Петте най-добри начина да спрете грипа без ваксина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

5-ways-stop-flu-without-shot

Противогрипната ваксина за миналия сезон в голяма степен се считаше за провал. Тя беше ефикасна само в 23% от случаите.

Изследователите се заклеха, че този сезон ще се постараят повече… И ранните данни вече са налице. Присъдата?

Новата ваксина е дори по-лоша. Тя е само 18% ефикасна до момента през този сезон.

Освен фактът че тя не действа в по-голямата част от времето, противогрипната ваксина е придружена от риск от странични ефекти. Те включват мускулни болки, висока температура и замаяност.

Ето пет по-добри начина да спрете грипа естествено.

1. Излагайте се повече на слънце

Това е най-добрият начин да си набавите достатъчно витамин D3. Това е особено важно за предпазване от грип. Изследванията показват, че поддържането на нивата на витамин D3 в кръвта на 38 ng/mL прави три пъти по-малко вероятно да се разболеете от грип.

Направете теста 25 (OH) D при лекаря си. Той определя колко витамин D3 има в кръвта ви. Ако количеството е по-малко от  40 ng/mL, опитайте се да прекарвате по 15 минути на слънце всеки ден. Ако не сте на място, където има силна слънчева светлина през грипния сезон, набавете си хранителна добавка с витамин D3. Стремете се да пиете по 125 мг (5,000 IU – международни единици) на ден.

2. Опитайте този солен трик

Японско изследване разкрива, че гаргарата със солена вода може би е най-лесното нещо, което можете да направите, за да избегнете грипа. Ако правите гаргарата по два пъти на ден това ще снижи риска ви почти наполовина. Тази практика поддържа назалните пътища и синусите овлажнени през грипния сезон. Това означава по-добра имунна защита.

Разтворете около половин чаена лъжица морска сол в чаша топла вода. След това правете гаргара в продължение на около 10 секунди преди да изплюете водата.

3. Подобрете чревната си флора

До 80% от имунните клетки се намират в стомаха и червата. Без правилния бактериален баланс, имунните ви сили няма да са в състояние да ви защитят от грипа. Нови изследвания от Университета на Флорида показват, че участниците, взимащи пробиотични хранителни добавки е по-малко вероятно да се разболеят от грип.

Добавете заредени с пробиотици храни като кимчи и кисело зеле в храната си, за да балансирате стомашните си бактерии. Яжте много аспержи и лук. Тези пребиотични храни предоставят горивото за полезните бактерии, които вече се съдържат в стомаха ви.

4. Набавяйте си тази аминокиселина

Цистеин е важна аминокиселина. Вие се нуждаете от нея, за да може тялото ви да произвежда глутатион, един от най-мощните антиоксиданти в него. Под формата на хранителна добавка, n-ацетил-цистеин (NAC) е една от вашите най-добри защити срещу грипа. Всъщност, италианско изследване показва, че пиенето й снижава вероятността от развиване на грип наполовина. Тя е чудесна за възрастните хора, най-рисковата група.

Можете да добавите цистеин в храната си като ядете повече месо от свободни кокошки и пуйки. Ще си я набавяте също така, но в по-малки количества, от броколи и лук. Ако не обичате тези храни, взимайте хранителна добавка съдържаща NAC. Пийте по 600 мг на ден.

5. Не спирайте да се движите

Скорошни изследвания от Великобритания откриха, че ако извършвате физическа активност около два и половина часа на седмица, вие снижавате риска от грип с 10%.

Тренировките не трябва да са прекалено натоварващи. Нужно е само да ускоряват пулса ви и да се изпотявате. Ако можете да си правите енергични разходки, продължаващи около 20 минути на ден ще поставите чудесно начало.

Което и от тези естествени решения да изберете, то ще ви помогне да се предпазите от грипа. А всички заедно ще ви предоставят защита, която никоя ваксина не може.

В добро здраве,

Анжела Салерно
Издател, INH Health Watch

 

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/11/5-best-ways-to-stop-the-flu-without-the-shot/

Снимка: www.institutefornaturalhealing.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *