Голям напредък, същността на лаймската болест разбрана

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hiking

Неразбирането на лаймска болест води до незадоволителни протоколи за лечението й

Лаймската болест, също позната като ‘великият имитатор’, в основни линии е една от най-неразбраните и широко разпространяващи се болести в света. Тя е в основата на много автоимунни заболявания. Тъй като симтоматиката й наподобява тази на толкова много други заболявания, и понеже общността на конвенционалната медицина основно продължава да е зле информирана, поразените пациенти не успяват да получат необходимото лечение на лаймската болест, което да възстанови здравето им. Тъй като лаймската болест е така генерално погрешно интерпретирана, стандартното лечение обикновено продължава само четири до шест седмици, а продължителното лечение се смята от мнозина за неоправдано. В резултат на това много застрахователни компании отказват да покриват съответното лечение и остатъчната Борелия се появява отново, като по този начин пациентите често биват повторени от лаймска болест, или още по-важно, от комплекса на лаймската болест. И за да се усложнят нещата допълнително, повечето пациенти, диагнозирани с лаймска болест не знаят за целия ‘комплекс’ от съинфекции и невротоксини, които са се настанили в телата им – и по този начин елиминират възможността предписаните им лекарства да действат като жизнеспособно, единствено лечение на лаймската болест.

Преди да говорим за лечението на лаймската болест, ние трябва да разбираме какво представлява комплекса на лаймската болест

В света на протоколите на конвенционалната медицина често се водят оживени дебати относно това дали хроничната лаймска болест наистина е болест. Други забелязват, че пациентите наистина страдат от симптоми на лаймска болест, свързани с Борелията, хваната от ухапванията на кърлежи. За жалост, повечето лекари не са грамотни що се отнася до лаймската болест и не осъзнават сложността, сериозността и трудностите, включени в лечението на лаймската болест. За по-доброто разбиране, предоставяме следните най-често срещани инфекции, които играят роля при лаймската болест. Всички те потенциално допринасят за онова, което Медицинските центрове Енвита нарича комплекс на лаймската болест – сливане на инфекции, които могат едновременно да включват бактериални, вирусни, паразитни и гъбични съ-инфекции, които всички се нуждаят от конкретно пригаждане на лечението и на протокола за лаймска болест, за да помогнат на пациентите в дългосрочен план.

      Borrelia (B. burgdorferi) – Най-познатата инфекция при лаймската болест, която често се смята, че е от типа, пренасян от кърлежи. Макар че е основен причинител, Борелията от своя страна е една от многото инфекции, които стимулират лаймската болест и привидно правят лечението й толкова трудно.

      Bartonella – Bartonellahenselae е причинителят на прословутата треска от одраскване от котка, ендокардит, и на безброй други сериозни заболявания, известни на хората. Тези бактерии съставляват едни от най-дразнещите съ-инфекции в комплекса на лаймската болест. Бактериите се пренасят от бълхи, въшки и кърлежи – като кърлежите са най-големият източник на инфекцията Бартонелоза при хората, често придружавана от лаймска болест. Летящите и хапещи насекоми пренасят бактериите в Андите в Перу, Колумбия и Еквадор, а човешките въшки са носителите, разпространени  в целия свят. Европейският кърлеж по овцете е известен носител, а пет различни вида Бартонела се откриват в почти 20 процента от кърлежите I. Pacificus ticks, населяващи Калифорния.

      Епщайн-бар вирус – Epstein-Barr (HHV-4) – Това е често срещан вирусен херпес при хората, който поразява на практика всеки човек на планетата в един или друг момент от живота му. Наистина е възможно EBV да е латентен в тялото през целия живот на човека. Обичайно, заболяването се предава чрез слюнката и се нуждае от 35-40 дни да се проявят симптомите – ако това въобще се случи. През този цикъл във времето гостоприемникът (носителят на вируса) най-вероятно ще предаде EBV на други хора. Обаче, когато тези инфекции продължат да се проявяват, както в случая с пациентите с хронична умора, то изследванията на комплекса на хроничната лаймска болест и на нейните съ-инфекции и имунитет стават особено важни. Лечението на лаймската болест се превръща в изискване, тъй като множеството инфекции често могат да събудят латентните коварни инфекции като Епщайн-бар.

      Цитомегаловирус – Cytomegalovirus (CMV) – Приблизително 80 процента от възрастните в Съединените щати са инфектирани с цитомегаловирус. Смята се, че този вирус е член на семейството на херпесите и споделя общата черта да остане жив, но латентен, в човешкото тяло за оставащата част от живота на човешкия гостоприемник.  CMV рядко се активира, освен ако имунната система не е отслабена – както това лесно може да се случи (и най-често е факт) от инфекциите на лаймската болест, които влошават състоянието на имунната система.

       Бабесиоза – Babesiosis – Интереритроцитният паразит Бабесия микроти причинява Бабесиоза, инфекция, която се настанява в червените кръвни телца. Тя се предава от идентичният кърлеж, който пренася B. burgdorferi, първопричината за лаймската болест. Четиридесет и един процента от пациентите, поразени от Бабесия развиват сериозни усложнения, които могат да включват остра респираторна недостатъчност, пространна интраваскуларна коагулация, конгестивна сърдечна и бъбречна недостатъчност. Бабесиозата редовно се свързва с присъствието на тежка анемия и високи нива на паразитемия. Хроничната бабесия се знае, че причинява сърдечносъдови, бъбречни и чернодробни проблеми у пациентите. Бабесиозата очевидно е опасен компонент на лаймската болест и трябва да бъде изследвана и ако е необходимо снижена до минимум чрез щателно лечение на лаймската болест.

       Човешки херпесен вирус 6 – Комплексът на лаймската болест може да включва и човешкия херпесен вирус 6. HHV-6 вече е един от най-разпространените членове на семейството на човешките вируси и се представя в два свързани варианта: HHV-6A и and HHV-6B. Знае се, че HHV-6 атакува конкретни клетки, включително, но без да се ограничава до, CD 4 лимфоцитите, NKT клетките, олигодедроцитите, клетките CD8, и микроглиалните клетки. За ваша информация, този вирус е имуносупресивен и също така активира други вируси по време на процеса. Макар че HHV-6 може да остане латентен за продължителни периоди от време, той може бързо да реактивира и причини инфекция. Щателното лечение на лаймската болест трябва да бъде въведено незабавно за справяне с HHV-6 и с другите инфекции от комплекса на лаймската болест.

       Ehrlichiosis – Ехрлихиозата е сериозна съ-инфекция на лаймската болест, причинена от организми от рикетсиален вид (специфични бактерии) и се проявява в две специфични форми; човешка моноцитична ехрлихиоза (HME) и човешка гранулоцитна ехрлихиоза (HGE). В повечето от случаите ерхилиозата е самоограничаваща се и не е фатална, със смъртност в големи неподбрани поредици, вариращи от 1 до 8 процента. Това е в остър контраст с високата смъртност при пациентите с отслабена имунна система. Определено обаче пациентите с лаймска болест биват причислявани към ‘имунокомпрометираната’ категория. Ето защо е належащо пациентите да получават агресивен и изчерпателен план за лечението на лаймската болест.

       Chlamydia pneumonia – Хламидофила пневмониите (по-рано познати като Chlamydia pneumoniae или CP) са бактерии, които инфектират хората и могат да причинят пневмония. Те са вид хламидии. Chlamydophila pneumoniae има сложен цикъл на живот и трябва да инфектира друга клетка, за да се  възпроизведе. Заболяването обикновено започва като респираторна инфекция, проявяваща се малко или повече незабелязано в тялото и се разпространява, заразявайки други тъкани като нервите, мозъка, мускулите, кръвоносните съдове и дори клетките, защитаващи собствената имунна система на тялото, макрофагите. Самата CP произвежда поне две токсични субстанции, които започват унищожаването на тъканите и обременително възпаление, както и хронична имунна активация и инвазия с токсично натоварване. CP оцелява в клетката подобно на паразитите като извлича енергия, за да се възпроизведе. Терапията, обаче трябва да се прилага ефективно докато CP бъде унищожена във всичките три етапа на развитие, за да се предотврати ре-инфектиране. Това е особено важна част от лечението на лаймска болест  в случаите когато има CP.

       Candida – Най-често срещаните организми, участващи в гъбичните инфекции са въздесъщите Candida, които е проявяват в човешкия храносмилателен тракт, устата и гениталиите. При нормални обстоятелства нивата на Candida се контролират от полезните бактерии. Обаче, ако съотношението бактерии/гъбички е нарушено от използването на антибиотици, например, или ако имунната система е отслабена, може да се получи свръхрастеж на Candida, което да доведе до инфекция. Тъй като имунната система винаги се отслабва в присъствието на хронична лаймска болест – наличието на  Candida трябва да се третира агресивно при щателното лечение на лаймската болест.

Колкото и всестранни да изглеждат горните болести, еднакво важно е да посочим, че в света всъщност са идентифицирани едва 13 процента от съществуващите инфекции. Сред тях са зоонотичните инфекции (онези, произлизащи от животни) – което прави лечението на лаймската болест едно от най-сложните за постигане.

Реалността за лаймската болест и лечения на лаймската болест, които наистина действат

Ако лаймската болест бъде открита рано, тя може да се лекува доста добре с реалистичен курс на антибиотици. Обаче, в огромното мнозинство от случаи лаймската болест не се третира нито от пациентите, нито от техните лекари в самото начало – ако и въобще. За пациенти, страдали от лаймска болест по-дълго от година трябва да се предпише значително по-агресивно лечение на лаймската болест.

Стандартната рецепта за антибиотици категорично се смята за недостатъчна когато се лекува комплекса на лаймската болест или като лечение само на лаймската болест. Антибиотиците не помагат на тялото да унищожи микотоксините или бактериалните липопротеинови невротоксини, причинени от Борелия бургдорфери, нито са ефективни в лечението на различните вирусни, гъбични и паразитни съинфекции, съпътстващи лаймската болест. Тези съинфекции съществуват в някаква случайна комбинация в практически всеки пациент с лаймска болест и трябва да се лекуват при всяко стойностно лечение на лаймската болест.

За да са ясни нещата, не рядко се забелязват четири или повече комбинации от инфекции у пациенти с хронична лаймска болест. Често месеци, а вероятно дори и години лечение са необходими, за да се премахне упоритата Borrelia от тялото – да не споменаваме множеството други нападатели, освободени от комплекса на лаймската болест в тялото. Лечението на хроничната лаймска болест изисква организирана / пригодена към пациента програма, която включва възстановяването на имунната функция и състоянието на пациентите. Приемането само на лекарство няма да е успешно и може дори да усложни нещата. С доза увереност практиците, които се опитат да лекуват пациентите, използвайки лекарства против малария като плакнил, рутинно нямат успех, тъй като не третират имунната система.

Осъзнатост за хроничната лаймска болест и ефикасно лечение на лаймската болест

Лечението на лаймската болест трябва да е насочено не само към инфекциите. Снижаването на възпалението, подкрепата на имунната система, детоксикацията от мастно разтворимите токсини, и регулирането на хормоналните дефицити са особено важни в един пълноценен план за лечението на хронична лаймска болест. Ако пациентите поглъщат други лекарства или болкоуспокояващи, то те се нуждаят от деликатен подход, който да им осигури живот с по-добро качество. Всъщност, когато пациентите казват, че са болни от лаймска болест, или лекарите специалисти по лаймска болест изследват пациенти – общото разбиране е, че те се срещат с комбинация от инфекции, както и със състояние на отслабена имунна система. Макар че присъстващите инфекции може да са различни в различните случаи, основният съществуващ проблем е комплексът на лаймската болест или ‘комбинацията от инфекции’.

Опитът на Енвита показва различно отношение към пациентите с лаймската болест и животопроменящо лечение на лаймската болест

Енвита работи в полето на изследванията на лаймската болест и лечението на лаймската болест в продължение на почти десетилетие. Нашият опит доведе до по-ефикасни положителни действия в лечението на лаймската болест. В Енвита ние се занимаваме с изследването на всички фактори на лаймската болест, като приемаме, че справянето с всички съ-инфекции на лаймската болест е също толкова важно, колкото и лечението на основното заболяване. Разбирайки концепцията на съ-инфекциите и на хомеостазните дисбаланси в тялото е причината да я наричаме комплекс на лаймската болест и именно това е причината Енвита да води пред всички в ефикасното лечение на лаймската болест.

И за да се усложнят нещата още повече, много от инфекциите на лаймската болест живеят в червените и белите кръвни телца, което ги прави много незабележими и очаквано, изключително трудни за лекуване. Те могат да забавят имунните защити на тялото и да се възпроизвеждат в здравите клетки. Енвита се възползва от специални разнасящи вещества, за да третира и лекува ефикасно тези широко разпространени инфекции.

Лечение на лаймската болест и усложнения при лаймска болест

Водят се доста диалози за биофлим общностите, които защитават инфекциите от проникването на лекарствата. В много от случаите тези биофилм общности трябва да бъдат оголени и смалени до минимум чрез подходящо лечение и промени в начина на живот.

Друг сценарий, който трябва да обсъдим, тъй като той е свързан с лечението на лаймската болест е себе-синергичната репликация. В това положение много инфекции могат да комуникират с и да стимулират репликацията на други вируси, които вече присъстват в тялото. През цялото време пациентът трябва да се бори с множество симптоми, които могат да се проявяват като проблеми на храносмилането, когнитивни затруднения, хронична болка, лишаване от сън и хормонални дисбаланси – за да споменем само някои от тях.

Съществува ли хроничната лаймска болест и необходимо ли е лечението на лаймската болест

Лаймската болест безспорно съществува. И макар че много изследователи биха посочили, че пациентът наистина няма лаймска болест в класическата лабораторна форма – пациентите все пак страдат от комбинация от гореспоменатите инфекции. Вероятно те трябва да се лекуват едновременно, така че да осигурят ефективно и постоянно облекчение за пациентите.

Жизненоважно е също така да осъзнаем, че много лабораторни тестове показват погрешни отрицателни резултати. Тестовете дават отрицателно заключение когато пациентът в действителност има инфекция(и). Някои от най-често срещаните причини са имунна система, която е твърде отслабена, за да премине добър тест за антигени. Обаче, ако имунната система е подложена на предизвикателство, може да се забележи положителен резултат за тези пациенти. Освен това, много от тези инфекции наистина живеят вътре в клетките и в резултат на това дават погрешни отрицателни резултати.

В Енвита сме разработили смела комбинация от тестове, за да определим специфични имунологични фактори и изчерпателен клиничен преглед, за да помогнм на пациентите да търсят и лекуват всички компоненти на комплекса на лаймската болест.

Подходът на Енвита към справянето с лаймската болест е определянето на идеалното лечение на лаймската болест за всеки пациент

Тъй като лаймската болест е толкова сложна, то за нея е необходимо широко и щателно лечение. В Енвита леченията на лаймската болест не се ограничават до антибиотици, а по-скоро те се дават в съчетание с агресивни естествени терапии от места от целия свят.

Като част на нашата Програма за лечения на болести ( Disease Solutions Program®), ние прилагаме интегративен подход към лечението на лаймската болест, използвайки антивирусни, антипаразитни и антигъбични подходи – в зависимост от съ-инфекциите и симптомите у всеки пациент. Като третираме всички фактори на комплекса на лаймската болест, ние постигаме по-добри резултати с несравнимите си лечения на лаймската болест.

Ние прилагаме иновативни лечения, за да помагаме на пациентите да постигнат интензивно спиране на развитието на болестта, и по този начин им осигуряваме способността да я победят. Всеобхватният ни подход към лечението спомага за ускоряване на времето за лечение, подобряване качеството на живота, и снижаване до минимум на повторното появяване на лаймската болест. За да научите повече за нашите протоколи за лечение на лаймската болест или да се сдобиете с още познания за самата лаймска болест, свържете се с нас в Медицински центрове Енвита днес.

Надяваме се че статията достатъчно изчерпателно е обяснила лаймската болест – една доста пренебрегвана и трудно лекувана болест, ‘имитираща’ безброй други болести, според водещи нейни изследователи, всеки човек на планетата е заразен с лаймска болест, а както се вижда по-горе лаймската болест е комплекс от заболявания, лаймската болест се превръща в хронична…

И така, с настъпването на топлото време ние всички сме все по-изложени на ухапванията на кърлежите – основните причинители на лаймската болест. Но лаймска болест може да се пипне по още десетки начини. … темата за лаймската болест, за хроничната лаймска болест, както и за причинителите, симптомите и лечението й е много обширна. Затова ще кажем само, че ролята на центровете Енвита в САЩ у нас се пада на г-н Цонков, медицински консултант на вестник Лечител.

Още за самата болест, за начините да се предпазим от нея, за методите на лечение, и за уникалните тестове, разработени от г-н Цонков ще обсъдим в следваща статия за лаймската болест наскоро.

Източник: Envita Medical Centers, Big advances; Understanding Lyme disease

Снимка: plus.google.com

Прочетете още за лаймската болест: Лаймска болест, безмълвната епидемия

Отстраняване на кърлеж от тялото

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *