Просто кажете не на причиняващите рак лекарства за кръвно налягане

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Дългосрочният прием на често употребявани лекарства за високо кръвно повишава риска ви от рак на яйчниците, рак на гърдата и рак на кожата.

K2-less-yellow

Тези обезпокоителни факти относно опасността от рак първо излязоха на светло когато престижното медицинско списание Lancet Oncology разкри, че хората, които пият лекарства за кръвно налягане имат значително по-висок риск от появата на нови видове рак в тялото.

Списанието Journal of the American Medical Association публикува изследване, което разкрива, че жени, които са приемали блокери на калциевите канали в продължение на 10 години повишават риска си от развиване на рак на гърдата 2.5 пъти. Изследване, проведено в Kaiser Permanente в Калифорния показва, че някои лекарства против хипертония правят човек много чувствителен към слънчева светлина. Нефидипин (блокер на калциевите канали) и хидрохлоротиазид (диуретик) се свързват с рак на епителните клетки, познати като плоскоклетъчни клетки, които са основната част от най-външния слой на устните и кожата. А може би трябва да се притесняваме и за рак на устните? Не, благодаря.

Ако наистина искате да снижите кръвното си налягане, ето нещо, което трябва да знаете: Прочистете артериите си от калция и кръвното ви налягане ще падне.

Диаметърът на вените и артериите въздейства върху налягането, което кръвта трябва да упражни, за да преминава през тях. По-широкият отвор изисква по-малко налягане. Но когато по кръвоносните съдове се утаят слоеве калциеви депозити, кръвта трябва да си пробива път през стеснените съдове и кръвното налягане рязко се вдига.

Прочетете и за този лек: Ефикасен лек спасява кръвоносните ви съдове от запушване

Естествен начин за изхвърляне на тези депозити е като повишите приема си на формата на витамин К, наречена К2. Способността на витамин К2 да ни защитава от сърдечни заболявания към днешна дата е ясно доказана. Някои изследователи дори вече дават нова дефиниция на атеросклерозата, казвайки, че тя е в голяма степен недостиг на витамин К2. Ето защо:

Витамин К2 действа заедно с витамин D за повишаването на протеина Matrix GLA, протеин, отговорен за защитата на кръвоносните съдове от натрупването на калций.

К2 също така насочва калция към скелета, като в същото време му пречи да се отлага там където не е необходим, например, в артериите.

Витамин К2 активира протеиновия хормон, наречен остеокалцин, произвеждан от костните клетки, наречени остеобласти. Този хормон е нужен, за да свързва калция с матрицата на костите. В същото време, остеокалцинът сякаш спомага калция да не се отлага в артериите.

natto-vit-k2

Повечето хранителни добавки с витамин К2 са под формата MK7. MK7 се извлича от наттокиназата, която пък идва от японския продукт от ферментирала соя, наречен натто. Помнете, че това не е обработена соя и че не ВСЯКА соя е вредна. Така че, ако искате, можете да се зареждате с огромно количество MK7 (K2) като ядете натто, което е относително евтин продукт.

Още по темата: Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина!

При пиенето на хранителна добавка с витамин К2 са ви необходими повече от 20 до 40 мкг, които да си набавяте от добър мултивитамин или дори от обикновена капсула витамин К2. Ще са ви необходими по 180 мкг на ден, за да повишите еластичността на артериите си и да се отървете от калция в тях.

Боб Ливингстън

Още за витамин К:

Незаменимият за здравето витамин К

Забравен витамин предотвратява рака

Витамин К предпазва от сърдечни болести, рак и стареене

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/just-say-no-cancer-causing-blood-pressure-medications/

Снимки:  www.homemademommy.net; leehans.blogspot.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *