Защитете се от радиация, токсини и още

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

radiation Fu

Съобщенията в новините, описващи продължаващите течове на радиоактивна вода в засегнатата преди две години електроцентрала Фукушима в Япония ни показват, че тази трагична история далеч не е приключила. Независими анализатори посочват поредица от прикривания относно нивото на замърсяването.

Освен това, неадекватните усилия на отговорните органи да предпазят хората и околната среда от опасните нива ядрена радиация, която продължава да се излива в Тихия океан и околните райони също остават скрити-покрити от обществото. Хората, живеещи най-близо до дефектиралата централа са под най-висок риск. Сърцата и молитвите ни са с тях – но ядрените експерти считат, че е въпрос на относително кратко време преди океанските течения да пренесат радиоактивната морска вода до Америките, Южния Тих океан и на други места. Никога досега не сме изпитвали такова ниво на ядрено замърсяване в световните океани.

Изясняване на истината

И така, колко опасна е тази ситуация от гледна точка на здравето на хората? Този спорен въпрос горещо се дебатира, но едно нещо е сигурно: Радиоактивните елементи, процеждащи се от електроцентралата Фукушима имат глобално въздействие върху екосистемата на Земята. Повишават се пробите от радиоактивна дъждовна вода, заразени риба, морски дарове и почва, както и непрекъснато възникват други стряскащи ситуации в целия свят след катастрофалното бедствие от март 2011 година. И с долитането на новините за непрекъснатите проблеми в централата, изглежда сме изправени пред непознати последици от една от най-големите катастрофи за околната среда в историята на човечеството. Консервативни предвиждания показват увеличаване на броя на случаите на рак в Япония през следващите десетилетия и други също толкова обезпокоителни последствия.

Преди експертите по общественото здраве и ядрените капацитети да успеят да оценят истинските рискове за здравето, мъдро е да поддържате естествените защитни сили на тялото си по отношение на този вид ниско-степенно радиоактивно замърсяване. Поради несигурността около този случай, моят съвет е да играете на сигурно без да се отдавате на страха, тъй като стресът е вреден за защитните системи на тялото. Насочете усилията си към предпазване и така ще подсилите цялостното си здраве и ще се защитите от проблемите, свързани с радиация от всякакъв вид — особено от радиоактивните елементи, изливащи се от Фукушима като цезий 134 и 137, йод 131 и стронций 90.

Най-добрият начин да се предпазите от увреждащите последици от всеки вид радиация е да консумирате разнообразни храни и естествени хранителни добавки. Те не само предпазват от радиация и я премахват от тялото, но предоставят и множество други ползи за здравето и имунитета. Естествените прочистващи организма вещества, микроелементите, антиоксидантите и имуностимулаторите са сред най-важните видове хранителни вещества, които ви осигуряват значителна защита от радиацията.

Кафявите морски водорасли помагат

Кафявите морски водорасли имат едно от най-високите съдържания на минерали сред всички храни, което включва лечебни нива на минерала йод. Йодът съдържащ се естествено в храните блокира абсорбирането на радиоактивния йод от щитовидната жлеза.

Минералите в кафявите морски водорасли спомагат за балансирането на тази форма на йод и я правят много по-безопасна от вземането на хранителни добавки с високи дози синтетичен йод. Минералите в кафявите морски водорасли също така помагат за предотвратяване абсорбирането на други радиоактивни изотопи в тялото и  правят по-лесно изхвърлянето им от организма.

Морските растения като кафявите морски водорасли осигуряват много важна подкрепа и защита на имунната система, част от тялото особено важна по време на стрес и излагане на вредно замърсяване в околната среда, включително и на радиация. Кафявите морски водорасли са най-мощното детоксикиращо средство, благодарение на високите нива на хлорофил и на други хранителни вещества, и основно на субстанция, наречена натриев алгинат. Натриевият алгинат ефикасно се свързва с и премахва радиоактивните частици, тежките метали и токсините от организма и бе използван в лечението на жертвите от Чернобил години наред след инцидента. Обаче, един съвет: Ако кафявите морски водорасли са от Тихия океан, докладите показват, че има вероятност те да са заразени с радиоактивни елементи от Фукушима. Непременно се осведомете откъде е продукта, който купувате, за да сте сигурни, че е от безопасен океан като Северния Атлантически океан, например, и/или че е изследван за радиоактивно замърсяване.

Пектини и алгинати

Две от най-важните хранителни вещества, които изхвърлят радиацията от тялото са модифицирания цитрусов пектин (MCP) и натриевите алгинати. Клинични изследвания доказват, че MCP селективно премахва токсичните тежки метали от тялото като в същото време не засяга жизнено необходимите за тялото минерали. Нещо повече, както пектина, така и алгинатите се използваха за лечението на жертвите от Чернобил: Те доказано се свързват с радиоактивните изотопи, тежките метали и токсините и ги изхвърлят безопасно от тялото. Освен това, MCP спомага за поддържането на здравето на клетките като защитава от анормалното възпроизвеждане на клетките. Това е важен фактор имайки предвид значителното увреждане на ДНК репликацията, която може да произтече от излагането на радиация.

Лечебни гъби

Лечебните гъби като рейши и кодицепс се оказват ефикасни в предотвратяването на причинените от радиацията увреждания на костния мозък, червата, вътрешните органи и клетките. Тези гъби спомагат за предпазването от и отстраняването на причинените от радиацията изменения в тялото, подсилват имунитета, детоксикират тъканите, регулират здравословното възпроизвеждане на клетките и подобряват цялостното здраве. Търсете богата формула от лечебни гъби, отглеждани в контролирани условия за да сте сигурни в оптиамлното качество и чистотата на съставките.

Антиоксиданти, хранителни вещества и лекарства на растителна основа за детоксикация и клетъчна защита

Мощните антиоксиданти са много важни в предпазването от радиационни увреждания. Антиоксидантите защитават целостта на ДНКто, противодействат на възпалението от токсините и радиацията, подсилват имунитета, детоксикират тялото и цялостно укрепват здравето.

Глутатионът е един от най-мощните естествени антиоксиданти, произвеждани от човешкото тяло. Той е известен с това, че детоксикира и защитава от тежките метали и от радиоактивните токсини. Най-добрият начин да си набавяме глутатион е чрез хранителни вещества и билки, които улесняват усвояването на глутатиона като негови прекурсори. Тези храни включват кориандър, чесън, бял трън, глухарче, R-липоева киселина , n-ацетил цистеин  (NAC) и суроватка на прах.

Също така препоръчвам вземането на формула, съдържаща синергична комбинация от глутатион прекурсори и други лекарства на растителна основа и хранителни вещества, които конкретно са доказали, че премахват тежките метали и токсините дълбоко от тялото. Други предпазващи антиоксиданти включват витамините C, A, и E; селена; и витамин D-3. Розмаринът и морският сърнастец са два силни растителни антиоксиданта, които демонстрират защита от радиационно увреждане.

Цинкът, витамин B12, фолиевата киселина и магнезият са основни съ-фактори в редица детоксикиращи пътеки. Кръстоцветните зеленчуци като броколито и зелето са мощни, богати на хранителни вещества храни, които осигуряват допълнителна клетъчна защита и подсилват процеса на детоксикация.

Направете сезонно есенно прочистване

Сезонните протоколи на прочистване и детоксикация са важни за подобряването на имунната функция и на здравето като цяло. В случай на потенциално излагане на радиация, сезонното прочистване играе жизненоважна роля в осигуряването на оптимално функциониране на каналите ви на детоксикация за избягване натрупването на радиоактивни частици дълбоко в тъканите и органите.

Пожелавам ви здраве и липса на стрес

Като цяло, най-важното нещо е да поддържате нивата на стрес минимални и да подсигурите подходящото подхранване на тялото си с правилните хранителни вещества и лекарства на растителна основа за максимална имунна функция и способност за детоксикация. Макар че тези препоръки за протокол за предпазване от радиация помагат срещу увреждането от радиация, те освен това подсилват цялостното здраве, спомагат за намаляването на стреса и предпазват тялото от хронични заболявания в дългосрочен план.

Д-р Исак Елиас

Източник: Easy Health Options, Protect Yourself  From The Radiation Danger, 23 August 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/protect-yourself-from-the-radiation-danger/

Снимка: http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/holistic_alternative_medicine/news.php?q=1349181769

Прочетете още по темата:

Гинко билоба предпазва от радиационното увреждане

Ирония на съдбата, радиационни боровинки от България в Токио?

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *