Три суперхрани или триадата на супер мега храната

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

naturella3

Ако сте като повечето хора, сигурно още от дете ви казват „яж си плодовете и зеленчуците”. Традиционните медии, включително вестниците New York Times, Los Angeles Times, здравните и фитнес издателствата, Националното обществено радио, както и безброй университетски изследвания отдавна твърдят, че хранителен режим, богат на зеленчуци и плодове може да повиши нивата ви на енергия… да укрепи имунната ви система… да снижи риска ви от заболявания… и да презареди тялото ви с енергия.

Обаче, макар че плодовете и зеленчуците са наистина полезни за здравето… яденето им вече не е достатъчно, за да доведе до оптимално здраве и уелнес (състояние на добро физическо и психическо здраве). Ето защо:

Зеленчуците и плодовете, които се отглеждат с конвенционални методи са бедни откъм хранителни  вещества – и може дори да са опасни за здравето ви

1. Отглежданите днес плодове и зеленчуци съдържат значително по-малко основни хранителни вещества от храните преди 50 години, защото съвременните селскостопанския практики са изчерпали минералите в почвите. Обеднелите почви раждат растения с ниско съдържание на хранителни вещества. Днес се нуждаем от 10 порции плодове и зеленчуци, за да си осигурим хранителна стойност, равностойна на 1 порция от преди 50 години.

2. Дългото време на транспортиране и складирането между брането на реколтата и продажбата й допълнително влошава съдържанието на хранителни вещества. В резултат на това, повечето зеленчуци и плодове, продавани в магазините са бедни откъм хранителни вещества.

3. Употребата на пестициди и на други химически добавки при неорганичното земеделие водят до производството на растения с недостиг на хранителни вещества, които може би крият за здравето в дългосрочен план.

4. Изчислено е, че 80% от хранителните култури (като се започне с царевицата, доматите, люцерната (алфалфа), и се стигне до захарното цвекло) днес са генно модифицирани. Тези генно модифицирани (ГМО) култури са преминали през изменение на генетичния си материал с помощта на техники за генно модифициране. Генно модифицираните култури са доказали, че причиняват сериозни здравословни проблеми на хората, които ги консумират. Исторически първото дългосрочно изследване на въздействието на ГМО храните върху здравето (проведено в Университета на Кан във Франция) показва, че спазването цял живот на режим на хранене, включващ генно модифицирани храни причинява тумори, увреждане на органите и преждевременна смърт при лабораторни мишки.

Хранителните добавки с мултивитамини не са решението за поддържане на дългосрочно здраве и на добро физически и психическо състояние

Според най-голямото в света изследване на мултивитамини, хората, които пият мултивитамини под формата на хранителни добавки не извличат ползи за здравето си. Вместо това, повечето от витамините и минералите се изхвърлят от тялото, и така са си спечелили прозвището „скъпа урина”.

Това се дължи на факта, че хранителните добавки с витамини и минерали така са направени: Хранителните вещества в храните се изолират и извличат и се внасят в синтетична химическа структура, която тялото не възприема като храна.

Синтетичните витамини често имат изцяло различна химическа структура от онази в истинската храна. „Пиенето на мултивитамини не решава проблема—невъзможно е да се възпроизведат всички витамини, минерали, и борещи се със заболяванията [хранителни вещества] … в хапче”. – Източник: National Cancer Institute

Макар че има няколко вида основаващи се на храна мултивитамини и минерали на пазара, много здравни органи считат три суперхрани за идеални хранителни добавки особено за онези, които не са в състояние да консумират достатъчно количество органични плодове и зеленчуци всеки ден.

Суперхрана номер 1: Спирулина

Спирулината е синьо зелено водорасло, което се счита за най-наситената с хранителни вещества храна на планетата. Тя съдържа концентрации на хранителни вещества, които далеч надвишават цялата останала позната ни растителност.

Тя е най-добрият източник на растителни протеини и съдържа около 65% протеини—процент по-висок от процента във всички останали естествени храни—далеч повече от тези в месото на животните (20%), яйцата (12%), пълноценното прясно мляко (3%), соята (35%), фъстъците (25%), или зърнените храни (8 до 14%). Тя се счита за пълен протеин, защото съдържа всички основни аминокиселини.

Спирулината расте толкова бързо, че дава двайсет пъти повече протеин на акър (около 4 декара) от соята. Тя също така съдържа необичайно високи концентрации на витамини, минерали и други хранителни вещества като бета-каротин (десет пъти по-концентрирани, отколкото в морковите), желязо, калий, магнезий, мед,калций, хром, манган, фосфор, селен, цинк, основни микроелементи, и гама-линоленова киселина.

Спирулината също така е най-изобилният източник на витамин В-12 и освен това е богата на фитонутриенти и на функционални хранителни вещества, които имат доказано положително въздействие върху здравето.

Тъй като хранителния профил на спирулината е по-мощен на този на всички други храни, растения, зърнени храни или билки, тя се счита за висша пълноценна хранителна алтернатива на хранителните добавки с витамини. Освен приносът й за задоволяване на нуждите на тялото от хранителни вещества, тя е доказано ефикасна в лечението на рак, висок холестерол, алергии, анемия, повишена кръвна захар, сърдечносъдови заболявания, вирусни инфекции, възпалителни заболявания, увреждане на черния дроб и имунодефицитни заболявания.

Спуперхрана номер 2: Хлорела

Хлорелата е едноклетъчно, растящо във водата водорасло, което съдържа повече подсилващ здравето хлорофил на грам от всяко друго растение. Тя е изключително богата на витамини, минерали, аминокиселини, мастно разтворими мастни киселини и на много други хранителни вещества, които са полезни за здравето.

Хлорела също така съдържа в изобилие нуклеинови киселини, които от своя страна имат мощни подмладяващи свойства, които забавят процеса на стареене, поддържат младежкия и без бръчки вид на кожата и ви помагат да живеете по-дълго.

Д-р Бенждамин С. Франк, автор на книгата The No-Aging Diet and Nucleic Acid Therapy in Aging and Degenerative Disease (Храната на нестареенето и терапията с нуклеинови киселини при остаряване и дегенеративни заболявания), лекуваше пациентите си с богати на нуклеинови киселини храни.

Той съобщава, че този режим на хранене прави пациентите му да изглеждат и да се чувстват 6 до 12 години по-млади от хронологичната им възраст и рязко подобрява цялостното им здраве. Те също така има значително заличаване на линии и бръчки и развиват по-здрава и с по-младежки вид кожа след само 2 месеца.

Суперхрана номер 3: Моринга

Моринга е род дървета с родина Южна Индия и Северна Африка, а днес се култивира в Централна и Южна Америка, Шри Ланка, Малайзия и Филипините. Листата на вида, наречен moringa oleifera, бе потвърдено през последните години, че са изключително полезни за човешкото здраве.

Листата на морингата имат мощно действие за спирането на процеса на стареене, защото съдържат няколко хиляди пъти повече от мощното противодействащо на остаряването хранително вещество зеатин от всички останали познати растения. Изследване, публикувано в списание Rejuvenation Research показва безспорните, запазващи младостта свойства на зеатина поради способността му да задейства деленето и растежа на клетките и да забавя стареенето на клетките.

С помощта на зеатина, съдържащ се в морингата, новите кожни клетки растат по-бързо отколкото старите кожни клетки умират. Това води до подчертано снижаване на бръчките на лицето и на другите части на тялото и до по-младежки външен вид на кожата.

Листата на морингата също така съдържат 90 основни хранителни вещества и 2 съединения, които предпазват от рак и намаляват туморите (или забавят растежа им).

Това спечели на морингата репутацията на предпазващо от рак растение. Естествената аюрведическа медицина в Индия използва листата от моринга за лечение на повече от 300 заболявания.

Доклад на Бюрото за растителна промишленост посочва, че грам за грам листата на морингата съдържат: два пъти по-голямо съдържание отколкото има в 240 мл прясно мляко (и 4 пъти повече калций); равностойността на витамин С в 7 портокала; количеството калий в 3 банана; 3 пъти количеството желязо в спанака 3; и 4 пъти витамин А в морковите.

Как да „пием” суперхрани всеки ден

Ако сте сред 70%  от възрастните, които не си набавят препоръчителните дневни дози зеленчуци и мисълта да ядат по десет порции спанак, швейцарско зеле, къдраво зеле (кейл), зелен фасул, чушки и други зелени зеленчуци не им се струва привлекателна (или възможна за постигане)—имате възможност да пиете спирулина, хлорела и моринга вместо това.

Институтът Quantum Wellness Botanical Institute в Бевърли хилс формулира идеалния бленд, включващ не само тези три мощни суперхрани, но и пет други от най-наситените с хранителни вещества суперхрани на земята.

Трябва само да смесите една мерителна лъжица от праха в чаша вода, сок или в любимото си смути—и да пиете своята мега-хранителна органична суперхрана Mega-Nutrition Organic Superfood всеки ден.

За времето, което ви отнема да си налеете чаша кафе, вие можете да заредите тялото си с Mega-Nutrition Oraganic Superfood , да влеете енергия и да възстановите жизнеността на цялото си тяло, да укрепите имунната си система и да постигате оптимални здраве и уелнес.

Даника Колинс

Очаквайте рецепта за хранителна добавка, която да пиете вместо синтетичните витамини и която можете да си направите у дома скоро.

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/mega-nutrition-organic-superfood/#axzz2KK51UeCt

Снимка: www.smoothiegreen.com

Прочетете още по темата:

Суперхрана лекува хронични заболявания за 6 дни?

Да живее хлорелата: Лечебното чудо на Майката природа

Моринга чудодейно подмладява и предпазва от рак

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *