Кетогенната диета доказано убива рака!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

KetoFoods

Храните ли се вече следвайки палео начина на хранене – режим с нисък прием на въглехидрати и по-висок на протеини и мазнини? Ако е така, не спирайте.

Ние препоръчваме да се яде по този начин за оптимално здраве. Този начин на хранене се фокусира върху зелени зеленчуци, чисти протеини и здравословни мазнини. И поддържа кръвната ви захар балансирана, а метаболизма – в тип-топ форма.

Но този начин на хранене прави дори нещо повече. Следването на палео начина на хранене може да ви помогне да снижите риска си от рак. И в зависимост от нивото на въглехидратите, които ядете, той също така унищожава раковите клетки.

Всъщност, лекар използва тази диета, за да унищожи рака в собственото си тяло. Д-р Фред Хатфийлд имаше агресивен широко метастазирал рак и му оставаха само още три месеца живот. Това беше преди повече от година. Днес той вече няма и следа от рак в тялото си. (Повече подробности за излекуването на д-р Хатфийлд, както и за самата кетогенна диета очаквайте наскоро.)

Раковите клетки обожават глюкозата. Ако спрете да им я давате, те умират. Но вие можете също да повишите и кетоните в тялото си—които раковите клетки не могат да използват. Вместо това, здравите клетки, включително мозъчните ви клетки, използват тези кетони като енергия.

Яденето по този начин дори директно спомага химиотерапевтичното лечение в  забавянето на растежа на раковите тумори.

Кетогенните диети се използват като признато медицинско лечение за множество заболявания като епилепсия, диабет и затлъстяване още от двайсетте години на миналия век.

Толкова е лесно…

Повишавате здравословните мазнини в храната си и намалявате въглехидратите. С други думи, приемате кетогеничен начин на хранене. Палео диетата е вече леко кетогенична, в зависимост от количеството въглехидрати, които консумирате всеки ден.

В кетогенично състояние тялото ви произвежда кетонни молекули като енергия. То не разчита на глюкозата. Всъщност, когато имате инсулинова резистентност и тялото и мозъкът ви не могат да използват глюкоза, кетоните може би са единствената енергия, която можете да използвате.

Най-добрият начин да се вкарате в кетоза: Ограничете приема си на въглехидрати и повишете приема си на кокосово масло и на средно-верижни триглицериди (MCTs). Ако ограничите въглехидратите си достатъчно като в същото време повишите полезните мазнини, тялото ви влиза в състояние на много ефикасно горене на мазнините.

Обаче вие искате да ограничите въглехидратите, които приемате, не да ги елиминирате. Искате да сте сигурни, че си набавяте енергия постоянно. Най-добрият начин да определите това е като започнете с по 100 грама на ден и постепенно ги намалявате. Повечето хора намират, че 50 грама на ден е идеалната точка, при която те горят мазнини и умът им работи като бръснач.

Ако в момента ядете повече от 100 грама въглехидрати на ден, ще трябва да намалите количеството постепенно. Ако ли пък не, тялото ви ще реагира на липсата на захар. Може да имате главоболия, грипоподобни симптоми и дори умора. Тези симптоми обикновено изчезват след няколко дни.

Следващата стъпка, която трябва да предприемете е да повишите количествата здравословни мазнини и протеини в режима си на хранене. Един от най-добрите начини да направите това е като ядете океанска сьомга (Onchorhyncus nerka) заради високото й съдържание на омега-3 мастни киселини и белтъчини. Непременно се уверете, че въглехидратите, които ядете са от качествени източници. Яжте зелени листни зеленчуци и други зеленчуци, които не съдържат скорбяла.

Ударението върху консумацията на белтъчини и мазнини ще запазва мускулната ви маса и дори ви помага да се чувствате по-сити, макар че ядете по-малко калории и въглехидрати. А това само по себе си е доста полезно. Но кое е даже още по-хубавото? Спазването на диета с по-ниско съдържание на въглехидрати убива рака в тялото ви като го обрича на глад, лишавайки го от енергията, от която той се нуждае, за да расте.

В Раковия център Кетъринг (Kettering Cancer Center) откриват, че Фред Хатфийлд има напреднала форма на рак и по този повод той казва на колегите си, „Правете каквото искате—но никаква химиотерапия!” Не е за чудене. Лекарите знаят по-добре от всички колко опустошителна може да бъде химиотерапията. Така че, защо повече лекари не използват ТАЗИ алтернатива на предложено за Нобелова награда естествено лечение? Изследване на хора, подложили се на него за да лекуват рака си и други заболявания показва че „резултатите са грандиозни; единственият страничен ефект е ‘постоянно добро здраве’.

Източник: Institute for Natural Healing, The Diet Proven to Destroy Cancer, 30 July 2013  http://institutefornaturalhealing.com/2013/07/the-diet-proven-to-destroy-cancer/

Снимка: http://www.weightlossforall.com/  www.carbdietrecipes.com 

Прочетете още: Голямата картина на здравето, палео диета

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *