Баланс и хармония: всеки носи магията към тях в пръстите си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Напоследък има голям интерес към алтернативните терапии. Трескавият ни почти токсичен начин на живот ни кара да се обръщаме към нещата, които ни помагат да хармонизираме ума и тялото си. И това ни води до нова идея. Нека видим:

finger-massage

Какво е чи?

Чи е съвсем истинска и осезаема енергия. Тя се счита за енергията на душата. Тя е също така генерираното от тялото електромагнитно поле. След като вече знаем, че чи е енергия, тя трябва да се движи. Така че тя използва меридиани и центрове в тялото за да протича. Тези меридиани обикновено са естествени пътеки, които свързват и съединяват всички органи в едно цяло. Като стана дума за органите, картината все още е много пространна. Тази енергия свързва тялото в едно цяло на молекулярно ниво. Чи се натрупва в „чакрите” следователно ще откриете, че цялата енергия се обединява и струпва в темето, челото, гърлото, сърцето, стомаха и слабините. Когато чи преминава през всяка мъничка клетка в тялото, ние сме в състояние на равновесие и хармония. Но всяко блокиране на енергията води до физически или психически хаос.

Какво значи да балансираме & хармонизираме?

Когато нещо не е наред, емоционално или физически, вие усещате стрес в тялото си. Тялото ви показва признаци на дисбаланс когато изпитвате болка или сте стресирани, а след това се сривата емоционално. Навиците ни и начинът ни на живот са изцяло отговорни за стреса и дисбаланса, които изпитваме. Тогава как да преодолеем този дисбаланс? Различните хора се отдават на различни неща, за да постигнат баланс. Религия, медитация, терапии – възможностите са много. Но нека изброя четири бързи начина, които можете да впрегнете, за да върнете баланса в тялото си много лесно.

1. Физически упражнения:

Забързаният живот не ни оставя място за каквато и да било физическа активност. Но изключително важно е да правим минимум по трийсет минути упражнения поне три пъти в седмицата, и това може да е така лесно като разходка в градината. Нещото което може да е още по-полезно е да спортувате. Всичко което ви натоварва, така че мускулите ви се движат, а кръвта енергично преминава през тялото е чудесно за предоставяне на равновесие и за подсигуряване доброто протичане на енергията чи. Малък съвет, следващия път когато правите упражнения, непременно се уверете, че дишате правилно като вдишвате така че диафрагмата ви да се изпълва изцяло.

2. Масажи:

Масажите задействат кръвотока и осигуряват правилно кръвообръщение. Те помагат също така за отпускането на мускулите, а следователно и на цялото тяло. Така че подлагайки се на масаж вие определено помагате за съживяването на ума и тялото си, както и отново подсигурява доброто протичане на енергията през тях. Намерете най-близкия салон за масажи тутакси.

3. Дишане:

Дишането е източник на живот, ето защо ние често го приемаме за даденост  източник. Но правилното дишане наистина променя живота. То е все едно че си правите вътрешен масаж. То повишава притока на кръв до всеки орган и стимулира и тонизира тялото отвътре. Когато дишате правилно докато правите физически упражнения, вие обикновено помагате на вътрешностите си също да се упражняват. Когато дишате правилно, вие повишавате притока на кислород, а следователно и на енергията чи. Тялото ви автоматично е в хармония.

4. Пръстова терапия:

Запазих най-доброто за накрая. Докато другите три неща ще ви помогнат да поддържате физическо си и психическо равновесие, тази техника е много лесен и в същото време изключително интересен метод за хармонизиране на тялото. Вие можете да лекувате себе си. Да, чухте ме правилно. Ако изпитвате болка или емоционален стрес трябва само да масажирате пръстите си в продължение на около три до пет минути и ще се почуватвате по-добре почти незабавно. Ето списък на пръстите и на кои органи съответстват те, за да знаете точно къде да масажирате при конкретен проблем.

Палец:

Палецът отговаря пряко за стомаха и далака, следователно, емоциите, свързани с него са депресия и тревожност. Ако имате главоболие или болки в стомаха, трябва да масажирате палеца си и незабавно ще се почуваствате по-добре.

Показалец:

Този пръст съответства на уринарния тракт и бъбреците. Така че, ако се чувствате уплашени или усещате болка в зъбите, мускулите или гърба си, това е пръстът, който трябва да масажирате.

Малък бонус: Открихме още, че ако плътно обгърнете показалеца с другата си ръка, това освобождава от страх, нетърпимост, неподатливост, маниакалност. Понеже показалецът съответства на бъбреците и на пикочния мехур, като внасяме хармония в тях, ние се освобождаваме и се чувстваме освободени от токсините – психически, емоционални и физически. Приложение: В случай че страдате от инконтиненция на уринарния тракт (често уриниране или неспособност да задържате уринирането); но можете да накарате детето си да държи показалеца си по този начин, ако не можете да стигнете до тоалетна бързо.

Среден пръст:

Органите, на които съответства този пръст са черният дроб и жлъчката. Масажирането на този пръст може да излекува менструални проблеми, да доведе до свободното протичане на кръвта и също да облекчи мигрените. Ако сте изправени пред проблеми като нерешителност и колебание, чудесна идея е добре да масажирате този пръст.

Безименен пръст:

Безименният пръст се свързва с дебелото черво и гърдите. Този пръст може да лекува и премахве тъгата и негативността. Малък масаж на този пръст лекува също астма и проблеми с дишането.

Кутре:

Кутрето кореспондира на сърцето и червата, и следователно се свързва с емоции като безпокойство и ниско самоуважение. Масажирайте малкото си пръстче, за да превъзмогнете тези емоции или да излекувате всякакъв вид болка в сърцето, стомаха, гърлото или костите.

Освен че тази техника е толкова лесна, най-важното е, че можете да я прилагате навсякъде и по всяко време!

След като вече знаете как да балансирате и хармонизирате всеки дисбаланс в тялото си, трябва да можете да живеете в пълно щастие. Нищо не се равнява на Зен състоянието, винаги.

Здрави всеки ден

Източници:

http://skintreatmentz.blogspot.bg/2015/08/balance-harmony-within-your-five-fingers.html

https://www.pinterest.com/pin/76139049925204579/

Снимка: www.e-dimineata.ro

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Техниките посочени в статията не заместват назначеното ви лечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *