена, не пържена), нетлъсти меса, зехтин, ядки и семена.

Планът Дженезис

Примерен план на диета, следван от жените в изследването само по два дни на седмица:

Закуска: банан с плодов чай или чаша кафе с прясно мляко.

10 часа сутринтаслива и чаша чай.

Обяд: супа от моркови и кориандър и 280 мл прясно мляко или салата, чаша разреден плодов сок и 280 мл прясно мляко.

4 часа след обед: чаша разреден плодов сок или чаша газирана вода и сацума или мандарина.

Вечеря: Пържени в уок два зеленчука със соев сос и джинджифил и чаша вода или зеленчуково къри от два зеленчука, 280 мл прясно мляко и чаша чай.

Късна вечеря: 280 мл прясно мляко или горещо прясно мляко с канела и подсладители.

Отслабване, напълняване

Жените, които консумират тази диета, изградена от 650 калории на ден два дни в седмицата, отслабват средно с по 6 кг за шест месеца. Средно, инсулинът им пада с 25 процента, а нивата на протеин в кръвта, който сигнализира за възпаление, спада с около 15 процента. Джилиън Хадек, д-р по философия, която участва в изследването казва, „Спазвах диетата с 650 калории в понеделник и вторник и беше чудесно, защото знаех, че в сряда ще се храня нормално… правех я в дните, в които бях най-заета и основно пиех млечните напитки, докато бях на работа, така че не ми се налагаше да се притеснявам за пазаруване или да си нося специално приготвен обяд”. Хадек сега се опитва да убеди приятелките си да изпробват диетата. За хората, които все още търсят диета, която лесно се спазва, този вид подход към отслабването може да им донесе успех на мястото на други диети, които обикновено се провалят.

Карл Лоу

Източник:

The two-day diet that works

http://easyhealthoptions.com/the-two-day-diet-that-works/

Снимка: dietas.blog.terra.com.ar

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях 

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *