7 причини да пием топла солена вода всяка сутрин

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sole water 1

Чували ли сте за водата Соле? Ако не сте, няма нищо, много хора вероятно не са чували за нея, но е вече време да научите за това невероятно 100 процента естествено питие.

Водата Соле не е чудодеен лек или нова модерна мания, а по-скоро поддържаща живота комбинация от богата на минерали нерафинирана сол и вода, която поддържа естествената способност на тялото да се саморегулира и самолекува. Терминът Соле идва от латинската дума „sol”, която означава слънце.

От години ни казват, че солта може да е вредна за здравето и идеята действително да пием солена вода може да звучи повече от само леко противоречаща на здравия разум Обаче, концентрираният солен разтвор, направен от 100% естествена сол е здравословен и полезен за тялото.

Да, водата Соле е полезна за вас

Истината е че нерафинираната сол е всъщност полезна за вас. Тя помага за балансирането на кръвната захар, поддържа костите здрави, регулира метаболизма, стимулира имунната система и какво ли още не.

Естествената сол осигурява редица хранителни вещества и минерали по начин, по който тялото ги разпознава и знае как да ги използва. Над 80-те микроелементи, съдържащи се в естествено филтрираната солена вода, използвана за направата на нерафинираната морска сол й придават бляскавия сивкав цвят и леката й влажност поддържа солта и минералите във форма, която тялото може да усвоява.

Какво става когато естествена сол се добавя към филтрирана вода?

Положителните йони в солта обгръщат отрицателните йони на водните молекули и обратното. Това създава нова структура с електрически заряд, който лесно се абсорбира от тялото. Водата вече не е вода и солта вече не е сол.

Погълнат, електрическият заряд в разтвора взаимодейства с тялото и изпраща електирчески сигнали между клетките и също така помага на бъбреците да поддържат баланса на течности в тялото.

Пиенето на комбинация от естествена сол и вода не е нещо ново; тя се използва като лек в целия свят от векове. Ненаучни и научни доказателства подкрепят употребата му в следните случаи:

Хидратиране: Да, казват ни да пием повече вода и макар че повечето хора наистина имат нужда да пият повече вода, пиенето на твърде много вода също е възможно. Според Мат Стоун, автор на книгата Eat for Heat: A Metabolic Approach to Food and Drink, консумирането на твърде много обикновена вода може всъщност да причини прекаленото разреждане на тялото.

Когато това се случи, то може да натовари тялото неимоверно и да забави метаболизма. Клетъчното здраве зависи от конкретна концентрация на минералите и електролитите.

Когато пием големи количества обикновена вода, извънклетъчната течност се разрежда, което създава стресова реакция и освобождаване на адреналин. Стоун казва, „няма друго създание така отклонено от закодираните си инстинкти до точка на препиване на вода по погрешка”. Консумирането на вода с естествена сол позволява на тялото да абсорбира и използва водата, която поглъщате.

Поливали ли сте растение когато то е изключително сухо? Водата просто изтича в подложката. Пиенето на вода през цялото време е много подобно – ние просто не спираме да чишкаме и да пием течности. Малко естествена сол и вода забавят този процес и позволяват цялото богатство на водата да бъде усвоно и използвано.

Хранисмилане: Солената вода задейства слюнчените жлези в устата, освобождавайки амилаза. Тази първа стъпка в храносмилателния процес е изключително важна. В стомаха натуралната сол стимулира пикочната киселина и храносмилащ протеините ензим, които заедно спомагат за разграждането на храната. Тя също стимулира секреции в чревния тракт и в черния дроб, които спомагат храносмилането. Редовното консумиране на Соле спомага редовното изхождане и също така повишава усвояването на хранителните вещества.

Сън: Микроелементите в нерафинираната сол успокояват нервната система. Солта се знае че намалява кортизола и адреналина, два опасни хормона на стреса. Това може да стимулира по-добър сън през нощта.

Детоксикация: С богатото си съдържание на минерали водата Соле помага на тялото в естествения му процес на детоксикация. Соле е също така естествено антибактериална и следователно помага на тялото да се освободи от опасните бактерии.

Здраве на костите: Популярна теория относно остеопорозата и другите заболявания на костите е че тялото използва калций и други минерали от костите, за да оцелява и да неутрализира киселинността в кръвта. Тъй като водата Соле съдържа естествени, полезни за здравето минерали и има алкализиращ ефект, тя се счита че подобрява здравето на костите.

Кожа: Натуралната сол съдържа минерали, които помагат на кожата да изглежда и да се чувства най-добре. Хромът се бори с акнето и намалява кожните инфекции, сярата поддържа кожата чиста и гладка и помага при сух скалп, екзема и обриви, които често са резултат от недостига на сяра, цинкът съдейства за бързото оздравяване на раните, подсилва имунната система и регулира дейността на мастните жлези, а йодът помага за повишената консумация на кислород и за метаболизма на кожата.

Минерали: Според д-р Линъс Полинг, два пъти носител на Нобелова награда, „всяка болест, всяко заболяване, всяка болежка могат да се проследят до недостиг на минерали”. Минералите са основата за доброто хранене и здраве. Без тях нито една друга система в тялото не работи както трябва.

Витамините и другите хранителни вещества не се разграждат нито се абсорбират когато аминокиселините и ензимите не действат заради липсата на жизнено важни минерали. Заради обеднялата почва и високо рафинираната ни храна, недостигът на минерали е по-често срещан отвсякога. Водата Соле, направена от богата на минерали вода следователно е богат източник на жизненоважни минерали като барий, бисмут, хром, магнезий, селен, цинк, титаний и В2 микроелементи.

Други важни ползи от водата Соле

Подобрена енергия

Снижена кръвна захар

По-малко мускулни крампи

Снижено кръвно налягане

Здрави вени

Отслабване

Sole waterКак да я приготвим и как да я пием

Напълнете с нерафинирана натуралнна сол 1/3 от 1.2 литров буркан на винт.

Допълнете буркана с филтрирана (изворна) вода до 6 сантиметра под ръба.

Покрийте разтвора с пластмасова, стъклена, коркова или друга, но не и метална, капачка.

Разтърсете добре и го оставете да престои 24 часа.

След 24 часа проверете дали всички кристали на солта са се разтворили и добавете още малко сол.

Когато солта вече не се разтваря, водата Соле е готова.

Дръжте я покрита на плота или в шкаф. Антибактериалните и антигъбични свойства на водата Соле спомагат за безкрайната й трайност.

Слагайте по ½ чаена лъжичка (дървена, пластмасова, но не и метална) вода Соле в чаша от 240 мл филтрирана (извирна) вода, която може да е топла, всяка сутрин преди закуска. Опитвайте водата Соле; ако е солена на вкус (какъвто бихте очаквали да е вкуса на морската вода), тогава това е идеалното количество Соле за вас.

Ако водата Соле е твърде солена на вкус, разредете с още филтрирана вода, докато докарате вкуса. Ако не е достатъчно солена на вкус, добавете още малко Соле, докато постигнете точния баланс. Трябва да се доверите на сетивата си за вкуса – тялото ви знае най-добре от какво се нуждае! Количеството, което ви е необходимо може да е различно всеки ден.

Най-добрата естествена сол

Можете да намерите много видове нерафинирана сол в магазините, но четете етикетите – трябва наистина да пише „нерафинирана” – някои видове морска сол са все пак рафинирани. Ние обичаме да използваме солта AztecSeaSalt, която не се продава в магазините, за да правим Соле. Знаем със сигурност, че тя е с високо качество, нерафинирана и заредена с полезните минерали и хранителни вещества, от които се нуждае тялото. (Хималайската сол също се препоръчва за приготвянето на наситения воден разтвор Соле или морска сол, важното е солта да е нерафинирана. – Здрави всеки ден)

Забележка: Винаги се консултирайте с лекар преди да включвате каквото и да било, свързано със здравето ви естествено лечение.

~The Alternative Daily

Източник: The Alternative Daily, 7 Reasons to Drink Warm Salt Water Every Morning, 1 January 2014

http://www.thealternativedaily.com/7-reasons-drink-warm-salt-water-every-morning/

Снимки:  www.amazon.comwww.amazon.com

Още по темата: 10 причини да пием лимон с вода

Естествена детоксикация на тялото за прекрасно здраве

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *