9 съвета за избягване на гаденето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Chá-de-Gengibre

Повръщането и гаденето не са болести — те са всъщност често срещани оплаквания, съпътстващи много заболявания. Проблемите, причинени от гаденето и повръщането, обаче, понякога може да са сериозни. Гаденето и повръщането при морска болест, грип или лечение на рака могат да доведат до обезводняване и загуба на електролити.

Добрата новина е, че безпогрешното, неприятно чувство на гадене в гърлото или стомаха, което може да приключи с повръщане е всъщност послание, изпратено от мозъка. То ви казва, че нещо не е наред. Понякога това е полезно като например когато сте се натровили с храна. Понякога гаденето може да е абсолютно безполезна болка в стомаха— и именно тогава влизат в употреба алтернативните лекарство.

В клинично изпитание, изследователите искат да открият кое алтернативно лекарство може да се приеме за оптимално лечение за гаденето и повръщането по време на бременност. Те подчертават, че оптималното лечение трябва да започне с нефармакологични подходи. След анализиране на различни лечения, изследователският екип открива, че използването на джинджифил, акупресура, витамин В6 и промени в хранителния режим са най-полезни. Те също така препоръчват тези лечения, защото са неинвазивни, евтини и безопасни.

Ето най-добрите им препоръки за предпазване от гадене:

– Поддържайте тялото си добре хидратирано и адекватни нива на електролитите, като пиете по поне два литра вода на ден.

– Избягвайте стомахът ви да остава празен когато и да било като се храните по малко, но често на всеки един до два часа с меки храни през целия ден.

– Избягвайте „твърде препълнения” стомах (например, не смесвайте твърда храна с течности и избягвайте големи хранения и много мазните храни).

– Избягвайте храните със силен вкус и миризма (например, пикантните и с метален вкус храни)

– Хапвайте между яденетата ядки и храни с високо съдържание на протеини.

– Консумирайте ледени парченца, ледени близалки и много изстудени напитки, за да намалите металния вкус в устата си.

– Яжте прости сухи въглехидрати (например кракери, солети и бисквити) преди да станете от леглото сутрин.

Други препоръки от изследването включват по-кратка обработка на храните, позволяване на храната да се уталожи преди да легнете, ядене на повече храни, които са ви вкусни, хранене на място, което е удобно, избягване на топли, миризливи места, пиене на течности половин час преди или след хранене, но не по време на хранене, пиене на чаша билков чай с мед (например, ментов или от лайка), и носене на удобни дрехи. Те откриха също така, че миенето на зъбите след хранене, пиенето на ментов чай или смученето на ментов бонбон също облекчават гаденето.

И още един здравословен съвет: използвайте акупресура или джинджифил следващия път когато ви се гади. Изследователския екип откри, че акупресурата е безопасен, не скъп и неинвазивен начин за намаляване на симптомите на гадене. Също така, джинджифилът е ефикасно и евтино решение за лечението на гадене и трябва да се счита за лек от първа необходимост в този случай.

Източник: 9 Tips for Avoiding Nausea, 7 June 2011

http://www.doctorshealthpress.com/food-and-nutrition-articles/9-tips-for-avoiding-nausea

Снимка: www.portalsabores.com.br

Прочетете още статията: Минерален лек за гаденето

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *