10 причини да пием спирулина всеки ден

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

(NaturalNews) В сайта си NaturalNews ние доста говорим за „суперхрани”, защото в света съществуват буквално хиляди силно хранителни суперхрани, от които да избираме, които всичките съдържат уникален набор от борещи се със заболяванията витамини, минерали, ензими и други здравословни компоненти. Но суперхраната, която изпъква сред останалите – и която вие би следвало да взимате всеки ден за да сте здрави – е спирулина, особен вид синьо-зелено водорасло, което е заредено с хлорофил и със множество други, даващи живот хранителни вещества.

spirulinaСпирулината е особено богата на

1) Борещи се с инфекциите протеини, които е научно доказано, че повишават производството на противодействащите на заболяванията антитела вътре в тялото. Понеже спирулина съдържа почти 70 процента протеин, което е най-голямото количество сред всички останали храни, тя е особено ефикасна в стимулирането на производството на макрофаги, вид бели кръвни телца, които се борят с инфекциите и ги предотвратяват.

Изследване от 2005 година, публикувано в списанието Journal of Medicinal Food откри, че спирулината помага и за

2) Спирането на алергични реакции, особено сред хората страдащи от алергичен ринит.Оказва се, че редовното вземане на високи дози спирулина може да помогне на страдащите от алергии да изпитат драматично подобрение на своите алергични симптоми.

Що се отнася до здравето на кръвта, спирулината е доказала, че е ефикасна в

3) Лечението на анемия. В книгата си Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition, авторът Пол Пичфорд обяснява как спирулината и редица други форми на микроводорасли ефикасно стимулират производството на червени кръвни телца, особено когато се пият в комбинация с витамин B12.

Богата както на фикоцианин, така и на хлорофил, спирулината е също така мощно

4) Пречистващо кръвта средство. Тези две хранителни вещества не само спомагат растежа на кръвните клетки, но те също така подмладяват съществуващите кръвни запаси. Особено хлорофилът е почти идентичен с хемоглобина, молекулата, отговорна за прочистването на кръвта и за пренасянето на кислород до клетките.
Понеже съдържа всичките осем основни аминокиселини и 10 други не-есенциални аминокиселини, антиоксидантите бета каротин и зеаксантин, В комплекс витамини; десетки микроелементи, важната гама-линоленова мастна киселина, борещи се с патогените протеини и полезни пробиотични бактерии, спирулината е също така ненадмината в способността си да

5) Укрепва имунната система.

Същите хранителни вещества помагат също и за

6) Детоксикацията на клетките и на тялото от тежки метали и от други токсини. Спирулината е мощен хелиращ  агент, който навлиза дълбоко в телесните тъкани и изтръгва от тях токсини като живак, радиация, арсеник, кадмий, пестициди, синтетични химикали в храната и канцерогени от околната среда. Спирулината помага и в пренасянето на основни хранителни вещества през кръвно-мозъчната бариера за попълване на празнотата, оставена от тези токсини.

(Очаквайте още полезни статии за спирулина и за други полезни суперхрани.)

Изследване от 1988 година от Япония и няколко други изследвания откриха, че спирулината помага за

7) Снижаването на нивата на холестерола и за смекчаването на съществени/скрити проблеми с възпалението, които причиняват натрупването на холестерол в кръвотока. Вземането на хранителна добавка със спирулина всеки ден ефикасно намалява кръвните серумни нива на холестерола, което означава, че холестерола се депозира в цялото тяло, там където трябва да бъде, вместо в артериалните стени, където може да причини сърдечносъдови проблеми.

Хората с наднормено тегло или със затлъстяване, които се опитват да отслабнат също могат да извлекат полза от способността на спирулината да

8) Стимулира отслабването. Вземането на хранителна добавка със спирулина може не само да ви помогне да се освободите от ненужните килограми, но също така и да помогне в създаването и развитието на чиста мускулна маса, най-вече заради нейното изключително високо съдържание на лесно усвоим протеин.

Много хора, които взимат хранителни добавки със спирулина забелязват драматично подобрение на психичното си здраве и на познавателната си острота. Понеже тя съдържа изключително високи нива на L-триптофан, аминокиселина, която произвежда мозъчните невротрансмитери мелатонин и серотонин, спирулината е несравним

9) Балансьор на химията на мозъка, което може да спомогне за подобряване на настроението, усилване на паметта и насърчаване на усещането за спокойствие и щастие.

Спирулината притежава разнообразна палитра антиоксиданти, есенциални мастни киселини и пречистващи хранителни вещества, и това спомага като се

10) Грижи за здравето на кожата и косата. Като се цели във вредните фактори, които допринасят за падането на косата, увисването кожата и на другите странични ефекти от остаряването, спирулината спомага за подмладяването на най-големия орган в тялото отвътре навън. Кремовете за мазане, съдържащи спирулина също придават тонус и подобряват здравето на кожата.

За извличането на максимални ползи от спирулината за някои хора може да е необходимо да консумират по цели няколко грама или повече на ден от тази питателна суперхрана. Просто купувайте само почтени марки спирулина като например  Cyanotech’s Nutrex-Hawaii Spirulina Pacifica, която се отглежда и събира по начин, който избягва заразяването й с токсични микроцистини (токсични замърсители).

Джонатан Бенсън

Източник:

http://www.naturalnews.com/042685_spirulina_health_benefits_superfoods.html

Снимка: www.fitcrazy.tv

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна. Преди да предприемете каквито и да било промени в начина си на хранене, първо се консултирайте с личния си лекар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *