Преборване на болестта на Лу Гериг с храна

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Амиотрофичната латерална склероза (АЛС) или болестта на Лу Гериг, е фатално заболяване, което постепенно задушава жертвите си като унищожава нервите, които контролират дихателните мускули. Но изследователите от Масачузетската обща болника откриха потенциален начин за удължаване на живота на хората, страдащи от АЛС.

high-carbohydrate-foods

Относително лесният метод се състои в това хората с АЛС да консумират повече калории и въглехидрати.

„Особено сме развълнувани, защото тези резултати предоставят първите предварителни доказателства, че храната може да подобри продължителността на живота при АЛС, и те са силно подкрепени от епидемиологични данни и от данни за животни”, казва изследователят Ан-Мари Уилс. „Тази стратегия досега не е изследвана при АЛС и ние сме оптимистично настроени, че тя може да предостави нова, ефективна и не скъпа терапия за това опустошително заболяване”.

Преди около 15 години изследвания показаха, че недохранването е свързано с по-краткото оцеляване на хора с АЛС. Много изследвания потвърждават, че страдащите от АЛС, които тежат повече сякаш живеят по-дълго и прогресията на заболяването им се развива по-бавно.

„Макар че не е възможно да се правят клинични препоръки на база на едно малко изследване, аз мисля, че резултатите подкрепят важността да се избягва отслабването при това заболяване”, казва Уилс. „Ние се надяваме да намерим финансиране за по-голямо изследване на това дали насърчаването към напълняване може да забави развитието на АЛС, и аз съм оптимистично настроена, че интервенциите, насочени към поддържането или покачването на теглото биха могли да са даже по-ефективни, ако започнат преди пациентите да са отслабнали драстично”.

Карл Лоу

 

Източник: Fighting Lou Gehrig’s Disease With Food, 1March 2014

http://easyhealthoptions.com/news/fighting-lou-gehrigs-disease-with-food/

Снимка: alpherco.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *