Елиминирайте тази думичка от речника си незабавно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

i cant

Искате напълно да саботирате живота си ли, да унищожите потенциала си и в крайна сметка да погледнете назад към пропилените години от живота си със голямо съжаление? Разбира се, че не искате. Никой не ИСКА това. Но за много хора, действията им – и което е по-важно, нагласата им – ги водят по пагубен път, който в крайна сметка ще ги отведе точно до този печален край.

Името на този път е „Булевард Не Мога” и по него се движат милиони и милиони неуспели, безучастни и потънали в посредственост мъже и жени.

Да, много от тези хора също са добродушни и с добри намерения, но за жалост те са попаднали в клопката на огромната рутина по отношение на здравето, тялото, приходите, брака, кариерата или връзките си. И са в тази клопка заради отношението си, заради фразата „не мога”.

Не мога да постигна такова тяло. Генетично не ми е дадено.

Не мога да печеля шестцифрена сума на месец. Какви умения имам?

Не мога да оправя брака си. Нещата твърде много се оплескаха.

Не мога да бъда предприемач. Твърде рисковано е.

Не мога. Не мога. Не мога. Стига!

Тази отрицателна „не мога” нагласа ги дърпа назад.

Като служители, когато възникне проблем, те по-скоро ще ви кажат всяко потенциално решение, което НЯМА да свърши работа, вместо да прекарат времето си фокусирайки се да намерят решението, което ще реши проблема.

Вайкат се.

Оплакват се.

Отрицателни мисли.

Отрицателни думи.

Отрицателни действия.

Истината в крайна сметка е, че това как се справяте с проблемите и пречките, които възникват в живота ви, ще определи дали  ще преуспеете и ще полетите като орел или ще си приковани за земята в кокошарник, пълен с други хора самоограничаващи се с мислите си.

Виждате ли, проблемите и пречките са ВЪЗМОЖНОСТИ за лидерите. Вие лидер ли сте? Можете да бъдете, ако се научите да РЕАГИРАТЕ като лидер.

Лидерите оправят проблемите. Лидерите се учат от проблемите. Лидерите растат от проблемите. Лидерите стават ПО-ДОБРИ ЛИДЕРИ заради проблемите.

Другите хора, обаче, оставят проблемите и пречките да ги изтощят, да ги контролират, и да им служат като гориво за оправдаването на многото им извинения.

Примери:

„Не мога да се храня здравословно когато пътувам. Много е трудно”.

Можете и още как. ИЗМИСЛЕТЕ. НАЧИН.ДА. ГО. НАПРАВИТЕ. Хиляди хора го правят (докато стотици хиляди не го правят). Какво отделя малцината от многото? Просто. Не можете само „да импровизирате” и да се надявате всичко да мине добре. Разбира се, че ако постъпвате така, ще се провалите. Трябва да имате план за успех и трябва да го съставите предварително. Да знаете къде ще стигнете и кога ще стигнете и да създадете варианти за успех. Създаването на план представлява сътворяване на подробен проект за решаване на проблемите, които имате.

„С половинката ми не се разбираме. Бракът ми се проваля”.

Започнете със себе си и променете нещата във ВАС, които карат половинката ви да има негативно отношение спрямо вас. Като се погрижите за нуждите на половинката си, вие автоматично ще имате много по-щастливи взаимоотношения и ще откриете, че конфликтите стават по-редки. Но това никога няма да се случи, докато продължавате да сочите във всички посоки, освен към себе си. Не след дълго, след като забележи промените във вас, половинката ви също ще иска да се промени, за да ви доставя удоволствие. Защо? Защото взаимоотношенията ви сега отново се изграждат на взаимното удовлетворяване на нуждите ви един на друг (както е било някога, както започват всички взаимоотношения на взаимно уважение), за разлика от онези на непрекъснат конфликт. Първата стъпка започва от вас; половинката ви ще ви последва.

„Не мога да имам успешен бизнес. Нямам представа дори от къде да започна”.

АМИ ОТКРИЙТЕ ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ. Какво по дяволите означава това първо на първо? Мислите ли, че всеки който има успешен бизнес магически е знаел откъде да започне? Не, не е. Говорете с хора, които са направили онова, което вие искате да направите. Наемете си треньор. Намерете подкрепата, от която се нуждаете, за да успеете. ИЛИ просто спрете да сте нагативни достатъчно дълго, за да направите малко проучване самите вие. Ето откъде започвате.

„Не мога да накарам голяма фирма да приеме офертата ми. Не съм в тяхната лига”.

ВЛЕЗТЕ В ТЯХНАТА ЛИГА като промените нагласата си. Ако не можете да си се представите като достатъчно голям, никога няма и да бъдете такъв. НИКОЙ не е в по-висша лига от вас. Всеки, в даден момент, е започнал от където вие започвате. Ако искате да преуспеете и да вървите към успеха, ще трябва да си се представите там и да ДЕЙСТВАТЕ, ГОВОРИТЕ И ВЪРВИТЕ все едно принадлежите в тази лига.

В крайна сметка, лидерите набират скорост и преуспяват, докато другите остават инертни. Искате ли да сте лидер? Качество #1 на лидера е да има положителна, решаваща проблемите „мога да го направя” нагласа. Лидерите намират решения, защото те неотклонно ТЪРСЯТ решения вместо да се фокусират върху проблема. Те подхранват положителното и задушават отрицателното мислене. Лидерите ИЗБИРАТ да гледат на проблемите като на възможности. Лидерите биват шлифовани и добре обиграни от непрекъснатия процес на решаване на проблеми.

Лидерите не казват „Не мога”. Вместо това те просто вървят към реализирането на онова, което искат да се случи, докато то се случи.

Искате ли да постигнете успех? Елиминирайте всички извинения и самоограничаващи ви схващания, които ви възпират да живеете живота, който искате да живеете. Отървете се от всички негативни мисли относно кариерата, взаимоотношенията и здравето ви. Зарежете всичките причини, поради които „не можете” и намерете решенията, които ще ви позволят да правърнете нещата, които искате в реалност.

Вие ТРЯБВА да възприемете нагласата на лидер.

УПРАВЛЯВАЙТЕ кариерата си. УПРАВЛЯВАЙТЕ дома си. УПРАВЛЯВАЙТЕ здравето си.

Как да го направите? Като поемете живота си в ръце и откриете решения за пречките, които стоят на пътя ви между където сте сега и онова, което искате да постигнете.

Ако вече не живеете живота, който искате да живеете, можете да промените нещата, започвайки сега.

СПРЕТЕ да се фокусирате върху всички причини, поради които „не можете” и започнете да правите стъпки към решението. Вървете с положителна, решаваща проблемите „мога да го направя” нагласа.

Можете ли да направите това?

Ще ви оставя вие да отговорите на този въпрос.

от Ексцентричния милионер

 

Източник: Eliminate This ONE Word From Your Vocabulary Immediately, 7 Мау 2014

http://www.earlytorise.com/eliminate-this-one-word-from-your-vocabulary-immediately/#

Снимка: practiceprinciples.tumblr.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *