Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Продължаваме темата за алкалността на организма с лимоните. Сами се убедете колко полезно е да превърнете пиенето на сок от лимон с вода в ежедневна церемония!

lemon-water-01-ss

Може би знаете, че за да пречистите тялото си трябва да пиете лимонов сок, разреден с вода сутрин на гладно. Това стимулира и храносмилането. Водата трябва да е хладка или толкова топла колкото мога да понеса и предпазва зъбите от въздействието на лимона. Сока от половин лимон се изтисква в чаша и се долива топла вода Сега да видим защо се препоръчва да превърнете пиенето на лимон с вода в траен навик:

1. Стимулира имунната система: Лимоните са с високо съдържание на витамин С, а този витамин е шампион в битката с настинките (зимните и летните). Те съдържат много калий, който стимулира мозъка и функцията на нервите. Калият спомага и контролирането на кръвното налягане.

2. Балансира pH: Пийте вода с лимон всеки ден и ще снижите киселинността на тялото си като цяло. Лимоните са сред най-алкалните храни. Да, лимоните съдържат лимонена киселина, но тя не причинява киселинност в тялото след като я метаболизира.

3. Спомага свалянето на килограми: Лимоните са с богато съдържание на пектин, а той подтиска пристъпите на глад. Доказано беше също, че хората, които поддържат по-алкализиращ начин на хранене по-бързо отслабват.

4. Подпомага храносмилането: Лимоновият сок спомага изхвърлянето на отпадните вещества. Той подсилва функцията на черния дроб да произвежда киселината, необходима за храносмилането. Доброто храносмилане снижава киселините и запека.

5. Има диуретично действие: Лимоните повишават уринирането на тялото което спомага за пречистването му. Токсините следователно биват изхвърляни по-бързо и това поддържа здравето на уринарния тракт.

6. Изчиства кожата: Съдържанието на витамин С в лимоните спомага за намаляването на бръчките и петната. Лимонът с вода прочиства токсините от кръвта и това помага на кожата да се прочисти също. Той може всъщност да се прилага директно върху белези, за да спомогне за заличаването им.

7. Освежава дъха: Не само това, но лимонът облекчава зъбобол и гингивит. Лимонената киселина може да разяде емайла на зъбите, така че внимавайте. Признавам, това малко ме притеснява.

8. Облекчава респираторни проблеми: Лимонът в топла вода помага за премахването на натрупалата се слуз в респираторните органи и спира досадната кашлица. Счита се, че помага при астма и алергии също така.

9. Поддържа жизнеността ви: Витамин C е едно от нещата, които първи се изчерпват когато мозъка и тялото ви са изложени на стрес. Както вече споменахме, лимоните съдържат много витамин С.

10. Не се нуждаете от кафе: След като изпия чаша лимон с гореща вода, изобщо не ми се пие кафе. Странно е, не мога да го обясня, но го приемам.

Не можах да намеря точен отговор защо водата трябва да е топла. Според китайската медицина студената вода е стресов фактор за тялото и то изразходва енергия, а при топлата вода процеса на алкализиране се задейства веднага. И така, половин лимон (може и цял) се изтисква в чаша, долива се топла вода и се изпива сутрин на гладно малко преди закуска. Просто, лесно и полезно начало на деня. При нужда от алкализиране на тялото – ако сте похапнали по-киселинни нещица през деня, можете да повторите операцията половин час преди вечеря.

Съвет: Остатъците от лимона, особено ако ги нарежете, ще ароматизират боклука.

Прочетете още по темата: Проверете киселинността на тялото си

5 здравословни начина за започване на деня

7 причини да пием топла солена вода всяка сутрин

Източник: lajollamom.com, 10 Reasons Why You Should Drink Lemon Water

Снимка: www.beautyandthedirt.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *