Билки помагат за облекчаването на ставните болки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако страдате от силни или хронични ставни болки, които са особено непоносими в студените дни, и не желаете да пиете много лекарства по рецепта, за да контролирате болката и да снижавате възпалението, ето няколко решения, препоръчани от д-р Майкъл Катлър:

Човек може да успее да спре взимането на болкоуспокояващи лекарства веднъж завинаги, ако избере да премине на естествени билки, които могат както да се борят с болката, така и да изграждат ставите ви отново. Такива терапии включват:

 • Алфалфа (Бащата на всички храни), която предоставя основни минерали за развитието на костите и може да се яде като сурово растение или да се взима под формата на капсули.
 • Кората от корковото дърво Амур (растение с научно име Рhellodendron amurense и наричано Huang Bo на мандарин) е билка, продавана под името Nexrutine и има противовъзпалителни свойства.
 • Босвелия – екстрактът от босвелия помага за контролирането на остеоартрита и снижава възпалението.
 • Бромелаинът е ензим, извличан от ананасите, който снижава възпалението, а оттам и болката.
 • Капсикум е също познат като кайенов пипер, лют пипер и червен пипер. Той съдържа обилни количества от съединението капсаицин, на което се дължат лютивите и дразнещи свойства. Употребата на тази билка като мехлем или крем множество пъти на ден може да ви осигури реално облекчение от болките в ставите.
 • Корен от дяволки нокът е болкоуспокояващо и противовъзпалително средство и често е съставка в билковите комбинации за артрит.
 • Екстрактът от джинджифил може да помогне за умереното снижаване на остеоартритната болка според някои изследвания.
 • Кератинът се съдържа в по-голямата част от съединителната тъкан в тялото като кожа, коса и зъби и в голямо количество в аминокиселината цистеин, която действа като амортисьор и помага за укрепването на поемащите тежестта стави. Кератинът се съдържа в научно формулирано съединение, което може да противодейства на увреждането на ставите с времето.
 • Корейската ангелика е билково средство, което действа върху цетралната нервна система срещу болки при възпаление в цялото тяло.
 • Нобилетин е флавоноид, извличан от кората на цитрусови плодове, който в лабораторни изследвания с животни е показал, че драматично потиска увреждащото възпаление.
 • SAMEe (С-аденозил-метионин) е толкова ефикасно средство, колкото са нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) в повишаването на функцията на ставите и в снижаването на болката, но без страничните ефекти.
 • Ектрактите от коприва помагат за овладяване на възпалението при автоимунни заболявания като ревматоиден артрит.
 • Кората от върба съдържа субстанции с мощни противовъзпалителни свойства.

Източник:

http://healthiertalk.com/natural-herbs-help-relieve-joint-pain-3258?utm_source=HealthierTalk&utm_medium=subemail&utm_campaign=JointPain_11.01.28

Снимка: www.simplysupplements.es

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *