Лечение на простудни и дегенеративни заболявания с „мулти-С” протокол

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

multi-c-protocol

(NaturalHealth365) За хората, които искат да включат витамин С в ежедневния си здравословен режим или искат ефикасно да използват витамин С в помощ на лечението на заболявания или поради излагане на токсини – наред с останалите лекарства и хранителни добавки – е важно добре да знаят какви са различните видове витамин С на тяхно разположение, както и какви са разликите между тях.

Станете образован потребител. Тези хора след това могат да извлекат най-много от терапията си с витамин С, както и да получат най-доброто за средствата, които са инвестирали. Също така, важно е да се знае кога да се вземат различните форми витамин С заедно, за да подсилят клиничния (лечебен) отговор.

Какво да вземем предвид ПРЕДИ да пием витамин С

Макар и списъкът да не е напълно изчерпателен, най-важните фактори за вземане предвид при пиенето на витамин С са дозата, честотата и продължителността на периода на лечение. Приемайте достатъчно витамин С, достатъчно често и за достатъчно дълъг период от време или просто рискувате да си губите времето, парите и енергията.

Макар че всяко количество витамин С все пак ще е положителна интервенция, не се заблуждавайте да мислите, че липсата на впечатляващи резултати поради малките количества означава, че на вас витаминът „не ви действа“. Всички заболявания имат характеристиката повишен оксидативен стрес на едно или друго място, и зареждането на тялото с постоянно количество пресен витамин С и с други антиоксиданти е единственият пряк начин за противодействие на този стрес.

Разбиране важността на термините „доза” и „честота”

Макар че понякога може и да изглежда така, способността на витамин С да връща инфектирани и/или токсични пациенти от прага на смъртта и да ги вади от кома не е магия. Молекула след молекула, вие се нуждаете от достатъчно витамин С, за предоставяне на достатъчно електрони, които да намалят мишените на прекомерното токсично окисляване.

Ако имунната система е стара и отслабена, тогава може да са необходими по-големи количества витамин С за справяне с проблема, докато по-здравата имунна система може да се нуждае по-малко помощ, за да контролира нещата. Най-важната естествена последица от взимането на достатъчно високи дози витамин С е вземането им достатъчно често. Важното въздействие на витамин С върху имунната система е доказало, че този витамин е „мускула” на имунната система.

Помнете че много инфекции, излагания на токсини и дори хронични заболявания са и могат да бъдат съвсем ефикасно контролирани като се вземе само един вид витамин С, обикновено натриев аскорбат или аскорбинова киселина, и се раздели равномерно на дози в грамове и се приема редовно през целия ден. Липозомният витамин С на капсули и венозното вливане на витамин С са чудесни и много ефикасни, но не мислете, че нямате късмет, ако нямате достатъчно пари или достъп, за да използвате тези видове витамин С.

Трябва да отбележим, че много остри инфекции и много хронични дегенеративни заболявания могат да изискват по 50, 100 или дори много повече грама редовни ежедневни дози витамин С, за да постигнете желаните от вас резултати. Липо-С и венозният витамин С могат да ви предоставят желаните резултати много по-бързо и ефикасно.

Синергичният ефект от мулти-С протокола

При повечето сериозни хронични заболявания множество места в тялото страдат от повишен оксидативен стрес и от снижени запаси на витамин С и други антиоксиданти. Понеже целта на лечението с витамин С е да се неутрализира колкото се може повече оксидативен стрес и увреждане, пиенето на колкото се може повече различни видове витамин С може да даде положителни лечебни резултати, които не се забелязват при пиенето на един или дори на два вида витамин С.

Четирите основни етапа на мулти-С протокола са:

1.Липозомен витамин С на капсули, 1 до 5 грама орално на ден (не домашно приготвените рецепти)

2. Натриев аскорбат ежедневно до или при достигане на търпимостта на червата (С-клизма)

3. Аскорбил палмитат, 1 до 3 грама орално на ден

4. Витамин С венозно (натриев аскорбат или буферирана аскорбинова киселина), 25 до 150 грама в зависимост от размера на тялото. Понякога ежедневно в началото и често пъти по няколко пъти седмично до месечно в зависимост от клиничните обстоятелства

Мулти-С протоколът е особено ефикасен, защото:

1. Липозомите поставят витамин С вътре (вътреклетъчно) в заболелите клетки и в циркулиращите имунни клетки без разход на енергия.

2. Оралният натриев аскорбат продължава да насища извънклетъчните места с витамин С като в същото време неутрализира токсичните продукти от лошото храносмилане, които се срещат при всички в по-голяма или по-малка степен.

3. Аскорбил палмитатът вкарва нормално разтворимия във вода витамин С в мастно разтворими зони.

4. Венозният витамин С временно достига астрономически концентрации на витамин С в кръвта в цялото тяло.

Каква е разликата между липо-С и венозен С?

В интернет и в множество здравни блогове циркулира идеята, че витамин С, подходящо капсулиран в липозоми, е 5 до 10 пъти по-мощен от същото количество витамин С вливан венозно. Тази концепция възникна от личните ми наблюдения когато за първи път започнах да оценявам клиничното действие на липозомните капсули витамин С преди около 10 години.

Бяха ми правили много венозни вливания между 50 и 100 грама в миналото, когато бях болен и бях забелязал в повече от един случай, че 5 грама липо-С очевидно имаха също толкова добро, ако не и по-силно въздействие върху острите симптоми на настинка или грип от 50 грама витамин С влят венозно. Това ме обърка в голяма степен докато най-накрая не реших, че е време да науча нещо за липозомите и за това как те действат.

Оказва се, че зареждането на имунните клетки с високи концентрации витамин С наред с липсата на разход на енергия за вътреклетъчно доставяне на витамин С имат много голямо преимущество пред по-големите венозни вливания на некапсулиран витамин С, поне що се отнася до острите вирусни синдроми.

Допълнителни фактори влизат в играта, обаче, когато се лекуват хронични инфекции и хронични дегенеративни заболявания като лаймска болест, рак и коронарна болест на сърцето. Макар че мисля, че достъпът до качествен липо-С е най-добрата възможност, ако има само една възможност на разположение, аз силно препоръчвам мотивираните пациенти да приемат колкото могат повече видове витамин С, ако нямат задоволителни резултати при приема на само една форма.

Обаче, както се отбелязва в мулти-С протокола, използването както на липо-С орално, така и на витамин С венозно наред с обикновен витамин С и аскорбил палмитат, могат да имат синергичен ефект в сравнение на просто увеличаването на дозата на една форма до колкото се може по-висока стойност за възможно най-дълго време.

Никога не забравяйте да пиете витамин С, независимо от диагнозата.

С изключение на заболяванията на бъбреците, при които дозите трябва да са снижени, витамин С във всичките му видове и в най-високите дози може да ви осигури изключително полезен начин да избягвате болницата и хроничното поглъщане на множество лекарства по рецепта. Никога не забравяйте, обаче, че в крайна сметка ще трябва да поемете отговорност за собственото си здраве.

Независимо какви са медицинските/научни твърдения или препоръчаната терапия, можете да откриете привидно добре квалифициран „експерт”, който казва, че тази терапия не си струва, докато друг експерт твърди, че тя е най-великото нещо след  откриването на топлата вода. Обаче, може да съществува само една научна истина, и вие ще трябва сами да решите на кого да вярвате и кого да отпратите.

Ако се интересувате от здравето си, вероятно вече сте отвоювали голяма част от отговорността за здравето си от традиционната медицина. Бъдете партньор със своя лекар в решаването какво да правите и какво да пиете. Късмет в непрестанното търсене на оптимално здраве.

Томас Е. Леви, MD

Източник:

http://www.naturalhealth365.com/vitamin_c/0929_multi_c_protocol.html

Снимка: www.jayana-agro.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна и не предполага самолечение. Винаги се консултирайте с лекуващия ви лекар преди да предприемате каквито и да било промени в назначеното ви лечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *