Раят на Земята е избор, не място

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Wayne-Dyer1

В памет на д-р Уейн У. Дайър 

Ние не сме телата си, притежанията си, нито кариерата си. Ние сме Божествената любов, а тя е безкрайна”.  Д-р Уейн У. Дайър ​(1940-2015) 

Д-р Уейн Дайър е един от най-известните писатели и лектори в сферата на самоусъвършенстването. Той е автор на повече от 30 книги и видеопрограми, които са променили живота и мисленето на милиони хора по света.

По повод кончината на д-р Уейн Дайър, на 31 август тази година, в негова памет ви представяме следната статия с негови цитати:

Има хора на този свят, които докосват сърцата ни по наистина дълбоки и смислени начини и именно такова бе въздействието на Уейн Дайър върху мен.

Уейн У. Дайър, ти беше един от най-хубавите, скромни и истински хора някога живели на Земята. И научих толкова много от теб. Ти ме научи как да бъда скромна, как да живея в любов и истина, и как винаги да уважавам онази, която аз наистина съм дълбоко в себе си. Ти ме научи как да стана по-добра, отколкото бях и винаги ще съм ти благодарна за това. Благодаря ти, че сподели любовта си, знаията си и мъдростта си с всички нас.

Светът беше, е и ще бъде по-добро място просто защото ти живя. Много ще ни липсваш

Почивай в мир!

1. Сътрудничеството е по-здравословно от конкуренцията

Работете за усъвършенстване на собствената си личност и бъдете така заети с това, та да нямате време да се сравнявате и състезавате с другите. Ние всички сме тук заедно и това чувство за разделяне само ще ни направи по-слаби, създавайки повече болка и страдания.

„Ако винаги бързате, винаги се опитвате да изпреварите другия, или реализацията на някой друг е онова, което ви мотивира, то тогава този човек ви контролира”. ~ Уейн Дайър

2. Ако обичате някого, вие не се опитвате да го променяте

Когато обичате някого, вие го обичате за това, което е, а не заради онова, което искате той да бъде, без да налагате своята воля и без непрестанно да се опитвате да го промените.

„Любовта е способността и готовността да позволите на онези, които обичате да бъдат онова, което те решат за себе си без никакво настояване да ви угодят”. ~ Уейн Дайър

3. Невежеството не е блаженство

Позволете си да разгръщате ума си по мъничко всеки ден, откажете се от етикетите и ще сте по-щастливи. Ако непрестанно казвате НЕ на „непознати” идеи, неща, събития, хора, как можете да очаквате да напреднете в живота? Опитвайте нови неща, ако това прави живота ви по-добър, продължете да го правите, а ако ли пък не, откажете се от него. Толкова просто е.

„Най-висшата форма на невежество е когато отхвърлите нещо, за което нищо не знаете”. ~ Уейн Дайър

4. Вие не сте жертва на света

Когато твърдите неща като, Вбесяваш ме, тази ситуация ме разстройва, не мога да повярвам, че се отнасяш така с мен и т.н., вие влизате в ролята на жертва. Поемете отговорност за собствените си мисли, за собствените си чувства и действия, и като го направите, вие повече няма да пилеете способностите си по сили извън вас самите. Когато ви сполети нещо негативно, вие ще спрете и вместо да реагирате, вие ще се ОТЗОВАВАТЕ на всичко и всеки. Повече няма да сте жертва, а по-скоро ще сте човек, осъзнал своята вътрешна сила и мощ.

„Това как хората се отнасят с вас е тяхната карма; как реагирате вие, е вашата”.

 ~ Уейн Дайър

5. Човек открива себе си в уединение

Ако се чувствате добре в собствената си кожа и наистина обичате себе си, вие няма да се боите да прекарвате време сами. Ще се наслаждавате на времето, прекарано в самота толкова, колкото на времето когато сте заобиколени с хората, които искрено обичате.

„Не можете да сте самотни, ако харесвате човека с когото сте насаме”. ~ Уейн Дайър

6. Отхвърлянето ви прави по-силни

Ако вярвате на и слушате собственото си сърце и интуиция, вие винаги ще знаете къде да отидете и какво да правите с живота си. Без значение колко врати се затварят пред вас, вие няма да се откажете и ще позволите на отхвърлянето да ви направи по-силни и по-добри, а не да ви огорчава.

„Бъдете благодарни на онези хора, които са ви казали не. Именно заради тях вие сте успели да направите всичко сами”. Уейн Дайър

7. Самоуважението не зависи от одобрението на другите

Ако непрекъснато търсите одобрение и утвърждаване от другите, вие никога няма да сте щастливи. Ние всички сме различни и всички възприемаме нещата по различни начини, но репутацията ви не е нещо, което наистина можете да контролирате. Репутацията ви всъщност изобщо не е в ръцете ви, така че спрете да се опитвате да угаждате на всички около себе си и започнете да угаждате на СЕБЕ си. Вие сте най-важният човек и ако самите вие не сте щастливи със себе си, вероятно и другите няма да са щастливи с вас!

„Самоуважението не зависи от други хора. Вие сте достойни, защото вие казвате, че сте. Ако разчитате на другите за собствената си стойност, и това е друго-уважение” Уейн Дайър

8. Вие не привличате в живота си онова, което искате, вие привличате това което сте

Хората често мислят, че ако се фокусират достатъчно дълго върху нещо, което те искат със Закона за привличането и т.н. те ще получат онова, което искат в живота, но нещата не стоят така. Ако пречистите ума и сърцето си, вие ще привлечете много красиви неща в живота си и изобилието няма да е нещо, след което трябва да тичате, защото то ще тича след вас. От друга страна, ако умът и сърцето ви са пълни с негативизъм, негативизъм във всякакви форми ще изниква в живота ви.

„Ако сте обладани от побеждаването на другия и от спечелването на всяка цена, тогава ви е гарантирано, че ще привличате вибрационния еквивалент на това мислене в живота си — дори и да практикувате йога и да стоите на главата си, пеейки мантри всеки ден”. ~ Уейн Дайър

9. Няма предели на нещата, които можете да постигнете – вие сте безпределна личност

Няма предели за това какво можете да постигнете, единствено онези, които сами решите да наложите на себе си.

„Когато отстоявате ограниченията си, вие получавате единствено ограниченията си”. Уейн Дайър Wayne Dyer

10. „Раят на земята” е избор, който трябва да направите, не място, което трябва да намерите

Ако се фокусирате върху ЗЛОТО, само него ще виждате и привличате в живота си; фокусирайте се върху ДОБРОТО и само него ще виждате и привличате в живота си.

„Любящите хора живеят в любящ свят. Враждебните хора живеят във връждебен свят. Един и същи свят.” Уейн Дайър

11. Не е нужно да се стресирате за всичко

Вярвате или не, съществува невидима сила, която е създала целия свят, цялата Вселена, и тази сила ни се осигурява в момента, в който спрем да се опитваме да свършим всичко сам сами, в момента, в който разрешим на събитията да поемат естествения си ход и просто следваме ТЕЧЕНИЕТО.

„Добро утро, аз съм Бог. Аз ще се справям с всичките ти проблеми днес. Няма да ми е нужна помощта ти. Така че ти пожелавам чудотворен ден”. ~ Уейн Дайър

12. Всичко от което се нуждаете е вече вътре във вас

В този миг вие имате всичко, точно СЕГА и точно тук, нищо не липсва. Отделяйте време да помълчите по поне 5 минути на ден и след време ще откриете, че наистина имате достъп до ЩАСТИЕ, СПОКОЙСТВИЕ, ИЗОБИЛИЕ и до всичко хубаво по всяко време.

„Вие имате всичко, от което се нуждаете за пълно спокойствие и цялостно щастие в този миг”. ~ Уейн Дайър

13. Личното израстване няма край

Личното израстване не свършва когато завършите училище. В момента, в който спрете да растете, можете да кажете, че сте спрели да живеете. Хората, които използват самоокачествяващи ги етикети заявяват, „аз съм завършен продукт в тази обалст, и никога няма да се променя”.

„Ако сте завършен продукт, надлежно опакован и прибран, вие сте спрели да растете”. ~ Уейн Дайър

14. Бъди реалист, очаквай чудеса

Във Вселената има голяма сила, Източникът на всичко съществуващо, и тази сила ви осигурява всичко в момента, в който се слеете с човека, който всъшност сте дълбоко в себе си, създавайки чудеса за вас и за онези, които обичате.

„След като повярвате в себе си и приемете душата си като божествена и ценна, вие автоматично ще се превърнете в човешко същество, което може да прави чудеса”.  Уейн Дайър

15. Следвай сърцето си и ще преуспееш

Във Вселената има голяма сила, Източникът на всичко съществуващо, и тази сила ви осигурява всичко в момента, в който се слеете с човека, който всъшност сте дълбоко в себе си, създавайки чудеса за вас и за онези, които обичате.

„Да правиш онова, което обичаш е крайъгълният камък да имаш изобилие в живота си”.  Уейн Дайър 

Луминита Савюк

Източник:

http://blog.mindvalleyacademy.com/happiness-and-positive-living/15-life-changing-lessons-to-learn-from-wayne-dyer

Снимка: radio.foxnews.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *