Суперхрана лекува хронични заболявания за 6 дни?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Тайната на лечението на практически всички заболявания

Как ‘Суперхраната на бъдещето’ създава трилиони нови клетки в тялото – лекува хронични заболявания за по-малко от 6 дни.

Alga_chlorella

Морският фитопланктон е едноклетъчен воден организъм или микроскопично водорасло от което зависи оцеляването на 99% от всички живи форми на нашата планета. Учените казват, че той е по-мощен от хлорелата, спирулината, акай бери, рибеното масло, ресвератрола… и на практика от всяка друга ‘суперхрана’, за която сте чували.

Обаче, морският фитопланктон никога не е бил на разположение на хората в своята най-чиста, най-сурова, най-мощна форма… досега.

Удивителен вид морски фитопланктон

След повече от 10 години и изследвания на стойност милиони долари, екип европейски лекари, микробиолози и ботаници откриха невероятен вид морски фитопланктон, който съдържа най-високите хранителни качества за човешка консумация.

Видът, наречен Nannochloropsis Gaditana, е с размер 9 пъти по-малък от този на червените кръвни клетки. Не е позната друга по-дребна храна – но въпреки това тази единствена клетка съдържа в себе си безгранична жизнена енергия. Тя има способността да се плоди и размножава експоненциално, произвеждайки трилиони здрави клетки, които поддържат и възстановяват здравето на човешкия организъм.

Това уникално микро-водорасло съдържа повече от 65 хранителни свойства, включително всички аминокиселини и основни мазнини… витамини… важни минерали и микроелементи… редки антиоксиданти… фосфолипиди… електролити…  нуклеинови киселини… ензими и ко-ензими.

Благодарение на рядката комбинация и съотношението на елементи и хранителни вещества, този морски фитопланктон много ефикасно стимулира клетъчната регенерация и дълбокото и бързо лечение.

Прониква в клетките ви и лекува хронични заболявания само в рамките на дни

Понеже този лечебен фитопланктон е съставен от единични клетки, той има уникалната способност да заобикаля храносмилателната систем. Едноклетъчният фитопланктон отива право в черния дроб – и оттам навлиза в кръвотока и навлиза директно в клетките, където става самото лекуване.

Според д-р Джери Тенант, основател и директор на Института за интегративна медицина Тенант, именно това проникване в клетките е причината да се наблюдават тези много бързи резултати – в някои случаи само в рамките на дни – при толкова много от най-сериозно болните му пациенти.

Д-р Тенант е лекувал хиляди хора, страдащи от хронични и терминални заболявания. Той казва, че оздравяващите резултати при този морски фитопланктон се забелязват особено сред пациентите чиито черен дроб е в лошо състояние.

„При хора, които са много болни… човек не може да накара телата им да абсорбират необходимите вещества за производството на неврохимикали”, обяснава той. „Тъй като клетките на морския фитопланктон са толкова микроскопични, те преминават директно през болната храносмилателна система в болния черен дроб и успяват да възстановят неврохимикалите и минералите дори при тежко болни хора. Не зная друго нещо, което може да направи същото”.

Може ли здравето ви всъщност да се подобрява докато стареете?

Много диетолози и лекари са съгласни с д-р Тенант, че ако човек консумира този вид морски фитопланктон ежедневно… здравето му всъщност ще се подобрява със стареенето. Дълбоките оздравителни ефекти на този източник на здравословна храна идват от изобилния приток на мощни хранителни вещества като…

 • Хлорофил, който стимулира имунната система, произвежда борещите се с рака каротеноиди, и защитава тялото от свободните радикали във въздуха, водата и храната.
 • DHA (докозахексаеновата киселина), е важна мастна киселина, която се съдържа по-изобилно във фитопланктона Nannochloropsis Gaditana, отколкото в която и да било друга храна на света. Д-р Мехмет Оз (също познат като „Лекаря на Америка”) наскоро обяви DHA за най-важната хранителна добавка, която човек може да взима.
 • EPA (ейкозапентаеновата киселина) е мастна киселина, която действа в синхрон с DHA в производството на почти всички нужни на тялото хранителни вещества!

Хранителни вещества създават симфония от оздравителни ефекти

Всеки хранителен елемент в морския фитопланктон—аминокиселини, основни мастни киселини, органични растителни минерали, пигменти и прясно събрана жизнена енергия – работят в синхрон във всяка клетка. В момемнта в който нещо бъде извадено от тази едничка клетка, синергичните свойства се губят.

Обаче, консумирани заедно в цялостната им форма, хранителните вещества в този вид морски фитопланктон предоставят забележителни ползи за здравето,  включващи…

 • Подобрена функция на мозъка
 • Подобрена функция на имунната система
 • Противовирусни/противогъбични/антибактериални ефекти
 • Подобрено възтановяване на клетките
 • Защита от радиация
 • Подсилена детоксикация
 • Противовъзпалителни свойства
 • Антиоксидантна защита
 • Подобрена циркулация на кръвта
 • Подобрена функция на сърцето
 • Облекчаване на алергия/астма
 • Подобрена енергия

„Най-вълнуващата лечебна хранителна добавка” предоставя незабавни ползи при редица различни заболявания

Благодарение на разтърсващото научно откритие и технологичния напредък – наред с изследванията от страна на отдаден на здравето ентусиаст – най-мощната изцяло сурова форма на nannochloropsis gaditana вече е на разположение на хората. Тази форма е всъщност центрофугираната биомаса, която се произвежда като паста когато фитопланктонът излезе от биореактора.

Под формата си на паста, морският фитопланктон е напълно жив, и в най-активно и ефикасно състояние за консумация от хората.

На база на 15те години, в които лекува терминално болни пациенти, д-р Тенант обяснява, че nannochloropsis gaditana е най-вълнуващата лечебна хранителна добавка на която се е натъквал. „Повечето хора изпитват незабавно ползи за здравето си след като я използват само няколко дни”, казва той.

Този безпрецедентен жив морски фитопланктон подпомага на практика всички системи на тялото, както и безброй заболявания, включително…

 • Затлъстяване—Спомага за подбряване на метаболизма и дава на клетките повече енергия, улеснявайки отслабването.
 • Загуба на паметта—Тъй като прониква през кръвно-мозъчната бариера, той достига до най-дълбоко разположените в мозъка жлези, което може да спомогне за стимулиране производството на невротрансмитери и да повиши функцията на мозъка и паметта.
 • ДиабетОблекчава недостиците на минерали и помага за възстановяването на нормалните нива на глюкозата.
 • По-кратко време за оздравяване—Чрез ускоряване възстановяването на клетките, позволява на тялото да лекува себе си много по-бързо.
 • Неврологични заболявания—Доставя важни вещества за възстановяване на нервната система като фосфолипиди, DHA и EPA, и помага за възстановяването на защитния слой около невроните.
 • Умора—Като оксигенира (зарежда с кислород) клетките, може да подсили енергийните нива и да облекчи умората и отпадналостта.
 • Влошено зрение—Високото съдържание на антиоксиданти в него помага за подобряване на зрението.

от Даника Колинс

Източник:

Underground Health Reporter, A Superfood That Heals Chronic Disease in 6 Days? 24 February 2013

Снимка: www.food-and-living.si

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора