Укрепете нервната си система с тези лесни и приятни рецепти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Настойка от кантарион за укрепване на нервната система

Лечебната билка кантарион съдържа смолисти вещества, етерични масла, алкалоиди, гликозиди, олеанова киселина и аскорбинова киселина. За лечебни цели за укрепване на нервната система се използват розетките. Билката се бере в началото на цъфтежа и се суши в сушилни на 40 до 50 градуса или на сянка на проветриво място. Употребата й е противопоказна при заболявания на стомашно-чревния тракт.
Вземете 2 с.л. от билката и ги запарете в термус като ги залеете с две чаши вряща вода. Оставете да се запарва една нощ. На сутринта прецедете настойката. Разделете количеството на 4 части. Пийте 30 минути преди ядене.

kalina

Вана за накисване на ръцете с кора от калина при нервно разстройство

Ако ръцете ви се потят, възползвайте се от следната рецепта: 1 с.л. кора от калина се вари в чаша вода 15 минути. Когато отварата поизстине, сложете ръце в нея. Нервите ще укрепнат и с всеки изминал ден дланите ще се потят по-малко.

Чай от мента за здрава нервна система

Ментата се бере при цъфтежа и бързо се суши при температура не по-висока от 35 градуса. Дръжте ментата в добре затворени контейнери, влажността унищожава свойствата й. За укрепване на нервната система листата на сушената мента можете да добавяте във всеки чай. Също така за здравето е полезно да залеете 1 с.л. листа с чаена чаша вряща вода и да оставите настойката да преседи 10 минути. Пийте чая охладен без захар.

Източник:

http://www.gippokratlechit.com/publications/detail.php?ID=62182

Снимка: www.bizslovo.org

Прочетете още по темата:

5 чудесни причини да пием чай от мента

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Тези рецепти не заместват назначеното ви лечение. Не се самолекувайте. Преди да предприемете промени в лечението си, консултирайте се с личния си лекар или с лекаря, който ви е назначил лечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *