Природният ‘аспирин’ спира инфаркти и инсулти без страничните ефекти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

apples1

Американците купуват повече от 44 милиона опаковки аспирин на година в опит да се предпазят от инфаркти и инсулти.

Но това ежедневно приемане на аспирин може би повече наврежда отколкото помага. Вярно, аспиринът действа като разредител на кръвта. Но той също така изтънява лигавицата на стомаха, причинявайки язви и кръвоизливи. И сякаш язвите не са достатъчно ужасни сами по себе си, кръвоизливите в мозъка причиняват смърт.

Ако сте един от милионите притеснени да не получат инфаркт, пред вас има друга алтернатива. Без кръвоизливите, язвите и смъртта.

Нови изследвания от Медицинския център Beth Israel Deaconess (BIDMC) откриха естествена алтернатива. Дори от Американската агенция за храните и лекарствата обявиха това средство за безопасно и ефикасно. Така безопасно и ефикасно, че го искат за себе си.

Д-р Робърт Фломенхафт, професор в Харвардкото медицинско училище ръководеше изследването. Неговият екип изследователи дават орално естествено хранително вещество на плъхове. И откриват, че този естествен лек има антивотромботични свойства.

Тромбозата е по-известна като кръвен съсирек. Съсиреците блокират притока на кръв в мозъка и сърцето. Това води до инфаркт и/или инсулт.

Изследователите изпоробват повече от 5000 съединения и именно това се оказва с най-мощно действие.

Кое е това животоспасяващо вещество?

Рутинът…

Може и да не сте го чували. Но рутинът е флаваноид, който доказва старата поговорка ‘една ябълка на ден държи доктора далече от мен”.

Той се открива в много плодове и растения, включително в разчните видове лук, цитрусовите плодове и – познахте – в ябълките. Можете да го намерите под формата на хранителна добавка.

И е много по-полезен от всичките тези опасни лекарства…

Защото рутинът е доказал, че предотвратява артериалните съсиреци. Но се оказва също така, че той е ефикасен и в предотвратяването на съсиреците във вените. Последните могат да причинят дълбока венозна тромбоза и белодробна емболия. Лекарствата против съсиреци като аспирин, Plavix и Coumadin са насочени към само един вид съсиреци.

„Безопасно и евтино лекарство, което намалява появяващите се отново съсиреци би могло да помогне за спасяването на живота на хиляди хора”,  казва д-р Фломенхфт.

Рутинът може да е именно това лекарство.

Това не е първото изследване, показало неговото въздействие върху кръвотока във вените в тялото.

В друго изследване, публикувано в списанието Minerva Cardioangiologica, учените изследват по какъв начин рутинът е полезен за хората, страдащи от хронична венозна недостатъчност. Хроничната венозна недостатъчност се получава тогава когато вените в краката не могат да изпомпват достатъчно кръв обратно към сърцето. Тя води до разширени вени, отичане на глезените и схващане на краката.

Изследователите дават на 30 пациенти с хронична венозна недостатъчност комбинация от рутин и други хранителни добавки с витамин Е. След само 30 дни пациентите се подобрили.

Какво следва за рутина?

Изследователите предстои да проведат клинични изпитания с хора. Тъй като Агенцията за храните и лекарствата вече каза, че рутинът е безопасен, тестовете върху хора могат да започнат за създаването на безопасно ново лекарство.

Но ако се интересувате от хранителни добавки с рутин, можете да побързате и да се запасите.

Агенцията е хвърлила око на рутина. Това съединение е толкова ефикасно, че агенцията иска да го одобри като лекарство. Тогава то ще е забранено като хранителна добавка. Ще се нуждаете от рецепта, за да си го купувате. И най-вероятно ще струва луди пари.

Но не е необходимо да чакате действията на Агенцията. Рутинът е безопасно вещество. Така че пропуснете аспирина и смъртоносните странични ефекти.

Бележка на редактора: Повече от 2300 души умират от сърдечни заболявания всеки ден. Това означава, че решенията за лечението на тези заболявания на традиционната медицина са провал! Възползвайте се от истинското естествено решение, за което кардиологът д-р Фломенхафт казва, че възобновява здравето на сърцето на почти всеки един от пациентите му! И открийте, че не е трудно да го впишете в живота си, започвайки днес.

Източник: Nature’s “Aspirin” Prevents Heart Attacks and Strokes without the Side Effects

http://institutefornaturalhealing.com/2012/11/natures-aspirin-prevents-heart-attacks-and-strokes-without-the-side-effects/

Снимка: http://www.zastavki.com/eng/Creative_Wallpaper/wallpaper-13450.htm

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

При предприемане на каквито и да било промени в храненете, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *