Използвайте този зеленчук, за да предпазите черния си дроб

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Токсините в околната среда са често пъти лошата новина за вашия черен дроб. Но можете да опазите здравето си като ядете спанак.

spinach

Хлорофилът и хлорофилинът, две субстанции в спанака и в другите листни зелени зеленчуци могат да спомогнат за снижаването на абсорбирането от тялото на афлатоксина, често срещан вреден вид токсин в околната среда.

Снижаване на токсините  

Афлатоксинът е причиняващата проблеми субстанция, съдържаща се в плесените в някой хранителни култури като царевицата, памуковото семе, фъстъците, черупковите плодове и пшеницата. И тъй като е известно, че афлатоксинът причинява увреждане на черния дроб, Американската агенция за храните и лекарствата определя лимити върху наличното количество в хранителните източници. Но вие можете да добавите допълнителна защита като ядете зелени листни зеленчуци. Когато доброволците в едно изследване били изложени на много малки безопасни дози афлатоксин, в телата им се появявали по-малки количества от него, ако също така им давали малки дози хлорофил или хлорофилин.

‘Хлоро’ химия

Изследователите смятат, че хлорофилът и хлорофилинът могат да формират полезна връзка с афлатоксина, която снижава абсорбацията на токсина от червата. В допълнение към спанака, други добри източници на хлорофила включват броколи, магданоз, зелен фасул, зеле, рукула и праз лук.

Спанакът е идеалният хранителен източник, който предпазва вашия черен дроб (питайте Попай!) Купувайте го пресен, измивайте го чрез потопяване в ледена вода, режете го и го яжте.

Ако ядете разнообразна храна, която включва по пет порции зеленчуци на ден можете да изглеждате цели 4 години по-млади.

Източник: Real Age, Use This Veggie to Safeguard Your Liver, March 2010

Снимка: hyatt.jobs

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *