Соята е навсякъде и унищожава здравето ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ето въпрос, на който НИКОЙ не може да отговори в момента: Колко соя ядете?

Човек би помислил, че е това е лесно. Но не е.

А като не знаем този отговор, това може да има опустошително въздействие върху здравето ни, понеже нови изследвания разкриват колко ДАЛЕЧ повече соя има в храната на всеки от нас, отколкото някога сме си представяли.

И така днес ще споделя с вас…

КЪДЕ е скрита соята
КАК да я откриваме
ЗАЩО трябва да я избягваме, и
КАКВО  да търсим

Когато свършите да четете тази статия, ще знаете точно как да ограничавате соята, на която сте изложени.

И ще поемете сигурно към намаляването на грозните рискове за здравето си, които са свързани от поглъщането на толкова много от тази „появяваща се във всичко” съставка.

Истинските рискове от соята, за които трябва да знаете

Не става дума за соевите зърна и за соевия сос. Не става дума дори за соевото мляко.

 „Здравословно” мляко унищожава щитовидната жлеза, ето още 10 причини никога да не го консумирате

Те наистина са вредни, но те СЪЩО ТАКА се виждат с просто око.

Проблемът е в това, че соята е СКРИТА в стотици други често употребявани храни, включително там където най-малко очаквате. И новото изследване разкрива как тези тайни източници на соя биха могли да ви навредят далеч повече, отколкото някога сте предполагали.

Най-големият проблем произтичащ от соята са изофлавоните или фитоестрагоните.

Точно както звучат, фитоестрогените в основни линии са растителна форма на „женския хормон” естроген. Така че всеки път когато ядете нещо съдържащо соя, вие на практика приемате малка доза естроген.

Плюс това по-голямата част от соята, която се предлага е от генетично модифицирани, торени с доказано вредния и често използван тор Round-Up семена. Което означава, че СЪЩО ТАКА поглъщате и остатъчни пестициди с всяка хапка.

Яденето на много соя се свързва с алергични реакции, рак на гърдата, сърдечни проблеми, напълняване и така нататък.

Но фактът, че соята е заплаха за здравето ви не е нещо, което бихте нарекли новина. Всъщност тя е причината много хора ВЕЧЕ да предприемат стъпки за ограничаването й в храната си.

Токсини унищожават щитовидната ви жлеза! Решението? Чудодейна домашна напитка

Но човек не може да ограничи нещо, което не знае че съществува нито къде е.

И именно тук се намесва новото изследване и разкрива как СКРИТИТЕ източници на соя в места където най-малко бихте очаквали се натрупват в много по-голямо количество естроген.

Френското изследване откри, че някои от тези продукти надвишават ПЕТ ПЪТИ безопасната граница, определена от регулаторните органи.

И в много случаи това са храни, в които никога не бихте очаквали да откриете соя. Всъщност вие никога не бихте се досетили, че тя е там, освен ако внимателно не прочетете съставките.

Като в кюфтетата, например. И тук не говорим за соеви кюфтета, направени така че да имитират кюфтетата от истинско месо. Имаме предвид ИСТИНСКИТЕ кюфтета.

НИЩО неприкосновено ли не остана?

Не посягайте към соевото мляко

Скрити източници на соя поставят здравето ви в опасност

Соята често се използва за евтино запълващо средство в преработените меса като колбасите, пилешките хапки и кюфтетата, които току-що споменах.

И в новото изследване пет от 12те изследвани марки кюфтета не само съдържаха соя. Те надвишаваха с повече от една четвърт дневната безопасна граница.

Соята се крие също така в зърнените закуски, печивата, протеиновите блокчета и шейкове, консервираните храни (особено в супите и яхниите) и в какво ли още не.

И макар че изследването бе проведено във Франция, положението е такова навсякъде. Всъщност соята е дори по-често използвана в САЩ.

Но когато се използва за пълнеж или добавка, тя не е задължително да бъде посочена на първо или дори на второ място в списъка. Ще ви се наложи да прочетете ВСИЧКИ съставки на етикета, за да я откриете.

Дали не поглъщаме твърде много естроген?

Търсете, разбира се, думата „соя”. Но внимавайте и за маскиращи я думи като…

• терияки
• бобова извара
• мисо
• структуриран растителен протеин

Всички те са червени флагове за вероятно скрито количество соя в онова, което се каните да ядете.

И още по-добре ще е ако намалите обработените храни, които ядете. Защото е истина, че дори когато в тях няма соя, те съдържат в изобилие ДРУГИ опасни съставки, които би следвало да избягвате на всяка цена.

от Алис Джейкъб

Очаквайте още статии за опасностите от соята, както и от други вредни съставки в храната.

Прочетете още:

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Победете хроничните заболявания с алкални храни

Соята, полезна или вредна? Вземете информирано решение

Храни които не трябва да ядете при Хашимото… и една полезна

Възстановете щитовидната си жлеза с храна, това „да”, това „не”

Кокосовото масло убива >93% от рака на дебелото черво за два дни

Карагенанът не е така безопасен и естествен

Източник:

https://healthiertalk.com/hidden-soy-harming-your-health/

Снимка: The GAIA Health Blog

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *