Изследване откри витамините, които ни защитават от замърсения въздух

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dreamy woman walking in nature towards the sun

Мръсният въздух е един от най-големите убийци, причинявайки повече от 7 милиона смъртни случаи на година

Замърсяването на въздуха причинява инфаркти, инсулти, рак на белите дробове  и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Вследствие на всичко това, замърсяването на въздуха убива един на осем човека, според Световната здравна организация.

Ново изследване показва, че има лесен начин да се предпазвате

То откри, че пиенето на В витамини „почти премахва” вредното въздействие върху здравето на нещо, наречено „замърсяване с фини прахови частици”. Това е най-опасната форма на замърсяване на въздуха. То е видът, който често причинява сърдечни удари.

Изследователите го наричат съкратено PM2.5. То се състои от микроскопични частици с големина по-малка от 2.5 микрона. За сравнение, човешкият косъм е с дебелина около 75 микрона.

Толкова микроскопични частици лесно влизат в белите дробове и кръвотока. Когато достигнат до сърцето, те причиняват възпаление, което може да доведе до сърдечен удар. Те също така увреждат имунната система и правят хората по-податливи на инфекции.

PM2.5 причинява 3.7 милиона смъртни случаи на година основно поради сърдечно-съдово увреждане. Смята се, че това замърсяване е най-често срещаният причинител на сърдечен удар, отбелязват авторите на изследването.

Изследователи от Университета Колумбия набират здрави непушачи на възраст между 18 и 60 години. Нито един от тях не взимал каквато и да била форма на В витамини. И всички живеели в леко замърсени градски квартали.

Масло от канабис излекува успешно мъж от още едно нелечимо заболяване – ХОББ

Изследователите тествали различни маркери за здравето на сърцето и имунната система. Те проверили броя на белите кръвни телца, сърдечния ритъм в покой, и вариабилността на сърдечния ритъм, както и максималния и минимален сърдечен ритъм.

Първо, изследователите давали на участниците плацебо в продължение на четири седмици. След това ги изложили за два часа на концентрирано PM2.5 замърсяване.

Те ги прегледали отново и открили, че сърдечните и имунните маркери на всички участници били влошени. Сърдечният им ритъм се повишил с 3.8 удара на минута, което означава, че сърцата на участниците работели по-усилено. Броят на белите им кръвни телца се повишил с 11.5%, което означава, че имунната им система засичала инфекциозна атака. И вариабилността на сърдечния им ритъм паднал с 57%, което е признак на промени в кръвното налягане.

B витамините могат да спасят сърцето ви

На участниците след това дали четири седмичен режим за прием на хранителни добавки с В витамини. Участниците пиели по 50 мг витамин В6, по 2.5 мг фолиева киселина (витамин B9), и по 1 мг витамин B12 дневно.

Те отново били изложение на PM2.5 замърсяване. Този път то имало почти нулев ефект.

Авторите пишат, че увреждането на здравето от замърсяването на въздуха „е почти напълно премахнато след взимане на хранителни добавки с В витамини в продължение на четири седмици”.

Незаменим лек за чисти бели дробове и силна имунна система!

Предпазвайте се от мръсния въздух

В днешния свят много хора имат недостиг на В витамини и това ги прави уязвими на смъртоносното въздействие на замърсяването на въздуха. Изследване на Университета Тафтс откри, че около 40% от нас имат недостиг на витамин В12. Това е така понеже повечето хора не ядат достатъчно плодове и зеленчуци.

Храни, богати на трите В витамини, използвани в изследването включват тъмно зелени листни зеленчуци, папая, портокали, пъпеши и яйца. Стремете се към органични плодове и зеленчуци когато е възможно.

Ако живеете в град с голямо замърсяване на въздуха, най-доброто решение може да е прием на хранителна добавка. Търсете формула на витамини В комплекс с високо качество.

Прочетете още по темата:

Чесновото мляко лекува ИШИАС, астма, пневмония, туберкулоза, сърдечни проблеми, артрит, кашлица и много други заболявания!

Здравите бели дробове се свързват с по-бавно стареене

Седем начина да подобрите качеството на въздуха в дома си тази зима

 

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2017/04/vitamin-protects-polluted-air-study-finds/

Снимка: LiG-tydskrif

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *