Експресна помощ при настинки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ehinacea

(NaturalNews) За онези, които нямат възможността да живеят под палмови дървета, благословени с непрестанната топлина на слънцето, в северното полукълбо по това време от годината дните се скъсяват и времето захладнява. С тези промени и с наближаването на зимните месеци много хора за жалост някоя сутрин се събуждат отново настинали. Основната цел на всички нас е непрекъснато да поддържаме имунната си система силна, за да се предпазваме от настинките, но ако това не е достатъчно, тогава следващото най-добро нещо е поне да се излекуваме от настинката колкото се може по-бързо. И тук се намесва ехинацеята, защото тази билка отдавна е позната с това, че бързо и ефикасно спира настинките.

Ехинацея е многогодишно растение, което се използва от стотици години в Северна Америка. С идването на европейците в Северна Америка те бързо започват да употребяват лечебната билка заради способността й да укрепва имунната система. Тя съдържа активни вещества, които не само подсилват имунната система, но и облекчават болката, намаляват възпалението и осигуряват противовирусно и антиоксидантно въздействие върху тялото.

Преди възхода на фармацията и на антибиотиците, лечителите редовно използвали ехинацея в лечението на настинки, грипни симптоми и бронхит, както и различни видове инфекциозни болести. През последните няколко десетилетия билката неотклонно печели популярност отново и отново, след като все повече хора са решени да не се докосват до токсични лекарства, за да се излекуват болестите си. Германия например днес предлага близо 40 различни продукта на база на ехинацеята.

Благодарение на ехинацеята вие няма да хванете настинка, но ако това стане, изследванията показват, че тя няма да е продължителна

Различни изследвания са доказали, че ехинацеята облекчава силата и скъсява продължителността на настинките. Едно такова изследване включва 95 души с ранни симптоми на настинка като хрема и дразнене в гърлото. Някои от участниците получавали по няколко чаши чай от ехинацея ежедневно за период от пет дни. В края на краткото изпитание участниците, които пиели чая съобщили, че се чувстват много по-добре от онези, които не пиели, тъй като симптомите им били вече постепенно отшумели. Преглеждайки няколко други изпитания било открито, че ехинацеята е способна да намали хващането на настинка с до 58% като в същото време помага на тялото да се отърве от нея с един до четири дни по-бързо от обикновено.

Немски факултет по вирусология публикува интересни резултати по отношение на способността на ехинацея (Echinacea pallida) да лекува и херпесни инфекции. Образуваната от херпес симплекс плака била намалена с повече от 99% при употребата на екстракти от ехинацея. Пресованият сок от ехинацея показва мощни противовирусни свойства и способност да премахва херпесния вирус вътре в клетките също така добре, както и извън тях.

П. Симард

Източник: NaturalNews, Quickly get rid of your colds with Echinacea, 23 November 2013; http://www.naturalnews.com/043022_Echinacea_cold_treatment_herbal_medicine.html

Снимка: www.yumama.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *