Масажирането на пръстите 60 секунди облекчава редица здравословни проблеми

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rub-your-index-finger

Преди започването на масаж на ръката, най-добре е първо с палеца и показалеца на едната ръка, да притискате внимателно горните фаланги с ноктите на всеки пръст на другата ръка, след това сменете ръцете и така пръстите ви ще са готови за масажиране.

Масажирайте всеки пръст като го притискате и поглаждате с палеца и показалеца на другата ръка с твърд натиск. Движете палеца и показалеца нагоре и надолу по протежение на всеки пръст, започвайки от основата и бавно стигайки до върха и обратно. Стискайте и масажирайте пръстите и отстрани. Друг метод е да обгръщате съответния пръст с пръстите на другата ви ръка и да го масажирате чрез стискане.

Вижте какви проблеми със здравето можете да решите с масажирането на всеки пръст.

За да избягвате задъхване, масажирайте палеца си:

Може би не знаете, но палецът е свързан със сърцето и белите дробове. Ето защо, ако почувствате сърцебиене или недостиг на въздух, най-добре масажирайте палеца си и се освободете от неприятното усещане.

Масажирайте безименния си пръст за облекчаване на запек:

Показалеца и безименния ви пръст са пряко свързани. Ако изпитвате спазми или запек, както и какъвто и да било друг стомашен проблем, просто масажирайте безименния си пръст. С този масаж ще успокоите стомаха си и ще решите проблема със запека.

Масажът на показалеца:

Показалецът е пряко свързан с дебелото черво и корема. Ето защо, ако имате диария или запек, масажирайте този пръст и облекчете неприятното усещане в корема.

При морска болест и безсъние, масажирайте средния си пръст:

Ако страдате от безсъние, трябва да опитате този масаж. Той определено ще подобри съня ви. Можете да масажирате средния си пръст и ако веднага щом изпитате дискомфорт и започне да ви става лошо при возене в кола или в друго превозно средство.

За облекчаване на мигрени и болки във врата, масажирайте кутрето:

Мигрените и болките във врата често се дължат на лошо кръвообръщение. За решаване на тези проблеми трябва единствено да масажирате кутрето си.

Трябва да знаете, също така, че върху дланите ви има много нерви и важни точки за останалата част от тялото.  Ето защо, за да се поддържате в добро здраве, непременно пляскайте длани колко можете повече.

Всички тези масажи трябва да траят поне 60 секунди. Опитайте ги и със сигурност няма да съжалите.

Още по темата:

Точката на щастието неутрализира негативната енергия и укрепва имунната система

Масажирайте тези 4 точки върху тялото си и отслабнете бързо

Открийте невероятните ползи от масажирането на тази точка в ухото

Баланс и хармония: всеки носи магията към тях в пръстите си

Точката ДЧ 4 ефикасно облекчава и лекува множество заболявания – зъбобол, главоболие, настинка и грип…

 

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/amazing-rub-your-index-finger-for-60-second-and-see-what-will-happen-to-your-body/
Снимка: HighRated.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *