Кокосовото масло убива >93% от рака на дебелото черво за два дни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Американската ракова асоциация предрича 95 270 нови случаи на рак на дебелото черво в САЩ през тази (2016) година много от които вероятно ще са лекувани с традиционните методи: лъчетерапия, операция или химиотерапия, а резултатите са съпроводени от множество странични ефекти. Всички задават един и същи въпрос, има ли някъде в света по-безопасно или напълно естествено лечение?

coconut-oil-colon-cancer

Затова изследователите търсеха такъв лек и сега най-накрая те смятат, че са го намерили.

Натуралното, органично студено пресовано кокосово масло се счита за суперхрана, която може да помогне в лечението на рак и да предпазва от други заболявания.  Кокосовото масло има магически свойства, а една от съставките в него е безценна.

Прочетете още за кокосовото масло: Медицинско чудо срещу рака в капсула кокосово масло и канабис

Лауриновата киселина— компонентът в кокосовото масло, който се счита, че има противоракови свойства — обичайно също така се съдържа в кърмата. Тази киселина е средно-верижна мастна киселина, която стимулира имунната система, предоставяйки на тялото множество антимикробни свойства.

Кокосовото масло е уникално с това, че е около 50% лауринова киселина – средно-верижна мазнина, която иначе много трудно се намира в храната (олиото от палмови ядки също съдържа около 50% лауринова киселина). Интересно е да споменем, че лауриновата киселина представлява около 2% от кравето мляко и 6% от кърмата, което предполага, че ние може би естествено имаме по-висока нужда от тази мастна киселина.

Кокосовото масло на практика поддържа здравето и се бори с всичко вредно. Кокосовото масло със своите магически свойства спомага за стабилизирането на кръвната захар и на нивата на инсулин, снижава риска от сърдечно заболяване, убива кандида и други вредни гъбички и може дори да спомогне в поддържането на здравословно тегло.

Открийте още: Кокосовото масло, 25 невероятни ежедневни употреби

КОКОСОВОТО МАСЛО И РАКА НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

Изследване, проведено от Университета на Аделаида, Австралия и публикувано в списанието Cancer Research     посочва, че лауриновата киселина в кокосовото масло има противоракови свойства. Киселината съставлява 50% от кокосовото масло и изследователите откриха, че маслото напълно унищожава повече от 93% от раковите клетки при рак на дебелото черво след 2-дневно лечение на линия ракови клетки на дебелото черво ин витро. Други изследвания също подкрепят тези резултати.

В това новопубликувано лабораторно изследване, лауриновата киселина (кокосовото масло е около 50% лауринова киселина) убива над 93% от човешките ракови клетки (Caco-2) при рак на дебелото черво след 48 часа третиране. Интригуващото е, че лауриновата киселина отравя раковите клетки като едновременно с това освобождава силен оксидативен стрес и силно намалява нивата на глутатион в тях (а именно от глутатион се нуждаят раковите клетки, за да се предпазват от повишения оксидативен стрес).

Доказано е че кокосовото масло има противоракови свойства. По време на изследванията, проведени откриването на естествен лек за рака, изследователите направиха ин витро експерименти в петри съдове или в контролирана среда извън живия организъм. От друга страна, ин виво изследванията се провеждат в цели и живи организми. Изследванията на кокосовото масло по отношение на рака на дебелото черво се проведе ин витро, което може да накара някои да отхвърлят заключенията. Изследването струваше доста пари, така че не можеше да се проведе без да е подкрепено финансово от фармацевтична компания.

????????????????????????????????????????

Още ползи от кокосовото масло

Американската асоциация на диетолозите, наред с изследователите от горното изследване съобщиха, че кокосовото масло лекува и заболявания като остеопороза, вирусни заболявания (мононуклеоза, хепатит С, херпес и т.н.), заболявания на жлъчния мехур, болестта на Крон и рак. Кокосовото масло по-рано бе доказано, че снижава вредните странични ефекти от химиотерапията и че подобрява качеството на живота на пациентите с рак.

Други свойства на кокосовото масло, дължащи се на средно-верижните мастни киселини се свързват с лечението на трудни за лечение заболявания като Алцхаймер, Паркинсон, Хънтингтън, множествена склероза, резистентна на лекарства епилепсия и диабет.

Д-р Мери Нюпорт започва да дава на съпруга си ежедневна доза кокосово масло, това драстично подобрява симптомите му на Алцхаймер в период от 60 дни. Кетоновите тела помагат на мозъка да се възстанови след загуба на кислород като се започне от бебетата и се стигне до хора на всякаква възраст, те могат да помогнат на сърцето да се възстанови след остър инфаркт, като също така свиват злокачествените тумори.

Макар че ние едва сега откриваме, че кокосовото масло съдържа силен противораков потенциал, неговите много ползи за здравето вече са потвърдени с помощта на медицински изследвания. Кокосовото масло естествено убива множество вируси, бактерии, гъбички и паразити. То спомага храносмилането и метаболизма на черния дроб, снижава възпалението и се грижи за здравето на кожата и за по-бързото зарастване на раните когато се нанася локално. То също така е ефикасно при диабет понеже е доказало, че повишава нивата на полезния (HDL) холестерол при жените, подобрява съотношението на LDL:HDL холестерола в телата им и води до повече свалени килограми и стомашни тлъстини в сравнение със соевото масло.

Кокосовото масло сега се използва в клинични изпитания за подобряване на холестерола на пациенти с хронични сърдечни заболявания, бори се с Алцхаймер и подобрява нивата на кръвната захар.

Тези изследвания не казват непременно, че кокосовите орехи са панацея за рака, изводът по-скоро е че природата е осигурила много естествени начини за борба със заболяванията и колкото повече изследвания можем да направим и повече информация можем да споделяме, толкова повече възможности имаме да откриваме лекове и превантивни мерки, използвайки Майката природа вместо просто да се уповаваме на едностранчивия подход на медицинските общности към заболяванията.

 

Източници:

http://latestmedicalnews.info/2016/06/25/scientists-discover-oil-destroys-90-colon-cancer-cells-2-days/

http://www.healthy-holistic-living.com/coconut-oil-kills-93-colon-cancer-cells-vivo.html

http://www.healthytipsworld.net/2016/06/22/scientists-discover-this-oil-destroys-90-of-colon-cancer-cells-in-2-days/

Снимка: www.semprequestione.com; www.exitdoor.pl

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *