3 компании използват ГМО в бебешката храна

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

При положение, че има толкова много съобщения за дефекти по рождение, органна недостатъчност, рак и други страховити заболявания, свързвани с консумацията на генно модифицирани организми (ГМО),  би следвало да ограничим употребата на ГМО в продуктите в бебешките храни. В крайна сметка, бебетата са много чувствителни към храните, които те консумират, и вече знаем, че пестицидите в майчината кърма могат да са вредни. По-долу ще научите за три компании, които представляват повече от 90% от продажбите на бебешки храни в САЩ, които не искат да обмислят премахването на генно модифицираните организми от бебешките храни, които ползвате.

biberon_bpa_free

Увреждащи здравето генно модифицирани организми в бебешките храни

Защо бихме съзнателно хранили децата си с генно модифицирани организми преди те да са наистина доказано „безопасни”, както Monsanto, BASF и други компании като Abbott Laboratories, Mead Johnson Nutrition  и Nestlé USA, компанията, която иска да притежава права върху водата, шумно пропагандират?

Ако храните бебето си с една от следните три бебешки храни, вие вероятно без да знаете го храните с ГМО царевица, захарно цвекло и соя, след като те често се употребяват в продукти на тези компании:

1. Similac

Това е една от най-използваните марки, която също така често се раздава „безплатно” в болниците. Тази бебешка храна се произвежда от Abbott Laboratories. Компанята ви продава кен с бебешка храна за над 100 щ.д., която е пълна с ГМО отрови. Можете да се свържете с компанията, за да попитате защо използват ГМО в продуктите си или можете  просто изцяло да бойкотирате марката. Акционерите се очаква да гласуват дали компанията може да продължи да използва ГМО в бебшките храни. Abbott Laboratories е една то 10-те най-големи фармацевтични компании – да се чуди човек!

2. Enfamil

Друга бебшка формула, често раздавана като „безплатни” мостри на родилки се произвежда от Mead Johnson Nutrition. Уебсайтът им се хвали, „Enfamil, научно проектирана да покрива нуждите на новородени и бебета”. Знае се, че следните формули на Mead Johnson съдържат ГМО токсини:

– Enfamil with Iron

– Enfamil with low Iron

– Enfamil Lacto Free

– Enfamil 22

– Enfamil Next Step (вариантите със соя и с прясно мляко)

-Enfamil Nutramigen

-Enfamil Pro-Soybee

3. Gerber Good Start

Пълната с ГМО бебешка храна, произвеждана от Nestlé USA вероятно е най-съмнителната, след като компанията съзнателно опитва да „патентова” вода и да я превърне в стока, макар че тя е част от самия живот на планетата. Наистина ли искате да вярвате, че компания, която иска да приватизира водата, ще храни децата ни със здравословни храни? Компанията спря да използва ГМО в Южна Африка според Corporate Action Network, но продължава да продава на американските семейства формули, които са заразени с ГМО, която ние даваме на бебетата си всеки ден.

Nestlé USA и Mead Johnson Nutrition отказаха да уважат исковете за премахване на генетично модифицирани организми от бебешките си храни в САЩ – позовавайки се на одобрената употреба на ГМО от няколко национални и глобални регулаторни органи

Можете да бойкотирате всички тези компании и да започнете да си правите домашно приготвена натурална бебешка храна без токсични химикали и пестициди и вредни генно модифицирани организми. Заместник директорът на Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) Ник Дуи казва, че не трябва да правим сами бебешка храна, но защо той не закрива тези компании задето използват съмнителни (в най-добрия случай) и увреждащи здравето продукти, съдържащи генно модифицирани организми?

Кристина Сарич

Рецепта за домашно направена органична бебешка храна можете да намерите в статията:  Домашно приготвена натурална & органична бебешка храна

 

Източник:

http://healthycures.org/3-companies-that-are-using-gmos-in-their-baby-formula

Снимка: www.greenme.it

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *