Най-ефикасните 4 НАПИТКИ за безопасно и бързо спиране на болката

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

CNS-FOOD-MUFFINS

Когато говорите за успокояване на болката, вероятно в ума ви не изниква представата за вкусна напитка. Но така както има естествени храни, които се борят с възпалението, то и някои естествени напитки имат подобни свойства.

При пиенето им с постоянство тези напитки могат да се окажат полезни за нивата на болката, която изпвате и дори и да почувствате облекчение веднага.

За най-добри резултати пийте следните при болка

 4. Сок от боровинки

Редовното пиене на екологично чист сок от боровинки помага за намаляването на възпалението и на свързаната с него болка, тъй като както и вишните, боровинките съдържат антоцианини, които отблъскват и възпалението и оксидативния стрес. Ежедневното ядене на боровинки в продължение на шест седмици повишава противовъзпалителните молекули, наречени цитокини, дори и тялото ви да е подложено на изморителна физическа дейност, позната с това че може да задейства възпалително състояние. Това показва, че сокът от боровинки може също и да предпазва от възпалението и болката.

 3. Зелен чай

Пиенето на подходящи количества зелен чай играе роля в предотвратяването на свързаните с възпалението заболявания, защото е богат на естествените противовъзпалителни съединения, наречени флаваноиди. В изследванията зеленият чай е доказал, че активно повишава противовъзпалителните съединения като в същото време намалява провъзпалителните вещества и поради тези причини се предлага като потенциално лечение за ревматоидния артрит и при други видове болка.

 2. Сок от вишни

Консумирането на сок от вишни намалява важните маркери на възпалението като C- реактивния протеин (CRP), като обогатените с вишни хранителни режими намаляват плазменото възпаление, възпалението в мастните тъкани и сърцето, които всичките са познати рискови фактори за стрдечносъдови заболявания. Това е така защото вишните са богати на антиоксидантите, наречени антоцианини, които имат мощни противовъзпалителни свойства.

Вишните всъщност се казва, че имат най-високото противовъзпалително съдържание от всички храни при нива сравними с тези на някои добре известни лекарства. Сокът от вишни се цени за свойствата му да намалява артритните и ставни болки, но на практика всеки вид възпалителна болка може да се контролира по-добре със сок от вишни. Можете да намерите сок от вишни често пъти в концентрирана форма в много супермаркети и магазини за здравословни храни.

 1. Кефир

Другото противовъзпалително чудо, което ви представяме е кефирът, който се прави от ферментирало прясно мляко и е богат източник на полезни бактерии, познати като пробиотици. Тези полезни бактерии помагат за намаляване на системното възпаление; скорошно изследване откри, че хората с възпалителни заболявания като улцерозен колит снижават нивата си на възпаление след взимането на хранителна добавка с пробиотик в продължение на 8 седмици. Дори здрави хора, които взимат пробиотици се радват на снижаване на възпалението в сравнение с взималите плацебо — а по-малко възпаление означава по-малко болка.

Конкретно кефирът се знае, че съдържа противовъзпалителни пребиотични съединения и вие можете да си набавите далеч повече полезни бактерии, ако редовно пиете кефир, отколкото ако взимате пробиотични хранителни добавки… особено, ако си го правите сами у дома (нужна ви е само закваска за кефир или тибетска гъба и прясно мляко и сте готови сами да си правите кефир у дома!).

Джеси Каноун

Изтоник: 4 Best DRINKS to Safely Silence Pain Fast, 13 AUGUST 2012 http://www.losethebackpain.com/blog/2012/08/13/what-to-drink-for-pain/

Снимка: http://under30ceo.com/

Важно

При предприемане на каквито и да било промени в храненете, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *