Проверете киселинността на тялото си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

kiselinnost

Киселинността на организма може да предизвика изненадващ брой най-различни физически проблеми. Днес по-голямата част от населението в индустриалните държави страда от проблеми, причинени от средата вътре в организма.

Като цяло, стандартният начин на хранене днес се състои от кисели или киселинни елементи (протеини, зърнени храни, захари). Алкални храни, като например зеленчуците се ядат в много по-малки количества; тяхното алкално съдържание не е достатъчно, за да неутрализра излишните киселини. Стимулантите като тютюн, кафе, чай и алкохол също са изключително киселинни. Стресът и физическата активност (когато са недостатъчни или прекомерни), също причиняват киселинност.

Тялото ви показва ли признаци на киселинност? Разберете от изброените в този списък 30 симптома.

1. Липса на енергия, постоянна умора, загуба на физически тонус и психически импулс, усещане за тежест в крайниците, чувство за неспособност за справяне.
2. По-ниска температура на тялото; често ви е студено.
3. Склонност към инфекции.
4. Загуба на цел, радост и ентусиазъм.
5. Склонност към депресивни състояния.
6. Нервност, възбуда без причина, свръхактивност, чувствителност към висок шум, лесно стресиране.
7. Много бледо лице.
8. Главоболия.
9. Очите лесно сълзят.
10. Конюнктивит.
11. Възпаление на роговицата и клепачите.
12. Кисела слюнка.
13. Разлатени се зъби.
14. Възпалени, чувствителни венци.
15. Язви на устата.
16. Напукване в ъгълчетата на устните.
17. Повтарящи се инфекции на гърлото и сливиците.
18. Зъбите са чувствитекни към горещи, студени или кисели храни.
19. Зъбите имат склонността да се напукват или чупят.
20. Болки в нервите на зъбите.
21. Повишена стомашна киселина.
22. Оригване на киселини.
23. Гастрит.
24. Язви.
25. Ноктите са тънки и се цепят и чупят лесно.
26. Косата е загубила блясъка си, цъфти и пада.
27. Суха кожа.
28. Кожата е раздразнена на местата на най-силно потене на тялото.
29. Копривна треска.
30. Крампи и спазми в краката.

Адаптирано от Киселинно-алкалната диета за оптимално здраве на диетолога Крситъфър Васи (Inner Traditions, 2003).

Ани Бонд

Очаквайте статии за лесни начини за регулиране на киселинността на тялото скоро, а междувременно прочетете: Алкалната диета: основа за по-добро здраве; Шест алкални храни за блестящо здраве

Наскоро ще публикуваме статия за лимоните.

Източник:

http://www.care2.com/greenliving/are-you-too-acidic-symptoms.html Are You Too Acidic? Check Your Symptoms, 26 June 2008

Снимка: www.thewaterq.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

3 thoughts on “Проверете киселинността на тялото си

  1. причината за всички болести е натрупване на киселини в организма.
    Раковите клетки не могат да оцелеят в алкална среда, богата на кислород. При рН 7,4 раковите клетки са в летаргия и при рН от 8,5 нагоре, раковите клетки умират.
    http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/ph.html

  2. Знаете ли откъде може да се купят лентички за измерване на киселинност в устата (питала съм в медецинска лаборатория – не правят такова измерване, а в аптеки не продават)?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *