Магията, наречена лимонена трева

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Lemongrass

Поискай от природата и тя ще ти даде, ще излекува всичко от висока температура и настинка, до спазми в хранопровода. Решението за някои от най-често срещаните заболявания е така естествено като лимонената трева. Това растение, Andropogon citratus, или лимонена трева, както обикновено се нарича, има и много други имена. Цейлонска трева цитронела, цитронела от Ява и лимонена трева кохинхина са само някои от тях. Освен че има много имена, растението изглежда няма нещо, за което да не е полезно! Може да се отглежда в градината, като коренището му лесно се разделя и формира нови растения. Можете да го държите замразено, докато решите да го използвате. Има толкова разнообразни употреби, че човек не знае откъде да започне. И все пак, ето някои от тях:

Много заболявания на хранопровода могат да се лекуват с лимонена трева. Тя е естествен лек при повръщане, болки в стомаха, спазми в хранопровода и метеоризъм. Лимонената трева овладява причините за тези заболявания и оттам идва и способността й да спира растежа на бактериите, наред с антиоксидантните й свойства.

Настинките, възпаленото гърло, високата температура, грипа, гингивита, пневмонията, проказата и туберкулозата се лекуват с това растение. Лимонената трева облекчава симптомите на горе изредените и също така има много ефикасно противогъбично действие, което може да се окаже много полезно.

Имате лош дъх? Как да се погрижите за него и да го премахнете?! Лимонена трева!! Дъвченето на стебълца от растението осигурява вкусно решение след обилно хранене, особено, ако не разполагате с четка за зъби.

Мускулна треска или просто болки в мускулите? Вдишането на етеричното масло от лимонена трева осигурява ароматерапия поради веществата в лимонената трева, за които се смята, че спират болката. Използва се дори при менструални спазми и спомага за спирането на някои от най-честите и дразнещи болки. Ако не си падате по инхалациите, можете да третирате мястото на болката като натриете директно върху него етерично масло от лимонена трева.

Понякога не става дума за мускулна болка, а за болки в ставите. Добрата новина е, че хомеопатичните употреби на лимонената трева спират дори болките в ставите и ревматизма. Естествено съдържащите се в лимонената трева вещества са лесно решение за хората, които не обичат да гълтат хапове за всичко. Лимонената трева може да се използва дори за лечението на високия холестерол и за отслабване. Тя е и леко седативно средство, използвайте го след напрегнат ден и се насладете на спокойна вечер!

Рецепта: Чаят от лимонена трева е неимоверно лековит, той има силни антиоксидантни свойства, помагащи за стимулирането на имунната система и предоставя голямо облекчение на редица симптоми с обилните си количества от предпазващото тялото вещество витамин С. Болкоуспокояващите му свойства облекчават главоболията и подсилват доброто здраве. Запарете парченца от пресни стъбла лимонена трева (нарязани и леко начукани, за да си пуснат соковете по-лесно) в чаша вряла вода. След десет минути прецедете и изпийте чая докато е още горещ. Три чаши на ден бързо лекуват синузит, акне и възпалено гърло.

Удивителният чай от лимонена трева изгражда костите и има магично действие върху цялостното здраве

Предупреждение: Умереното използване на лимонена трева е полезно, но увлечени от чудодейните й способности не е трудно да прекалим. Непременно внимавайте с количествата когато става дума за деца, бременни и хора с проблеми с черния дроб и бъбреците!

 Аромата на лимонената трева се използва и в козметиката и парфюмерията

Освен чудесния си вкус, лимонената трева има и чудесен аромат. Тя често се използва като съставка в сапуни и козметични продукти, за да придаде естесвения аромат на лимона без използването на потенциално опасни химикали. Употребата й в правенето на витамин А и на природен цитрал е полезна за кожата като чудесно ухаещ вариант за почистване. Някои от по-напредналите употреби се изразяват в лечението на тения с 2.5% кремообразен препарат от етеричното масло, благодарение на противогъбичните свойства на лимонената трева.

Само лечебни свойства ли има лимонената трева? Не! Тя често се използва за овкусяване на чайове, ястия, храни и напитки. По този начин производителите на здравословни храни избягват употребата на изкуствените овкусители.

Употребата на лимонената трева са почти толкова чудесни, колкото е самото растение. Да кажем, че не страдате от никакво заболяване. За какво можете да използвате лимонена трева, освен като лекарство? За готвене! Растението се използва в множество ястия, на които то придава специфичен и незабравим вкус. Азиатските ястия доста печелят от лимонената трева. Тя може да се използва в маринати за месата или в яхнии. Ако не разполагате с конкретна рецепта, опитайте следното: нарежете на лентички и начукайте парчетата силно, за да си пуснат вкуса! След това просто експериментирайте смело като ги добавите в някои от любимите си ястия.

Магически употреби на лимонената трева

Лимонената трева е популярна билка що се отнася до магиите в мексикансканската народна традиция. След пречиствания в Сан Антонио ви дават чудодейна отвара от лимонена трева за подсилване на процеса на пречистване. Пречистването е едно от основните свойства на лимонената трева, затова тя се включва наред с цитронелата и палмерозата в чудодейни пречистващи масла. Пречистващото действие на лимонената трева е двуяко – тя изчиства препятствията изпречили се на пътя ви и с това си е спечелила репутацията на важна съставна част в магическите заклинания за отваряне на възможности, а от друга страна е известна и с това, че помага за променянето на лошия късмет в добър – което я прави изключително популярна сред хората, застигнати от неблагоприятни обстоятелства. Поради способността й да подсилва пречистването и да отваря благоприятни възможности, лимонената трева понякога се използва и в магии за любов. Може много да се експериментира с лимонената трева в комбинация с други билки и корени по отношение на засилването, изясняването и в някои случаи ‘подсладяването’ на общуването между хората и се оказва, че тя е много ефикасна и в тези случаи. Всяка част от растението, включително острите му стръкове може да се използва. Лимонената трева може да се изсуши и да се нареже на по-малки парчета за използване в билкови смеси, да се добавя за отпускане във ваната или в масла на мазане, а на малко по-дълги парчета може да се използва в таслисмани…

Има още множество приложения и лечебни свойства на лимонената трева, които ще опишем в следващата статия за това магично растение.

Източник: Lemongrass, Herbal Medicine — Uses and Benefits, 9 March 2013

http://myhealthlist.us/2013/03/lemongrass-herbal-medicine-uses-and-benefits/; http://milagroroots.com/tag/lemongrass-magical-herb/

Снимка: http://www.thekitchn.com/lemongrass-ingredient-spotlight-175141

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *