Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

nattokinase

Открийте японската тайна за предпазване на сърцето, белите дробове, мозъка… и цялото тяло от последиците от лошата циркулация на кръвта! 

През 1980 г д-р Хироюки Суми, учен изследовател в японското Министерство на образованието търсел естествено вещество, което да спомага здравословното съсирване на кръвта и да подобрява нейната циркулация.

Той изпробвал 173 различни субстанции като ги поставял в петри съдове с изкуствено създадени кръвни съсиреци, за да види дали някоя от тях ще разтвори съсиреците.

Един ден, от любопитство, д-р Суми решил да сложи в петри съда известно количество натто – традиционна японска храна, направена от ферментирали соеви зърна с Bacillus subtilis – с което той обядвал.

За негово изумление наттото почти веднага започнало да разтваря изкуствения кръвен съсирек! След 18 часа съсирекът вече не съществувал!

Това случайно откритие довело до множество научни тестове с натто – и до още по-изумително откритие…

…Ензимът, открит в натто, не само че ефективно спомага за здравословното съсирване на кръвта. Той може дори да помага в балансирането на механизмите на съсирване на кръвта в тялото що се отнася до течливостта на кръвта!

Д-р Суми нарича тази забележителна субстанция ‘наттокиназа’.

Това средство за нормализиране на съсирването е открито преди повече от 26 години! Представете си колко много хора щяха да извлекат полза от него през тези години, ако знаеха за него!

Истината е, че наттокиназата не е нещо ново—японците използват това забележително средство за нормализиране съсирването на кръвта от повече от 1000 години.

И ензимът наттокиназа е подробно изследван и е показал, че е ефикасн в повече от 17 изследвания, включващи изпитания с ХОРА, демонстрирайки, че тя действа в рамките на множество, свързани с циркулацията здравни параметри!

Лекари от цял свят откриват силата на наттокиназата в поддържане на нормалното съсирване на кръвта и в засилването на здравословната циркулация на кръвта. Днес те помагат на своите пациенти с този естествен ензим—и резултатите са наистина забележителни:

Кръвотокът се подобрява с до 50%!

Д-р Мартин Милнър от Центъра за естествена медицина в Портланд, Орегон, имал пациент с понижен приток на кръв в мозъка. Човекът страдал от изключително студени ръце, нос и устни, и от странни усещания, които преминавали напред-назад през главата му. Пациентът бил опитал лечения, както на традиционната, така и на алтернативната медицина, но подобрение нямало. Д-р Милнър препоръчал наттокиназа.

Резултат: Само след седмица, циркулацията на кръвта на пациента се подобрила с 50%.

Но това не е всичко, което това изключително хранително вещество може! В крайна сметка, има ли част от тялото ви, която не би се възползвала от хранителен и здравословен приток на кръв?

Японците от десетилетия знаят за цялостната здравословна способност на наттото и на наттокиназата—време е и вие да научите за нея…

 • Тайна към дълголетието! Консумацията на натто на глава от населението в Япония е 2 килограма на година. От Международната асоциация за тромболитично лечение казват, че наттокиназата е ключът към здравословното стареене и причината японците да живеят по-дълго.
 • Силни и здрави кости! Д-р Хироюки Суми провел проучване на област по област в Япония, за да определи влиянието на наттото върху цялостното здраве на населението. Д-р Суми открил, че в областите с най-висока годишна консумация на нато се намирали най-добрите индикатори за здрави кости.
 • Регулатор на флората! В Япония натто от дълго време се използва за подобряване баланса на флората в тънките черва за постигане на оптималното здраве на червата когато човек е изправен пред много фактори. Изследване, проведено от Японският имперски флот през 1986 г. потвърдило ефекта на балансиране на флората при консумацията на натто. Изследването описвало случай с човек, който след пет дълги месеца на дисбаланс във флората на червата оздравял напълно, когато му дали натто.
 • Спомага за подобряване на здравето като цяло! Още през 1996 г. се провежда изследване за оценяване здравето на учениците в начално училище в Гифу, Япония. Изследването се фокусирало върху взаимовръзката между здравето, стила на живот и хранителните навици. Учените откриват, че при учениците, които ядели натто повече от три пъти на седмица вероятността да са по-здрави била по-голяма, отколкото при онези, които ядели натто по-малко от три пъти на седмица.
 • Спомага за здравословен кръвоток! Научно изследване на Университета Харвард показва, че един аспирин на ден би могъл да поддържа здравословното съсирване на кръвта с до 44%. Обаче, аспиринът води до други, по-малко желателни последици върху стомаха. За щастие, една порция соеви зърна—силният източник на наттокиназа—поддържа способността за здравословно съсирване на кръвта в почти същата степен—без другите нежелани реакции!
 • Спомага за поддържането на холестерола в здравословни граници! В съвместен изследователски проект между японското Здравно министерство и Медицинския университет на Гифу, в град Тахаяма, Япония били изследвани както мъже, така и жени, за да се определи ефекта от консумацията на соеви зърна върху холестерола. Както при мъжете, така и при жените било открито, че колкото повече продукти от соеви зърна ядели те на дневна база, толкова по балансирани били нивата на холестерола им.
 • Помага за поддържането на здрави клетки на простатата! Според бележития здравен експерт д-р Дийн Орниш, директор на Изследователския институт за превантивна медицина в Саусалито, Калифорния, японците имат по-здравословен растеж на клетките в простата от американските мъже. Причината изглежда е в голямата консумация на продукти от соеви зърна. Обаче, когато японци се преместят да живеят в САЩ, здравето на клетките в простатата им се променя и заприличва на това на американците, което би могло да се припише на намаления прием на соеви зърна и на консумацията на повече животински продукти.
 • По-мека кожа, която изглежда по-млада! Счита се, че японците имат по-хубав тен на лицето от европейците и американците. Соевите зърна съдържат лецитин—уникален протеин, който поддържа кожата гладка и хидратирана. Всъщност, лецитинът е основна съставка в много естествени козметични продукти.

И още:

Най-накрая отново спя!

Д-р Милнър имал пациентка, с влошен кръвоток в бедрото поради анормално съсирване. Тя не можела да спи през нощта от спазми и болки. След като множество лечения се оказват неуспешни, д-р Милнър й предлага да опита наттокиназа.

Резултат: Състоянието й се подобрило само за две седмици. А след шест месеца тя имала само две нощи, в които била изпитала спазми и болки.

Високи енергийни нива!

Д-р Ралф Холсуърт, лекар по остеопатична медицина в Мескаларо, Ново Мексико, имал пациентка с нисък растеж и диференциация на клетките. От време на време тя изпитвала неразположение поради лоша циркулация. Освен това нивото й на изтощение било толкова високо, че понякога спяла по 14 часа на ден. Д-р Холсуърт сметнал, че наттокиназата ще помогне.

Резултат: След 3 седмици здравето й се подобрило и неразположението й отминало. Енергийните й нива достигнали високи стойности и вече й било достатъчно да спи само по осем часа на нощ.

Подобрено дишане!

Д-р Милнър имал пациентка с респираторни проблеми. Пациентката била с наднормено тегло, нестабилно кръвно налягане, кръвната й захар била донякъде небалансирана и жената често изпитвала недостиг на въздух. Д-р Милнър знаел, че тя трябва да подобри респираторното си здраве, за да укрепи здравето на белите си дробове и мозъка. Предложил наттокиназа.

Резултат: Пациентката изпитала подобрение на дишането. Толерантността й към физическо натоварване също се подобрила.

Главоболията изчезват!

Д-р Милнър имал пациентка, страдаща от умора, неприятни главоболия и множество други проблеми със здравето. Тя страдала от главоболия от години. Приемала огромни количества хранителни добавки, за да ги облекчи—но нищо не помагало. Накрая д-р Милнър й препоръчал наттокиназа.

Резултат: Главоболията й престанали завинаги, а енергията й ударила тавана.

Източник: Underground Health Reporter, An accidental discovery uncovers the biggest health breakthrough since penicillin, 2 July 2012

 

Снимка: monsystemeimmunitaire.fr

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на която и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки денХаресайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

12 thoughts on “Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина!

  1. Натто се прави от соеви зърна, преминали ферментация. Ензимът наттокиназа, съдържащ се в наттото може да се намери като хранителна добавка.

 1. 3 FibrineraseTM: Sumi et al. (1990) Enhancement of the fibrinolytic activity in plasma by oral administration of
  nattokinase. Acta Haematol 84:139-143 – ето и научната публикация в Данни за продукта на СтемФло! (извадка от научните изследвания, публикувани накрая)

 2. ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД – УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ… КОПИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ ДА Е НУЖНО НЯКОМУ! Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия… и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат! Ето и рецептата: – два по-големи корена джинджифил или 500 гр се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед – сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка. Да се ползва само НЕ-Метална Лъжица!ПЕРИОД 60 ДНИ. Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни… – ПРОСТО И МЪРТВИТЕ ВДИГА! СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!"АКО НЕЩО НЕ Е ЯСНО ЕТО ТЕЛЕФОНА-0895158337.!!!!!!МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ПРОФИЛАКТИЧНО НА 1 ГОДИНA ЕДИН ПЪТ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА!!!!!!!!!!!!!Ако има направено химиотерапия или операция звънете на посочения телефон по-горе за повече информация!!!!!СЪХРАНЯВА СЕ В ХЛАДИЛНИК!!!-ПОВТАРЯ СЕ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ПЕРИОД 30 ДЕНА!!!И ТАКА ВСЯКА СЛЕДВАЩА ГОДИНА!!!!!! МЕДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОТ ПОЗНАТ ПЧЕЛАР ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗЛЪГАНИ 100%!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *