Дали този популярен чай не крие смъртоносна тайна?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

green tea-095727_4

Става дума за една от най-популярните напитки на планетата. Но приятният вкус не е единствената причина за популярността й. Причината е защото тя е един от най-лесните начини за поддържането на цялостното ни здраве—както и за преборването на последиците от стареенето.

Изследванията показват, че хората, които редовно пият тази напитка намаляват риска си от високо кръвно налягане с цели 65%. Полифенолите в нея предоставят противоракови ползи с всяка чаша. Тя също така помага за предпазването на простатата. И е дори чудесен начин за облекчаване на стреса. Но мястото от където си я набавяте може да обезсили всички тези ползи—или дори още по-лошо:

Норвежкият орган за безопасност на храните (NFSA) предупреждава потребителите, че твърде много от тази напитка може да доведе до проблеми с черния дроб. Очевидно, тя дори праща хората в болницата. Но те не ви казват цялата история.

Избягването на тази мощна естествена субстанция може да е огромна грешка. Но купуването й от неправилния източник може да се окаже повече от хвърляне на пари на вятъра: То може да постави здравето ви в сериозен риск.

Говорим за зеления чай. Но проблемът не е в самия чай… Полемиката е предизвикана от популярния—и доходен—екстракт от зелен чай.

NFSA заявява, че хранителните добавки с високи дози екстракт от зелен чай причиняват усложнения в черния дроб, водещи до хоспитализация. Но за това няма преки доказателства. Според NFSA:

„Тези доклади са написани от лекари в болниците… ние ги приемаме сериозно. Част от изградената от нас предупредителна система… има сериозни подозрения, но на този етап няма преки доказателства. NFSA препоръчва потребителите да използват предпазливо такива продукти”.

Това предупреждение е твърде неопределено… Но ние не ги виним, че се грижат за здравето на хората.

Макар и много рядко, някои хранителни добавки с екстракт от зелен чай наистина са причинявали проблеми с черния дроб. Но вината можете да отнесете направо към продуктите с лошо качество и към опасните „мега-дози”. Хранителните добавки със зелен чай са изключително популярни, но не всички производители на хранителни добавки мислят за вашето оптимално здраве. Ето защо е така важно да се купуват продукти от надеждни източници.

За късмет, има лесни начини да се избягват неприятностите, първо на първо.

Най-добрият начин да се тушират тези проблеми е като се пие органичен зелен чай. Така вие извличате ползите за здравето си, но в по-малки дози—и то от естествен източник. И докато го правите, опитайте и белия чай. Белият чай има дори още повече антиоксидантна сила от зеления.

Прочетете още за белия чай: Богатството, наречено бял чай

Разбира се, можете да продължите да пиете екстракт от зелен чай, ако искате Просто търсете хранителни добавки с високо качество и разумни дози. Помнете, когато става дума за екстракти, търсете такива, които посочват концентрацията на етикета. По този начин вие ще знаете точно колко от активните съставки си набавяте. И ако не сте насочвани от лекар—не пийте повече от указаната на етикета препоръчителна доза.

Източник:

http://institutefornaturalhealing.com/2014/09/is-this-popular-tea-hiding-a-deadly-secret/#Continue

Снимка: forums.klikajadeh.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *