Най-добрите 5 естествени сънотворни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

counting sheep

Да спиш не е избор… Тялото се нуждае от съня, за да бъде в най-добрата си форма.

Но сънят не винаги идва лесно. Центърът за контрол на заболяванията сега класифицират недостатъчния сън като епидемия. Ако прекарвате неспокойни нощи с очи вперени в часовника, знаете какво е усещането.

Ние сме ви предупреждавали и по-рано за опасностите от сънотворните, отпускани с рецепта: главоболие, киселини и неконтролируемо треперене. А има и по-мрачни странични ефекти… Използващите Lunesta и Ambien съобщават за сомнамбулство, ядене на сън и дори шофиране на сън.

Защо да рискувате да си създадете нови проблеми за няколко часа почивка?

Добрата новина е че има безопасни естествени алтернативи на таблетките за сън. Ето петте най-добри средства за естествен сън, които можете да си набавяте без рецепта… или опасни странични ефекти.

  1. Мелатонин: Добре де, може би това средство ви е известно. Но може би не осъзнавате точно колко ефикасен може да бъде мелатонинът. Епифизната жлеза произвежда мелатонин при липса на светлина. Той регулира естествения цикъл на съня ви, което ви помага да заспивате и да спите непробудно. Най-важното нещо, което трябва да разберете за мелатонина е че той е хормон. Така че внимавайте когато го взимате като хранителна добавка. Твърде много от него може да ви докара повече вреда от полза. Вместо от изкуствени източници, набавяйте си мелатонин естествено от храни като орехите и от тази следващата…
  2. Вишни: Тези красиви кисели плодове не само че имат прекрасен вкус, те са отличен естествен източник на мелатонин. Вишните съдържат повече мелатонин от всяка друга храна. Те са заредени с антиоксиданти и фибри, така че са чудесни за похапване преди сън без значение колко дълго спите всяка нощ.
  3. L-триптофан: L-триптофанът е аминокиселина, обикновено свързана с пуешкото месо. Тя е ключова за производството на серотонин. Серотонинът е химикал, който регулира настроението и чувството за здраве и благополучие. Повече серотонин означава по-бързо и лесно  заспиване. Тъй като L-триптофана не се произвежда естествено от тялото, трябва да си го набавяте от храната. Някои чудесни източници включват птичето месо (никаква изненада в това), рибата, яйцата и говеждото.
  4. Валериан: Валерианът е билка, която расте в Европа и Азия. Може и да няма чудесен мирис, но хората го използват от втори век като сънотворно. Това казва доста за свойствата й. Но недейте просто да вярвате на историческите книги. Скорошни изследвания показват ефикасността на валериана като сънотворно средство. Изследване показва, че екстрактът от корен на валериан, приеман по два пъти на ден, помага на жените в менопауза да имат  по-отпочиващ сън.
  5. 5-HTP: Цялото название на това средство ще ви накара да си изкълчите езика… Но идеята зад 5-хидрокситриптофана не може да е по-проста. 5-HTP е химикал, който тялото може да произвежда след като си набави L-триптофан. 5-HTP се преобразува в серотонин, който може да ви помогне да заспивате по-бързо. Но пиенето на 5-HTP като хранителна добавка е показало също, че се бори с депресията и с последиците от фибромиалгия.

Тези естествени алтернативи на потенциално вредните и пристрастяващи сънотворни хапове са най-добрият ви избор за добър сън през нощта. Те са безопасни и лесно се намират.

Защо да се излагате на риск от опасните и драстични странични ефекти на изписваните с рецепта сънотворни, когато можете да си осигурите най-добрия сън през живота си с малко помощ от страна на Майката природа?

 

Източник: The Top 5 Natural Sleep Aids

http://institutefornaturalhealing.com/2013/09/the-top-5-natural-sleep-aids/

Снимка: www.bestsellertv.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *