10 начина да открием силата на положителното мислене

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

butterfly-000004213751-2

Позитивна психология

Силата на положителното мислене може да промени живота ви. Положителните мисли могат да ви дадат нова перспектива, която отваря вратите към нов начин на мислене. Тези мотивиращи мисли могат да ви дадат поддръжката от която се нуждаете, за да се случват нещата. Фокусирайки се върху положителни мисли, а не върху отрицателни, ви позволява да се зареждате от силните си страни и постиженията си, вместо от слабостите си или от бариерите пред които сте изправени.

Отрицателните нагласи поставят препятствия по пътя към силата на положителното мислене и по-късно това още повече ни затруднява да се справяме с предизвикателствата и да вървим напред. Положителните мисли също така повишават щастието и мотивацията. Това от своя страна ни позволява да отделяме повече време за постигането на напредък и по-малко време да се чувстваме тъжни и разочаровани.

Следните съвети предоставят практически предложения, които можете да използвате, за да се пренастроите към по-положителни модели на мислене.

1. Грижете се добре за себе си

Когато не се грижите добре за себе си физически и емоционално, вие блокирате положителните мисли. Трудно е да мислите положително ако сте болни. Боледуването може да допринесе за негативен модел на мислене. За да избегнете това е особено важно да се грижите за себе си.

Физическото ви здраве е огромен фактор, който влияе активно на положителната психология и на умствената ви нагласа. Физическата активност също така освобождава ендорфини, които допринасят за положителното мислене.

Много по-лесно е да сте полижителни когато се храните добре, физически активни сте и достатъчно си почивате.

2. Въздържайте се да използвате абсолютни форми

Твърде често хората се фокусират върху абсолюти в мисленето си. Това е още един начин, по който блокирате силата на положителното мислене. Казвали ли сте някому „Ти си ВИНАГИ нещастен”! и оплаквали ли сте се на приятел с фразата „НИКОГА не идваш навреме!”?

Мисленето и говоренето в абсолюти като ‘винаги’ и ‘никога’ прави ситуацията да изглежда по-зле отколкото е, и програмира мозъка ви да се вярва, че някои хора не са в състояние да правят каквото се очаква от тях. Очевидно, това води по пътя към отрицателния начин на мислене.

3. Повишете социалната си активност

Често пъти само това, че просто сте сред хора може да породи положителните чувства на приемане, забавно прекарано време и другарство, наред с вдъхновяващи дискусии и смешни истории.

Като повишавате социалната си дейност вие намалявате самотата. Ако се обграждате с положителни хора, това лесно ще изглади и трансформира начина ви на мислене. Заобиколете се с здрави и щастливи хора и тяхната положителна енергия ще ви повлияе по положителен начин!

4. Напомняйте си за нещата, за които сте благодарни

Дори и в лошите моменти, винаги има нещо, за което сте благодарни. Често пъти когато сме подтиснати и тъжни ние се фокусираме върху сивите облаци вместо върху сребристата светлина, ограждаща мрака. Променете модела на мислите си и се съсредоточете върху положителното.

Стресът и предизвикателствата не изглеждат чак толкова лоши когато си напомняте за нещата, за които сте благодарни. Заделяйки само по 60 секунди на ден, за да спрете и да оцените хубавите неща около и във вас ще внесе огромна промяна в живота ви.

5. Откъснете се от негативните мисли

Това трябва да се подразбира, но негативните мисли разбиват положителните мисли. Силата на положителното мислене се крие в това как реагирате на негативните мисли.

Естествено е през ума ви да минават негативни мисли. Но мислите ви не могат да имат власт над вас, ако не ги съдите или не им реагирате. Ако забележите, че мислите негативно, приемете го, дистанцирайте се от това и спрете тези мисли.

6. Търсете доказателствата, вместо да правите догадки

Често пъти ние правим предположения, вместо да научим фактите. Страхът, че няма да ни харесат или приемат понякога ни кара да приемем, че знаем какво мислят другите, но страховете ни обикновено не отразяват реалността. Тези страхове блокират проникването на здравословните мисли в мозъка ви.

Ако се боите, че лошото настроение на приятел се дължи на нещо, което сте направили или, че колегите ви тайно клюкарят по ваш адрес зад гърба ви, говорете с тях лице в лице. Не губете време да се тормозите, че някъде сте сбъркали, освен ако нямате доказателство, че има нещо, заради което трябва да се притеснявате.

7. Премахнете автоматичните негативни мисли

В книгата си ‘Промени мозъка си, промени живота си’ д-р Даниел Еймън говори за автоматичните негативни мисли. Това са негативни мисли, които обикновено са реакционни, като ‘Тези хора се смеят, сигурно говорят за мен’ или ‘Шефът иска да говори с мен. Сигурно съм сгазил лука’!

Когато забележите тези мисли, осъзнайте, че те не са нищо повече от автоматични негативни мисли и ги елиминирайте!

8. Свикнете да прилагате обичта, докосванията и гъделичкането

Човек не трябва да е експерт, за да знае за ползите от сърдечната прегръдка. Положителният физически контакт с приятели, с хората, които обичаме и дори с домашните любимци, моментално подобрява настроението. Когато се чувствате притиснати и тъжни, прегърнете приятел или любим човек. Това моментално ще ви извади от лошото настроение.

9. Станете доброволец или помогнете някому

Заделете време в графика си за доброволческа работа. Всеки се чувства добре когато помогне някому. Можете доброволно да отделите от времето си, както и да дадете пари или ресурси. Колкото повече положителна енергия отдавате на света, с толкова повече положителна енергия ще се заредите в замяна.

Има много места за доброволен труд около вас. Или просто протегнете ръка и помогнете някому, който може да се нуждае от помощ или съвет. Помагането на другите реално улеснява собствените ви положителни мисли.

10. Нарушете модела на негативните размисли

Понякога негативните мисли доминират ума ни и докато се усетим, те се превръщат в постоянните ни мисли.

Ако забележите мрачни размишления или тревоги, чудесен начин да ги спрете е като нарушите модела и се накарате да направите нещо напълно различно. Размислите върху нещо негативно обикновено не са продуктивни, защото те не са рационални или ориентирани към намиране на решение, те са просто прекомерни притеснения. Опитайте се да промените физическата среда – отидете на разходка или поседете на слънце. Отидете на фитнес. Можете също да се обадите на приятел, да грабнете някоя книга или да си пуснете музика.

Що се отнася до силата на положителното мислене, има неща, които може би правим, за да блокираме добрата енергия от проникване в мислите ни. Като разпознаем тези модели, ще е по-лесно да ги спрем и да мислим по-позитивно.

Негативността може също така да задуши продуктивността и мотивацията ни. Вдъхновяващите мисли и мотивиращите мисли могат да доведат до по-здравословен живот и до по-положителна нагласа. Силата на тези мисли просто може да доведе до изцяло по-добър живот навсякъде около нас.

Източник: juliebmack.hubpages.com, 10 Ways to Discover the Power of Positive Thinking

Снимка: tippytoesnailsandspa.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

3 thoughts on “10 начина да открием силата на положителното мислене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *