Насладете се на лято без комари с този витамин

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Всички обичаме лятото, пясъчните плажове и по-дългите дни, но никой не обича комарите, които също са част от него. От 1956 година на пазара се продават репеленти за комари, така че за повечето хора хапещите и жужащи насекоми не са голям проблем. Но от друга страна има хора, за които проблемът е голям, имайки предвид, че в спрейовете против насекоми основната активна съставка е DEET и че той има доста сериозни странични ефекти. Така че, ако искате безопасно да се предпазвате от комарите, пиенето на витамин В1 е точно за вас.

vit-b1

Витамин В1 също познат като тиамин е важно за тялото хранително вещество. Той играе значителна роля за подсилването на имунитета и в битката със стреса. Обикновено се съдържа в храни като кафяв ориз, яйца, овесени ядки, черен дроб, мая, аспержи и кейл.

Няма защо да се притеснявате, ако приемате твърде много от него, защото всеки излишък се изхвърля с урината, точно както е при всички останали водноразтврими витимани.

Когато говорим за отношенията между комарите и витамин В1 е важно да споменем, че този витамин променя миризмата ви и я прави непривлекателна за комарите. Този витамин не променя начина, по който миришете за хората.

Според някои последни изследвания, вие определено трябва да опитате тиамин, защото пиенто му ви предоставя напълно естествен начин на защита без никакви вредни последици.

Още за комарите: Защо да отглеждаме невени? Комарите ги мразят!

Освен това, хората, които имат стомашен байпас или страдат от хроничен алкохолизъм, анорексия и болестта на Крон би следвало да пият хранителна добавка с В1, понеже тези заболявания снижават нивата му в тялото.

За да отблъсквате комарите, можете да пиете хранителна добавка с витамин В1 или да си направите сами свой репелент за комари. Ако изберете първата възможност, пийте по 100 мг тиамин всеки ден. В случай че изберете втората, ето рецепта:

Напълно естествен репелент за комари

Съставки:

Преварена и охладена вода

1/2 ч.л. хамамелис

15 капки масло от чаено дърво

15 капки лавандулово масло

Указания:

Вземете спрей бутилка от 240 мл (8 унции) и я напълнете до половината с охладената преварена вода. Добавете хамамелиса и етеричните масла от чаено дърво и лавандула. Можете да използвате репелента по всяко време.

Още по темата:

Репелент против насекоми, домашна рецепта за крем или спрей

Ухапвания от комари, 11 естествени лека

 

Източник:

http://healthycures.org/take-vitamin-repel-mosquitoes-summer-long

Снимка: healthyfoodhelp.net

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *