Не пропускайте да се възползвате от връзката мелатонин-рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Melatonin-cancer

Повечето хора знаят, че мелатонинът е хормонът на съня. И това е така. Този хормон помага за успокояването на тялото всяка нощ, така че да можете да си почивате.

Но мелатонинът е много повече от това…

Той е също така един от най-силните убийци на рака в тялото ви. Изследвания показват, че мелатонинът стимулира имунната система. Мелатонинът предпазва от токсичните странични ефекти на химиотерапията и лъчетерапията. Той подобрява зарастването на раната след операция. И дори повишава процентите на оцеляване от рак.

А днешни изследвания доказват, че мелатонинът потиска растежа на туморите при рак на гърдата.

В лаборатория в Университета на Мичиган изследователите отглеждат тумори на рак на гърдата, наречени „мамосфери”. Те хранели туморите с химикали, които вече знаем, че подсилват растежа им. Те използват истински естроген и лъжливи естрогени като бисфенол А (BPA), токсичният химикал, съдържащ се в пластмасите и в хиляди вещи в домакинството.

BPA, да поиграем на криеница

Третирането на клетките с мелатонин снижил броя и размера на туморите.

С други думи, мелатонинът спира растежа на раковите клетки.

И действа при реални хора също.

В изследване, пациентите с глиобластома, вид рак на мозъка, били подложени или само на лъчетерапия или на лъчетерапия с прием на мелатонин. След една година, 23% от хората, приемали и мелатонин били все още живи. Но нито един от хората в групата, подложена само на лъчетерапия не бил оцелял.

Същото се отнася и за химиотерапията. Лекарите в Италия давали мелатонин на пациенти с рак на белите дробове, които не се поддавали на химиотерапия. Една година по-късно, 26% от пациентите, които приемали мелатонин били все още живи. Нито един от другите не оцелял.

Химическите вещества в мозъка и модерния начин на живот

Изследванията показват също, че мелатонинът:

  • убива раковите клетки
  • задейства апоптозата (саморазрушението на клетките)
  • забавя растежа на туморите
  • прекъсва притока на кръв към тумора
  • блокира ефектите на естрогена върху раковите клетки
  • и действа като антиоксидант, спирайки развитието на рака

Тук ще отворим една скоба и ще споменем конкретно връзката между ниските нива на мелатонин и рак на гърдата и на простатата: Колкото по-малко мелатонин има в тялото, толкова по-висока е вероятността от рак на гърдата. Това бе открито когато се разбра, че при жените, които работят нощна смяна има значително повишаване на рак на гърдата. При мъжете, които работят през нощта заболеваемостта от рак също е по-висока, като има триста процентно повишение на рак на простатата при мъжете, работещи нощем.

За жалост, естествените ви нива на мелатонин бавно падат с възрастта. А ако пиете бета блокери, аспирин или нестероидни противовъзпалителни средства, те падат дори още повече.

Невероятните способности на мелатонина

Но има лесни начини за подсилване на мелатонина в организма. Ето какво препоръчвам аз на пациентите си:

1. Излагайте се на естествена слънчева светлина всеки ден. Слънчевата светлина през деня, особено сутрин, задейства производството на мелатонин от епифизната жлеза докато спите. За най-добри резултати, не носете слънчеви очила и избягвайте изкуствена светлина рано сутрин.

2. Яжте богати на мелатонин храни. Тропическите плодове помагат за повишаването на мелатонина. Ананасът е доказано, че повишава нивата му в кръвта с 266%. Бананите ги подсилват със 180%, а портокалите с 47%.Други храни, които повишават мелатонина включват вишни, джинджифил, домати и мангостин.

3. Поддържайте тъмнина в спалнята. Всяка светлина, независимо колко е слаба тя, може да наруши производството на мелатонин. Никога не оставяйте телевизора да работи в спалнята. Светлините в стаята докато спите могат да потиснат мелатонина с повече от 50%. Така че се отървете от всички светлини нощем. А ако не можете да затъмните напълно стаята, слагайте си нощна маска.

4. Взимайте хранителна добавка с мелатонин. Мелатонинът се продава във всички магазини за здравословни храни. Препоръчвам по около .3 мг на ден. Пийте го около 20 минути преди момента, в който искате да заспите.

Оргон енергията е особено важна за човешкото здраве

Но си вземете правилния вид…

Когато пиете мелатонин на таблетки, той се разгражда в черния дроб. Повечето от него изобщо не достига в кръвотока. Важно е да използвате спрей, капки или таблетки за поставяне под езика. Така лекарството се усвоява по-лесно и започва да действа по-бързо.

Мелатонин – от сънотворно в убиец на рака

Бъдете здрави,

Д-р Ал Сиърс

Източник:

http://www.alsearsmd.com/Landing/WIR493/Editorial_melatoninandbreastcancer_20161113.html

https://www.theherbprof.com/vitMelatonin.htm

Снимка: Herbal Remedies | Natural Healing Herbs


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *