Как да тренираме мозъка си да заспива след 60 секунди

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sleep-60-seconds

Не можете да спите? Опитайте техниката за дишане 4-7-8, за която се твърди, че ще ви помогне да заспивате след 60 СЕКУНДИ

 • Методът е измислен от завършилия Харвард д-р Андрю Уайл
 • Методът регулира дишането докато отброявате 4, 7 и 8 секунди
 • Методът зарежда белите ви дробове с повече кислород, успокоява мозъка и отпуска мускулите.

Дълго време имах затруднения със съня. Можем да ги припишем на вредната храна късно вечер, многото телевизия преди лягане и стреса. Много ми беше трудно да спра да мисля и да оставя мозъка си да почива през нощта. След седмици през които не можех да спя през нощта, приятелка ми каза за трика с дишането, наречен 4-7-8 секунди.

Хроничното безсъние може да ви постави в риск от:

 • Сърдечно заболяване
 • Инфаркт
 • Сърдечна недостатъчност
 • Неравномерен пулс
 • Високо кръвно налягане
 • Инсулт
 • Диабет
 • Рак

Ето още една полза от съня за мозъка: Изхвърлете токсините в съня си, спасете мозъка си

Какво представлява този трик?

Този метод е разработен от д-р Андрю Уайл, завършил Харвард и занимаващ се с уелнес, който изучава медитация, дишане и как те могат да се използват за туширане на стреса. Трикът е лесен – вдишвате въздух през носа в продължение на четири секунди, задържате въздуха в дробовете си седем секунди и издишате въздуха през устата си в продължение на осем секунди.

Процедурата забавя ритъма на сърцето и също така освобождава химически вещества в мозъка, които успокояват тялото.

Чудесно, нали? Бях скептично настроен, но го опитах. Оказа се, че трикът действа като истинска  магия. Заспивах преди четвъртия път и то с лекота за по-малко от минута.

Тази техника обаче е полезна не само за заспиване. Когато човек е стресиран, ендокринната система освобождава адреналин от надбъбречните жлези. Това ускорява сърдечния ритъм и може да ви накара да се чувствате нервни и неразположени. Често пъти дишането ви става неравномерно и плитко.

Като използвате този метод на дишане, вие противодействате на естествените последици от адреналина и тялото е принудено да забави пулс. То просто няма друг избор! При започването може да почувствате лек дискомфорт.

Но като продължите да го правите, вие наистина усещате как биенето на сърцето ви се забавя, а мозъка ви се прояснява. Все едно прекарвате приятен следобед на плажа.Така отпускащо е. Опитайте го довечера и ни кажете какво мислите!

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази статия. Ако намирате информацията в нея за полезна, молим споделете я с приятелите и семейството си. Подкрепата на усилията ни да споделяме безплатна информация ще бъде високо оценена.

 

Източници:

http://healthycures.org/train-brain-fall-asleep-seconds

http://www.davidwolfe.com/train-your-brain-to-fall-asleep-in-60-seconds/

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Как да тренираме мозъка си да заспива след 60 секунди

 1. Човек заспива по-бързо, наспива се по-бързо и се събужда рязко без да е сънлив когато организмът му е в метаболитно състояние ketosis (кетоза – изгаряне на мазнини) В този файл е обяснено как се постига това:
  http://forum.framar.bg/resources/file/6424
  Така активната част от денонощието се оказва увеличена с около 2 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *