Естествена детоксикация на тялото за прекрасно здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаете ли… че промивката със солена вода върши върховна работа (без да струва много) и прочиства дебелото черво по-добре от клизма (иригация)?

sea-salt

Може би сте чували фразата: „Смъртта започва в дебелото черво”. Наистина, поради неправилното и рядко изхождане в дебелото черво се натрупват токсични отломки и се образуват отрови, които могат бавно но сигурно да причинят заболявания и впоследствие смърт.

Експертите казват, че приблизително 85% от американците страдат от лошо храносмилане и непълно изхождане. За да разберем последиците, представете си как парче месо гние извън хладилника. Лактобацилите вкиселяват месото кисело… биохимичните съединения, произведени от увеличаващите се бактерии карат месото да мирише лошо… загниващите бактерии разграждат животинските протеини… и така нататък. Гледката не е красива, нито миризмата.

Сега си представете как гниенето на храната става вътре в тялото ви в компанията на паразити в тънките черва, дебелото черво и органите.

Паразитите се хранят от телесните тъкани и изхвърлят изпражнения. А тялото ви, вместо да усвоява необходимите ви хранителни вещества от храната, позволява на тези нечистотии да влизат в кръвотока наред с други вторични продукти от гниенето на несмляната храна. Отпадъчните материали след това преминават през артериалната стена и бавно превземат организма ви.

След време тези токсини блокират естествената способност на тялото да изхвърля отровите, които могат – постепенно – да ви убият.

Поради всички тези причини, прочистването на дебелото черво е основна част от поддържането на здравето. Но професионалното промиване на дебелото черво (наричано също клизма или хидротерапия на дебелото черво) са скъпи и изискват посещение в клиника.

Хората, които искат да детоксикират тялото си естествено могат да използват евтина и безопасна алтернатива на клизмата – промивка със солена вода – много съвършен метод за вътрешно пречистване, което можете да правите сами у дома си.

Промивките със солена вода не крият рисковете на обичайните клизми или енеми, а пречистващият ефект достига до целия храносмилателен тракт. За разлика от тях, клизмите и енемите достигат само до дебелото черво или до малка част от него.

Промивките със солена вода са много безопасни и нямат вредни странични ефекти.

Какво представлява промивката със солена вода?

Солта отдавна се използва като безвреден консервант и дезинфектант. Солта в промивката със солена вода стимулира тялото да се възстановява по същия начин, както когато потопите външна рана в солена вода или си правите гаргара при възпалено гърло.

Мислете за промивката със солена вода като за вътрешно измиване на тялото, при което тя изхвърля токсините от целия храносмилателен тракт. Когато си представите всички отпадни продукти, задържани в храносмилателната ви система — подобно на лепкавата кал и наслояването, които се натрупват в градинския маркуч или в тръбите в дома ви — изглежда съвсем разумно, че вътрешностите ви ще извлекат полза от едно хубаво измиване.

Удивително лесна процедура

Съставки:

  • 2 равни чаени лъжици нерафинирана и нейодирана морска сол (не йодирана кухненска сол или Епсом соли)
  • 1.14 л (960 мл) пречистена вода, хладка

Какво е необходимо:

  • 1 буркан с вместимост над 1 л (стъклен)
  • Сламка
  • Чайник за леко затопляне на водата (не използвайте микровълнова фурна)

Указания:

1. Сложете 2-те чаени лъжици морска сол в буркана.

2. Налейте топла вода и разбъркайте.

3. Изпийте цялото количество солена вода сутринта след ставане на празен стомах колкото се може по-бързо. За повечето хора е по-лесно да я изпият със сламка.

4. След като изпиете солената вода, легнете на дясната си страна за 30 минути. Това помага солената вода да стигне ниско долу от дясната страна на стомаха, където се намира отвора към тънките черва.

5. След 30 минути сте свободни да се движите, но е най-добре да сте близо до тоалетната.

Какво да очакваме по време на прочистването

След като достигне до тънките черва солената вода стимулира контракции, които прокарват разтвора през хранопровода. В рамките на един час трябва да чуете течностите да къркорят в корема си, особено ако го масажирате.

Всеки е различен, но най-вероятно ще почувствате нужда да отидете до тоалетната в рамките на един или два часа. Повечето хора посещават тоалетната много пъти, а силната диария не е необичайна, тъй като солената вода бързо прочиства целия храносмилателен тракт.

Повръщането също не е изключено. Всъщност някога болниците използваха подобна на промивката със солена вода процедура за причиняване на повръщане. Ако се преборите да спрете подтиците първия път, бъдете сигурни, че с времето ще преодолеете тази реакция.

Промивката се подсилва от гравитацията и бързо изхвърля водата от тялото. В резултат на това, тя може да е неприятна, но преминава бързо и дискомфортът трябва да отшуми скоро след прочистването.

Докато не се уверите, че прочистването е пълно, внимавайте да не отделяте газове, освен в тоалетната чиния — онова, което смятате за газове, може всъщност да е още течност.

Съвети за практикуването на промивката със солена вода

Можете да пиете слабителен билков чай вечерта преди промивката, за да подсилите и ускорите процеса на прочистване.

За по-лесното изпиване на водата, можете да дъвчете лимон.

Бихте могли също така да ускорите леко процеса като се свиете на кълбо и масажирате корема си, за да спомогнете за разбиването на фекалната маса. Енергичните упражнения за корем могат също да помогнат.

Промивката със солена вода е много ефикасен начин на естествено прочистване и детоксикация на тялото от токсини и неизхвърлени отпадни материали. Промивката със солена вода ще подобри храносмилането ви, енергията ви ще се повиши, ще се чувствате по-свежи и дори ще тежите по-малко.

Даника Колинс

Източник: Detoxify Your Body Naturally – Salt Water Flush

http://undergroundhealthreporter.com/?p=1840

Снимка: www.ifood.tv

Прочетете още по темата:

7 причини да пием топла солена вода всяка сутрин

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *