Пет мудри за освобождаване от страха

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Как се чувства човек когато е поразен от страх?

Може би е несигурен, както е при изпитването на тревожност. Може би изпитва мудност, както е при страх и ужас. Както и да се проявява страхът при вас, знайте, че всички изпитваме страх.

Може би ви обзема страх когато мислите да напуснете работа си от 8-5 часа, за да се занимавате непрестанно със своя свързан с любимото ви занимания бизнес. Може би ви завладява във взаимоотношения, които имате в момента. Може би изпитвате страх, когато си мислите да направите нещо, което наистина искате да направите— като да пътувате или да се преместите в друг град.

Страхът е част от човешкия опит.

Но моментът, в който страхът започва да нанася вреда е момента когато започнете да му позволявате да ви контролира и да определя решенията ви вместо вас. Когато избирате в каква посока да тръгнете и какви стъпки да направите, позволявайки на страха да избира вместо вас, това ви лишава от силата на невероятната ви най-висша същност.

Има много начини да преминем от страха отново към любовта, и днес ще споделим с вас няколко мудри, за да ви помогнем да направите именно това.

Ганеша мудра

Използвайте Ганеша мудра (на снимката горе), за да призовете силата Ганеша да разсейва страха ви и да осъществявате истинските си желания. Тази прекрасна мудра също така отваря сърдечната ви чакра, помагайки ви да получавате изобилие в празнотата, създадена при излъчването ви на страх.

Сложете лявата си ръка пред сърцето с дланта напред и гърба на ръката към тялото ви, с показалец надолу и свити пръсти. С дясната си длан, обърната към тялото ви, свийте пръстите си в свитите пръсти на лявата си ръка с лакти отворени настрани. Задръжте така и дишайте.

ГАНЕША МУДРА

Абхая мудра

Тази мощна мудра символизира спокойствие и отдалечаване или освобождаване от страха. В много статуи Буда прави тази мудра с дясната си ръка— просто я държи изправена отстрани на тялото си изпънати нагоре пръсти.

Използвайте Абхая мудра, за да се освобождавате от страха и да събирате в себе си спокойната и необвързваща енергия на Буда.

АБХАЯ ( жест за осигуряване на защита )

Утарабоди мудра

Утарабоди мудра е мудрата на просветлението, напомняща ви, че сте божествени и че не трябва да се страхувате от нищо.

Сложете ръцете си пред пъпа, където е седалището на чакрата на слънчевия ви сплит т.е. личната ви сила. Съберете върховете на показалците и палците си (като показалците сочат нагоре а палците по-скоро надолу), и сплетете останалите си пръсти.

Масажирането на пръстите 60 секунди облекчава редица здравословни проблеми

Ахамкара мудра

Тази мудра е свързана изключително с увереността. Понякога това е нещото, от което се нуждаем щом става въпрос за страх, нали? Това е напомняне, че сме силни. Способни сме. Имаме всичко, от което се нуждаем вътре в себе си. Превъзмогнете своите страхове и открийте сигурност и спокойствие с тази мудра.

Просто свийте показалеца си, за да докосне палеца от външната му страна някъде до половината му. Изпънете останалите си пръсти колкото можете повече.

Успокойте тялото и ума си по напълно естествен начин!

 

Ханзи мудра

Ханзи мудрата стимулира любовта ни към себе си и самоприемането ни и помага достигането до смелостта, за да се бори човек със страховете и безпокойството си.

Върховете на палеца, показалеца, средния пръст и безименния пръст се докосват,  малкият пръст в изпънат нагоре към небето.

Следващия път когато усетите, че добре познатия ви страх се завръща, позволете си да го почувствате. След това използвайте една от тези мудри да ви помогне да преминете през усещането и да се освободите от него, така че да можете да се върнете отново към най-висшето си аз и към най-голямото добро в себе си.

МУДРА ЗА БЕЗСТРАШИЕ – Контрол над емоциите

от Колин Восбърг

Още полезни мудри за справяне с различни ситуации и за лечение можете да откриете в Категория Мудри в сайта https://zdravivsekiden.com/

Източник:

https://frikshuhn.com/5-mudras-to-release-fear/
Снимки: Yoga – LoveToKnow; Gribouille Import; Lotus Happiness; Букварче; Frik-Shuhn | Yoga & Coaching Chilliwack

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *