Алтернатива на противогрипната ваксина, астрагал

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли… че противогрипните ваксини могат да ви разболеят още повече—и че има чудесна алтернатива, за която Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) не иска да знаете?

Astragalus_spatulatus_FAB_8894b

Миналата седмица д-р Меркола сподели статия от вестник Vancouver Sun за плашещо ново научно изследване на противогрипна ваксина. Първоначалните разкрития показват, че изследваната противогрипна ваксина всъщност повишава вероятността от инфекция с вируса H1N1 в следващите години. Освен това, тази ваксина може да причини по-тежки пристъпи на заболяването при хората, които се разболеят от грип.

Колкото и разстройващи да са тези заключения, те не са толкова изненадващи, колкото може да ви се струва.

Още през 2007 година, CNN—много моден новинарски източник—съобщи, „Истината е, че докато Центровете за контрол и превенция на заболяванията и повечето традиционни лекари препоръчват настойчиво противогрипната ваксина, последните научни изследвания показват, че тя просто не действа много добре”.

Но противогрипната ваксина представлява големи приходи за фармацевтичните компании, които имат невероятно влияние върху държавните институции. Ето защо държавните институции сега така отчаяно се стремят да подкрепят твърденията, че противогрипната ваксина е единственият начин за предотвратяване на грипа. Те незабавно атакуват всяко съобщение за алтернативни превантивни стратегии.

Агенцията за храните и лекарствата (FDA) отиде чак дотам, че изпрати на д-р Андрю Уейл предупредително писмо, изисквайки той да махне от сайта си цялата информация за билката астрагал – особено впечатляваща превантивна билка, която предпазва от грип.

От настиниките и грипа до рака… ползите от астрагала укрепват имунитета и се борят с болестите

Макар че FDA невярно твърди, че астрагалът няма изобщо никакви противовирусни или антибактериални свойства и е напълно безполезен за човешкото тяло, истината е, че свойствата на астрагала предлагат невероятно разнообразни ползи за здравето. Билката се използва от векове от традиционната китайска медицина и в момента привлича вниманието на западните лекари със забележителната си способност да балансира и стимулира имунната функция.

Астрагалът е адаптоген, което означава, че се бори със заболяванията като укрепва естествените защити на тялото, вместо директно да се насочва към инфекциозните нашественици. Изследванията показват, че билката подобрява имунитета и може да се използва за лечението на болести като се започне от обикновената настинка и се стигне до рак.

Отблъснете ВСЕКИ щам на грипа естествено и безопасно

За хората, които искат да се предпазят от грип без рисковете на ваксините, астрагалът наистина предлага защита срещу инфлуенцата. Д-р Джанет Занд, лекар с множество титли, автор на книгата Разумна медицина за по-здравословен живот: Практически указания от А до Я за естествени и конвенционални лечения за възрастни (Smart Medicine for Healthier Living: Practical A-Z Reference to Natural and Conventional Treatments for Adults), обяснява защо астрагалът има такова мощно превантивно действие срещу грипа.

Тя пише, „понеже астрагалът представлява многостранен и сложен лек на растителна основа, той не може да бъде надхитрен от някоя конкретна вирусна конфигурация”. Това означава, че билката може ефикасно да предпазва от всеки грипен щам, включително от H1N1.

(Очаквайте статии за още билкови лекове и за ваксините в сезона на грипа –Здрави всеки ден)

Освен че астрагалът е особено вълнуваща възможност за хората, търсещи алтернатива на противогрипната ваксина, билката има потенциала да предоставя широк спектър от ползи за здравето на всеки.

Вместо да се търсят лечения за конкретни неразположения (разбирай, симптоми), каквато е нормата в Западните лечебни традиции, понякога е по-добре да откраднем по някоя страничка от наръчника на Източната медицина.

„Те вярват, че тялото ви е баланс от множество функции”, пише д-р Ал Сиърс, „и за да е здрав човек, той трябва да поддържа този баланс”.

Добавете щипка астрагал…

Ползите от астрагала могат да се открият под формата на капсули, чай, на прах или като екстракти в магазините за здравословни храни. Д-р Сиърс препоръчва да се пият по 2 до 3 супени лъжици (30-45 грама) корен от астрагал на прах всеки ден. Можете да пиете този прах без нищо друго, защото той е с приятен, леко сладък вкус. Или, както отбелязва д-р Сиърс, можете да го добавяте в различни ястия като укрепваща здравето подправка.

Даника Колинс

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/astragalus-benefits-flu/#axzz3Huk1HP1B

Снимка: www.easterncoloradowildflowers.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *