Изхвърлете токсините в съня си, спасете мозъка си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако има нещо, от което се нуждаем в по-големи дози, това е съня. Много възрастни имат късмет да спят по цели шест часа всяка нощ.

А това може да ви причинява повече вреда, отколкото който и да било някога е осъзнавал…

Липсата на сън драстично ерозира цялостното здраве дори и човек да не „вижда” как това се случва с него. Недостатъчният качествен сън води до сърдечни заболявания, затлъстяване, бързо остаряване… и може да унищожи мозъка.

Now-We-Know-Why-We-Need-Sleep

Един от мозъчните токсини с най-лоша слава, свързван с болестта на Алцхаймер, е амилоид-бета. Този протеин е отговорен за формирането на плаката, свързвана с БА. Той бива изхвърлян от мозъка далеч по-ефективно докато спим.

Според ново изследване, пространството между мозъчните клетки се увеличава с 60 процента по време на сън. Това позволява на цереброспиналната течност да прочиства мозъка от натрупващите се през деня вредни токсини. Така че пропускането на съня може би съвсем не се изразява само в това, че се чувствате гроги сутрин. И това е проблем, който чаша кафе не може да оправи.

Макар че ние сякаш изключваме за часове по време на съня, мозъкът продължава усилено да работи. Лишавайки себе си от сън е все едно да не изхвърлите кофата с боклука от кухнята когато тя е препелнена. Ето такива поразии почиства мозъка ви по време на съня.

Всеки е различен. Но ние общо взето се нуждаем от седем до девет часа сън, за да се чувстваме и да действаме в най-добрата си форма. Като давате на тялото си правилното количество качествен сън всяка нощ, това ще осигурява на мозъка ви времето, от което той се нуждае, за да изхвърля ефективно токсините и другите отпадъци.

Има естествени начини, които ви помагат да заспивате и да не се будите. Но има и навици, които вие можете да си създадете и които да ви помагат да се унасяте по-бързо.

Един от най-добрите начини за по-лесно заспиване е да загасите телевизора и компютъра един час преди лягане. Това ще намали стимулирането на мозъка ви и ще ви помогне да се отпуснете. Но ако все още имате проблем да заспите, опитайте да четете истинска книга, а не такава на iPad-а или лаптопа. Нека това бъде наситена с информация художествена проза, която не ви пришпорва да обръщате страниците. Ще заспите за нула време.

Дайте на мозъка си достатъчно време, за да се детоксикира чрез качествен сън – това е особено важно за предотвратяване на Алцхаймер.

Всъщност, спането цяла нощ е най-лесният и ефикасен начин да поддържате мозъка си да работи според най-добрите си способностти. Това може дори да ви спаси живота.

Ако вие или някой когото обичате наистина се притеснява да не се разболее от Алцхаймер, има екстракт от естествена билка, който е толкова ефикасен в битката с Алцхаймер, че Биг фарма се опитва да го превърне в лекарство. Те искат да я запазят  в тайна.

Но вие можете да се сдобиете с безопасната естествена билка без скъпа рецепта. Вижте подробностите тук.

 

Източник: Sleep the Toxins Away to Save Your Brain, 12 November 2013

http://institutefornaturalhealing.com/2013/11/sleep-the-toxins-away-to-save-your-brain/

Снимка: topyaps.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *