Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В този все по-замърсен свят, понякога просто не можете да си позволите да избягвате полезните неща.

Затова започнете да ядете риба! Яденето на риба и морски деликатеси не само снижава риска от сърдечни заболявания, но също така пази сърцето ви от причинените от замърсяването на въздуха аритмии.

sardines

Погрижете се да се предпазите от замърсяването

Краткосрочното излагане на малките частици във въздуха, бълвани от коли, електроцентрали и други индуистриални източници може да причини нарушаване на сърдечния ритъм. Това наистина е сериозно, защото то може да отвори вратата към сърдечна аритмия и дори към инфаркт при хората над 60 годишна възраст или при сърдено болните и хората със заболявания на белите дробове.

Изясняване на нещата

Рибата може да помогне за спирането на тази нездравословна последователност от събития. Едно проучване откри, че омега-3 мастните киселини в рибеното масло облекчават нарушаването на сърдечния ритъм. Именно това се случва, когато хора над 60 годишна възраст, излагани на замърсен въздух вземат ежедневно рибено масло. Взимането на рибено масло, обаче, не е полезно за всеки и трябва да се обсъди първо с лекаря ви.

Но повечето хора могат да ядат по две порции риба всяка семица без притеснение. Вижте ‘Петте риби с най-ниско съдържание на живак, полезни за сърцето ви’, публикувана на сайта на 17 януари 2013 г.

Ако ядете не-пържена риба три пъти на седмица може да изглеждате до 3 години по-млади.

Източник: Real Age, Fish Helps You Stay Fit, March, 2010

Снимка: www.kitchenproject.com

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора