Едно нещо, което можете да направите, за да избегнете смъртоносна аневризма

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Newsaneurysm

Зеленият чай е един от най-изследваните и ефикасни натурални лекове за здравето, с които разполагаме.

Той спомага предпазването от рак, понижава холестерола, балансира кръвната захар, предпазва от сърдечни заболявания, ускорява метаболизма и ни пази от чернодробни заболявания.

И точно когато човек реши, че са открити всички ползи за здравето, предоставяни от зеления чай…

Изследователите откриват, че той може да ви предпази от още едно кърваво и смъртоносно усложнение — за което може никога да не сте чували, макар че повече от три милиона души само в САЩ страдат от него…

Става дума за аневризма на коремната аорта, която се появява когато основният кръвоносен съд, който разнася кръв в тялото се разшири. Това обикновено се развива бавно. А плашещото е … че може да не изпитвате никакви симптоми — макар че някои хора усещат пулсиране в долната част на корема или болка в гърба, корема или отстрани.

Още за зеления чай: Химическо съединение, скрито в зеления чай се бори с рака

Но независимо дали имате симптоми или не, аневризмата на коремната аорта може да ви струва живота. Ако се спука ще започнете да кървите вътрешно много бързо. И шансовете ви за оцеляване не са добри — 50 процента от хората с нелекувана аневризма на коремната аорта умират.

По-възрастните мъже и хората, които пушат са в най-голям риск да развият именно този вид аневризма. Но тя може да порази всеки, и е много често срещана.

Обаче, ако много обичате да пиете зелен чай, вероятно няма да сте сред тези хора… защото японски учени наскоро разбраха, че полифенолите в зеления чай могат да помогнат за предпазване от формирането на аневризма на коремната аорта.

В изследването си, изследователите от Университета Киото третират плъхове с ензим, предназначен да им причини аневризма на коремната аорта. Учените също така давали полифеноли от зелен чай на някои от плъховете.

Удивителното е, че плъховете, които получавали полифеноли от зелен чай било значително по-малко вероятно да развият аневризма на коремната аорта. Тези плъхове също така имали по-малко възпаление и подобрено производство на еластин… което е супер, след като тези два фактора са от основно значение за развитието на аневризма на коремната аорта аневризма първо на първо.

Защо да пием този зелен чай: 10те чудеса на зеления чай мача

„Като се вземе предвид, че аневризмите на коремните артерии се причиняват от възпаление и от понижаване на компонентите на еластина в артериалната стена, ние решихме, че пиенето на зелен чай може да е обещаващо за предоставяне на лечение”,   казва ръководителят на изследването Шуджи Сетозаки.

Така че, в случай че още не сте разбрали, добре ще е да започнете да пиете зелен чай. Това ще помогне на здравето ви по безброй начини… и може дори да ви спаси да не получите някоя от тези смъртоносни аневризми. Дори и да не сте в голям риск от аневризма, най-най-малкото вие ще укрепите здравето на всяка артерия в тялото си. А това е добре за избягването на проблеми с кръвното налягане.

За да извлечете полза, просто пийте по две до три чаши зелен чай на ден. Или, ако твърде многото кофеин ви прави нервни, пийте по 100 до 750 мг безкофеинов екстракт от зелен чай на ден. (Относно екстракта, прочетете следната статия Дали този популярен чай не крие смъртоносна тайна?).

Джени Смиековски

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/one-thing-to-avoid-deadly-aneurysm/

Снимка: www.healthnewshub.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *